PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja nov davek na nepozidana zazidljiva zemljišča?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:In ti pričakuješ ob vsem tem, da boš imel še pozitiven donos? Bog ti pomagaj. Na tvojem mestu bi se bolj bal davka na neumnost.

Najprej preberi kaj sem napisal, potem pa se poglobi v neumnosti.
Parcelo v "rovtah" sem dal za primerjavo glede na Ljubljanski okoliš, ker če bo davek na m2 se lahko zgodi, da bo že prvi obrok višji kot je vrednost parcele.
Za moje parcele v doglednem času pričakujem donos, če mi jih le ne bo država s tem davkom "nacionalizirala".

Citat:Jaz še zmeraj trdim, da zazidljiva zemljišča nebi smela biti dobičkonosen predmet varčevanja. To zdaj ne pomeni, da jih pa ne smeš imeti. Lahko jih imaš, vendar plačuj davek ali pa se aktivno poglobi, kaj z njimi.

Jaz pa trdim da varčevanje v bankah ne bi smel biti dobičkonosen predmet varčevanja, kar pa ne pomeni, da ne smeš varčevati.
Kako bi se ti počutil, če bi ti država obdavčila prihranke (glavnico), češ, sam si kriv, zakaj pa se ne poglobiš, kako jih boš zapravil?
igyboy Napisal:Jaz pa trdim da varčevanje v bankah ne bi smel biti dobičkonosen predmet varčevanja, kar pa ne pomeni, da ne smeš varčevati.
Kako bi se ti počutil, če bi ti država obdavčila prihranke (glavnico), češ, sam si kriv, zakaj pa se ne poglobiš, kako jih boš zapravil?

Pa ti sploh veš, kaj pišeš Confusedhock: ? Jaz sem napisal, da je treba nepremičnine, ki so same sebi namen obdavčit, potem pa naj se vsak posameznik odloči-poglobi, kako jih bo uporabil, da mu bo nosila dobiček in ne izgubo (prodati, dati v najem in od tega plačevati davek, ostane dobiček). Če ne počeneš nič z njo, se dela izguba. Ti pa pišeš samo o nekem zapravljanju glavnice :roll: . Pa kakor jaz vem, se na banki plačuje davek od obresti depozita, ne pa glavnice.
Saj ste/smo hoteli kapitalizem. Potem se pojdimo kapitalizem.
Citat:Jaz sem napisal, da je treba nepremičnine, ki so same sebi namen obdavčit
Katera nepremičnina je sama sebi namen? Vsak lastnik ima nepremičnino v določen namen. Tudi razpelo na križpotju ima namen - človeka opozarjati na njegovo minljivost.

Očitno ti nočeš razumeti, da skladiščenje materjalnega premoženja (višek denarja) ima enak namen (povečati ali vsaj ohraniti vrednost), ne glede na način skladiščenja (depozit, delnica, nepremičnina, zlato, ...). Če že obdavčevati, potem za vse načine skladiščenja enakovredno.
Nimam časa - sem v penziji!
Žerjavar Napisal:
Citat:Jaz sem napisal, da je treba nepremičnine, ki so same sebi namen obdavčit
Katera nepremičnina je sama sebi namen? Vsak lastnik ima nepremičnino v določen namen. Tudi razpelo na križpotju ima namen - človeka opozarjati na njegovo minljivost.

Očitno ti nočeš razumeti, da skladiščenje materjalnega premoženja (višek denarja) ima enak namen (povečati ali vsaj ohraniti vrednost), ne glede na način skladiščenja (depozit, delnica, nepremičnina, zlato, ...). Če že obdavčevati, potem za vse načine skladiščenja enakovredno.

