Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
No verjetno je 0.03 A, pa nič ne de, ta bo verjetno vedno živčen. danes imajo naprave razne emi filtre in podobno, razni aparati(pralni stroji, hladilniki,neonske luči) pa na 220 vhodih dostikrat načete kondenzatorje v filtrih, ki se dolgo "sami popravljajo" predno jih dokončno "raznese" ampak takrat vsaj najdemo krivca..
Objave: 192
Teme: 35
Ocena:
0
Torej kakšen fid na potem montiram. 0,05A?
Ocena:
0
hm, nisem sicer cisto na tekocem, kakoje s predpisi.. kaksen fid se danes predpisuje za objekte.
Sam imam 0,5A, pa ga vseeno enkrat do dvakrat na leto ven vrze ko kam res blizu udari strela.
Za kopalnico bi palahko bil potem tisti ki ga imas, 0,03A.
Nimam prenapetostnih zascit po porabnikih, imam pa v priklopni omarici katodne odvodnike.
Zaenkrat smo jo se vedno odnesli s celo kozo,odkar so v omarici odvodniki.
Ocena:
0
Ja sam meni je elektro reklo da moram plačat 450€ za tri katodne odvodnike v zunanji omarici. Ni to mal velik?
Raje ga dam v omarico pred fid k dobim enega za 30€.
Ocena:
0
Se strinjam , Jaz ima to sreco, da sem na prehodu med kablom in zracnim vodom in v tem primeru da elektro odvodnike po defaultu.
Objave: 495
Teme: 4
Ocena:
0
Vsekakor je prenapetostni odvodnik na dovodu v elektro omarico dobrodošel, saj motnje na faznih vodnikih in morebitnem neozemljenem ničelnem vodniku odvede na zemljo pred FID-om. Tak prenapetostni odvodnik (razred B+C, 3-fazni) ne bi smel biti več kot 150€ z DDV (Iskra zaščite).
Enakega lahko montiraš raje v razdelilno omarico sveda pred FID-om, da se ne pečaš z elektrom.
Če torej motnje dobivaš po dovodu (tudi kar oddaljena strela včasih ni zanemarljiva) in jih uspeš tam v veliki meri odvesti na zemljo, te motnje ne bodo potovale na zemljo prek prenapetostnih odvodnikov za FID-om, kar se morebiti dogaja sedaj. Motnja potuje po faznem vodniku prek FID-a, vrne pa se po zemlji mimo njega, zato izklopi.
Kar se tiče povračila škode pri raznih Belkin napravah, sem pa skoraj prepričan, da je pred kakršnokoli debato potrebno podrobno prebrati drobne tekste. Na ta način do odgovorov prideš kar sam. Energija motnje, ki jo je takšna prenapetost sposobna brez okvare odvesti na zemljo je v primerjavi s pravilno izbranimi prenapetostmi v omaricah zelo majhna. Mislim, da je nivo tovrstnih zaščit ponavadi razred D, kar pomeni, da je namenjen predvsem odvajanju motenj pri stikalnih manipulacijah (ugašanje luči, zagon kaloriferja, zagon hladilnika,...). Bližnji udar strele pogosto inducija močnejšo motno.
Ocena:
0
Sosedu je Belkin povrnil vse stroške, ker mu je strela uničila LCD kljub zaščiti.