4.1.2012 ob 21:49
to, da se tudi sanitarna lahko ogreva, se je sicer pojavilo na večih straneh. no, vsekakor bo vzeto v razmislek.
magi Napisal:to, da se tudi sanitarna lahko ogreva, se je sicer pojavilo na večih straneh. no, vsekakor bo vzeto v razmislek.Vsak star šporget je imel vgrajen kotliček za vodo. Zakaj to sedaj ni možno?
CT1 Napisal:Mi smo se tudi odločili za toplovodni kamin na pelete kot primarni vir ogravanja vezan na zalogovnik za poleti pa kolektorji ter električni grelec v zalogovniku za daljšo odsotnost pozimi, če zmanjka pelet.Po kriteriju Eko sklada je minimalni hranilnik toplote za kurilne naprave z avtomatsko podajano napravo (peleti, sekanci) 20 l / kW. Torej, če ima tvoj toplovodni kamin 15 kW, naj bo HT vsaj 300 l.
Zanima me, če ima kdo podoben sistem kakšen zalgovnik ste izbrali ter koliko pelet kaj porabite za ogrevanje. pri nas bomo s tem v NE ogrevali 150m2 preko talnega. V dilemi pa sem še kako velik zalogovnik izbati (600-1000l). Predvsem me zanima kako imate nastavljeno ogrevanje zalogovnika - kako pogosto se kamin prižiga in na podlagi katerega signala (min. temp. v zalogovniku, termostat v prostoru, ...)? Ali je v prostoru kjer je kamin (pri nas bo v dnevni sobi) prevroče?
Citat:Toplota iz elektrike je približno 4 x dražja kot iz peletov, zato naj bo električni grelec stalno ugasnjen. Najbolje, da vzameš ven varovalke, da se žena ne bo zmotila .
urs Napisal:Je ena tema odprta v skupinskih nakupih - poglej tja - cca 950 EUR za kamin 19 kw ZUZIA, termostat, avtomatično loputo za zrak, varnostni ventil, neko reč, ki avtomatično odpre loputo za dimne pline, ko odpreš vrata, pa nekaj drobiža za prevoz. Jurja cca.
madman Napisal:oval na tapeto boš letel, ker priporočaš kolektorje, ki so megla....Madman, da si ne boš kaj naredil.
oval Napisal:Koliko pa stane topla voda iz elektrike s pomočjo TČ? Brez megle, prosim.
madman Napisal:ali pa direkt grelec v bojler namest TČ, ker investicija v TČ pokrije porabo tople vode za koliko let?Električni bojlerji so (na srečo) že prepovedani (v novogradnjah!), v starih objektih so še tolerirani, tako da ni primerno pisati o električnih bojlerjih.