Se že ponavljam; stare podirajoče se hiše, prazna stanovanja itd. Te nepremičnine so same sebi namen. Se ne uporabljajo za trenutni življenski prostor nekomu, ampak samo zasedajo dragoceni prostor brez efekta.
Žerjavar, zakaj sem dobil občutek, da imaš ti en cel kup nepremičnin na lagerju :lol: ?
Citat:Se ne uporabljajo za trenutni življenski prostor nekomu, ampak samo zasedajo dragoceni prostor brez efekta.
Nikomur ne zaseda življenskega prostora. Res bi lahko v njej živel kak najemnik - koliko težav, da ga spraviš ven, ko bi v stiski rad prodal. V ta namen (možnost prodaje) jo imaš.
Citat:da imaš ti en cel kup nepremičnin na lagerju ? :lol:
:lol: :lol: :lol:
McBobo, če ne moreš razumeti, da je parcela naložba v materialni obliki in je enakovredna depozitu na banki, delnici, zlatu... potem je ta debata brezplodna. Ti je Žerjavar lepo napisal pa ti še vedno ni jasno: vsa skladiščenja bogastva naj bodo obdavčena enako!
Ma sej nevem kaj naj rečem. Nisem si misla da je toliko ljudi ZA tele nove davke. Ma nevem očitn lahko kar prenehamo varčevat da si bomo lahko kaj ustvarl. Men se gradna umika vsak dan bolj. S tole odškodnino se mi je že prestavla, le kaj me še čaka. Najboljše da nam država vse pobere, pa strpa v neke bloke, pa enga diktatorja na oblast pa je. Sej daleč od tega tak nismo več.
Men se zdi svinjarija tole, da hočejo malim ljudem vse pobrat. Tisti ko pa imajo vrh glave vsega pa se jim tako ali tako noben nov davek ne bo veliko poznal.
Žerjavar Napisal:Nikomur ne zaseda življenskega prostora. Res bi lahko v njej živel kak najemnik - koliko težav, da ga spraviš ven, ko bi v stiski rad prodal. V ta namen (možnost prodaje) jo imaš.
Citat:da imaš ti en cel kup nepremičnin na lagerju ? :lol:
:lol: :lol: :lol:

Se strinjam glede težav, ko je treba spraviti najemnika ven. Mislim, da sem celo v tej temi omenil, da je potem na državi, če se gre tako zviševanje davkon tudi da zadeve uredi, kot se zagre. Če vidim najemnika, da mi dela škodo po stanovanju in če pošteno plačujem davke kot najemodajalec, je na državi, da takega najemnika v najkrajšem času (recimo rok 3 mesecev) pod prisilo spravi iz mojega stanovanja, pa nekam v zbirne centre in se naj tam lenuhi streznijo in ugotovijo, kaj bi radi v življenju. Tudi glede prodaje imaš odpovedni rok in po tem roku najemnik adijo. No vidiš, kje se pa še strinjava :wink: .
Citat: No vidiš, kje se pa še strinjava
Mislim, da se ne strinjava.
Ves čas si tako rekoč zagovornik tega davka. Pri meni in ostalih pa si lahko občutil neko zadržanost - razumevanje, da država rabi dodatne dohodke - vendar s takojšnjo pripombo enakovrednosti vseh načinov deponiranja viška denarja. Ti se pa ves ta čas ob številnih prispevkih nisi niti enkrat izjasnil o obdavčitvi ostalih načinov shrambe. Za bančne vloge si celo zagovarjal, da zadošča obdavčenje dobička (obresti), in da bi obdavčenje kapitalqa bilo nesprejemljivo (brez obrazložitve).
hiska32 Napisal:Ma sej nevem kaj naj rečem. Nisem si misla da je toliko ljudi ZA tele nove davke. Ma nevem očitn lahko kar prenehamo varčevat da si bomo lahko kaj ustvarl. Men se gradna umika vsak dan bolj. S tole odškodnino se mi je že prestavla, le kaj me še čaka. Najboljše da nam država vse pobere, pa strpa v neke bloke, pa enga diktatorja na oblast pa je. Sej daleč od tega tak nismo več.
Men se zdi svinjarija tole, da hočejo malim ljudem vse pobrat. Tisti ko pa imajo vrh glave vsega pa se jim tako ali tako noben nov davek ne bo veliko poznal.

Sem že napisal in se ponavljam; sem za davek za nepozidana zazidljiva zemljišča in sem PROTI davku na kmetijska zazidljiva zemljišča v celoti. Tukaj naj se pa odločijo; ali je kmetijsko ali zazidljivo. Oboje ne more biti, drugače je to navadna kraja. Drugače pa ne obupat glede hiše. Misli si svoje. Država me bo nateg... tam pa tam, jaz pa pri neplačanih davkih za izvajalce. Če se gre država in tajkuni to folkloro, se jo pojdimo pa še mi navadni državljani.
Žerjavar Napisal:
Citat: No vidiš, kje se pa še strinjava
Mislim, da se ne strinjava.
Ves čas si tako rekoč zagovornik tega davka. Pri meni in ostalih pa si lahko občutil neko zadržanost - razumevanje, da država rabi dodatne dohodke - vendar s takojšnjo pripombo enakovrednosti vseh načinov deponiranja viška denarja. Ti se pa ves ta čas ob številnih prispevkih nisi niti enkrat izjasnil o obdavčitvi ostalih načinov shrambe. Za bančne vloge si celo zagovarjal, da zadošča obdavčenje dobička (obresti), in da bi obdavčenje kapitalqa bilo nesprejemljivo (brez obrazložitve).

