Objave: 878
Teme: 139
Ocena:
0
Hvala bogu če bo tako ampak tudi v medijih(priznanih kao) se pojavlja da bi naj ta odškodnina v povprečju znašala 10-15€ na m2.
Upam da se bo našel nekdo v roku teden dni ki bo to znal 100% razložiti ker se meni malo mudi.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
asica Napisal:, in pravilno obračunavanje je bonitetni razred * znesek nadomestila * kvadratni metri parcele-
"– odškodnina zaradi spremembe namembnosti/m2 =
boniteta zemljišča od 41 do 60 x
0,20 eurov,"
Torej
1000m2 *
60 *
0,2 EUR
=12 000 EUR :lol:
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Sem malo poguglal in našel tole, zapis iz 119. seje vlade z dne 3.2.2011
"Ocenjeno je, da bo povprečna odškodnina zaradi spremembe namembnosti kmetijskega zemljišča 10 evrov/m2. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ocenjuje, da bo letni prihodek iz naslova odškodnin zaradi spremembe namembnosti kmetijskih zemljišč okvirno 20 milijonov evrov."
<!-- m --><a class="postlink" href="http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:LdhGbOlnoYQJ:www.mkgp.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/943/6476/952bde1016/+od%C5%A1kodnina+zaradi+spremembe+namembnosti&cd=13&hl=sl&ct=clnk&gl=si&client=firefox-a&source=www.google.si">http://webcache.googleusercontent.com/s ... .google.si</a><!-- m -->
Potemtakem se pri izračunu upošteva tudi bonitetni razred.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Ko se je govorilo o teh odškodninah, sem bolj z pol levega ušesa poslušal. In "razumel" da naj bi se odškodnino plačalo pri spremembi kmetijskega v zazidljivo parcelo. Kar mi je bilo logično. Da moraš plačati pa to da na zazidljivi parceli narediš hišo namesto da posadiš krompir mi pa ni čisto tako logično :lol:
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 3208
Teme: 61
Ocena:
17
Ampak so res dobro vsilili tale zakon... pritožbe dežujejo post-festum, pred sprejetjem zakona pa ni bilo kej dost glasu glede tega. Res grdo, sploh ker (spet) prizadene male ljudi.
Očitno bo treba za vsak zakon na referendum. Rabimo samo še 2500 podpisov; skoraj tolk je že aktivnih članov foruma... :lol:
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Objave: 878
Teme: 139
Ocena:
0
V mojem primeru "lepih" 69x0.22x850m2=12903€
Imel sem namen kupit sedaj pa definitivno ne bom razen če prodajalec spusti ceno parcele za pol to pa itak nebo.
V tem zakonu smo tepeni tako kupci in potencialni graditelji in prodajalci.Od nas ne bo več zmožen nihče kupiti ,prodajalci pa ne bodo prodali razen če bodo ceno prepolovili da se te to izenači.
Vedno je bilo tako:kdor pošteno dela in bi si rad nekaj ustvaril se mu vedno samo jemlje jemlje jemlje,kdor pa na nepošten način služi pa se mu ne more nič.Včasih mi je res žal da nisem lopov.
Objave: 105
Teme: 2
Ocena:
0
Ok, dajmo vsaj ministra zasipat z pritožbami in na ves maile od poslancev, pa vsak dan jim pošljimo po en mail, itak dosegli ne bomo nič vsaj malce moralnega zadoščenja.
Kje bi dobili mailing listo teh naših kekcev ki smo jih izvolili!
lp
rok