Prvo, kje sem napisal, da je obdavčenje kapitala nesprejemljivo? Drugo kaj je dobiček, če ni kapital?
Citat:Dobički delnic so pa že itak krepko obdavčeni (od 20%-5%), zdaj bi radi stopnjo dvignili na 25%. Delnice, obveznice, denar itd. se da tiskati,
Ta stavek sem jaz razumel, da si že zgrožen nad visoko stopnjo davka na dobiček, čemu bi še bila obdavčena glavnica. Morda ti nisi tako mislil. Do sedaj se še nisi izjasnil, ali si za enakovredno obdavčenje kapitala, ne glede na obliko (zlato, bančni depozit, delnica, nepremičnina, podjetje, ....)? Sem še vedno mnenja, da si proti.
Citat:Se strinjam glede težav, ko je treba spraviti najemnika ven. Mislim, da sem celo v tej temi omenil, da je potem na državi, če se gre tako zviševanje davkon tudi da zadeve uredi, kot se zagre.
Se strinjam s tvojim mnenjem. Se ti ne zdi potrebno, da je treba najprej to urediti "kot se zagre" in šele nato uvesti davek?
Citat:sem za davek za nepozidana zazidljiva zemljišča in sem PROTI davku na kmetijska zazidljiva zemljišča v celoti.
Tudi s tem se strinjam. Ali imaš kak predlog, kako ta dva namena ločiti? V obeh primerih je zemljišče koriščeno v kmetijske namene. So sicer tudi izjeme za manše parcele vmes med že zazidanimi, ki nimajo trenutne rabe v kmetijske namene. Najslabša rešitev je dejstvo, da je bilo zemljišče kupljeno preden je postalo zazidljivo. S tem si privilegiral privilegirane, ki so pravi čas dobili informacijo o bodoči spremembi.
1. in 2. Ok, da bo mir. Sem za enotno dohodninsko lestvico, entotno obavčenje kapitala-tudi zlata. Še vedno pa sem mnenja, da človeku pripada za socialno življenje ena parcela (ok, koliko kvadratov je spet vprašanje), eno stanovanje itd. , ostalo je pa treba obdavčit, da se neha to zadrževanje zazidljivih parcel in ko jih zmanjka, da na občini sprostijo nova, ne pa večni izgovori, da jih je dovolj. In ja, se strinjam da je treba tudi pravni red urediti, da bo začel delovati; ker sedaj ne. In tudi sodnike in ostalo stroko kaznovati, če ni efekta od njih. Ker samo enostransko uvajati nove in nove davke brez efekta ne bo šlo in bo počilo.
3. Mogoče bi bilo potrebno najprej določiti, koliko kvadratov zemljišča pripada na posameznika za socialno življenje in kar je več je luksuz. Recimo za 4 člansko družino je dovolj 500m2.
Ampak dokler se vsa področja družbenega življenja ne uredijo, so novi davki samo prilivanje olja na ogenj. Dokler bodo tajkuni prosto hodili brez kazni za storjene kraje in se jih ne bo razlastninilo je vse skupaj samo prilivanje olja. Ljudje imamo že vsega poln kufer in če se ob uvedbi novih davkov ne bo nič spremenilo na bolje, je konec. Mislim, da ima vlada sedaj zadnjo priložnost, pa že to je malo verjetno, da bo šlo skozi brez večjih nemirov.
Citat:Sem za enotno dohodninsko lestvico, entotno obavčenje kapitala-tudi zlata.
OK

Ima kdo idejo, kako na podoben način obdelati naše politike?
McBobo, pozabil si na eno malenkost: komunizem je mimo, glasovali smo za kapitalizem (sicer ne vem kdaj, očitno so nam to podtaknili pri plebiscitu) , nacionalizacija pa je tudi že mimo.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi