Objave: 91
Teme: 0
Ocena:
0
Ma saj pomoje ni bistvene razlike, ne se sekirat.
Samo res pa ne smeš čist spraznit, ker potem tud bakterije ki papcajo grejo in si spet na začetku- 2-3 mesece MČN ni MČN ampak pretočna greznica, dokler se bakterije spet ne razvijejo.
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
DOVOLJENE čistilne naprave na dan 18.06.2012
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gzs.si/slo/panoge/zbornica_komunalnega_gospodarstva/55005">http://www.gzs.si/slo/panoge/zbornica_k ... stva/55005</a><!-- m -->
Ocena:
0
Opozorilo za lastnike te čistilne naprave!
V enem mesecu je vsem čistilnim napravam v radiusu 100 metrov, vključno z našo, snelo glavno cev iz kompresorja!
Brez panike, nič fatalnega, objemka enostavno ni pritegnjena, pač pa samo nataknjena. Ker je zunaj topleje, se vse skupaj malce še razšiti....in sname.
Kompresor, ki je drugače neslišen, postane nenavadno glasen. To je prvi znak, da je cev sneta. Enostavno jo nataknite nazaj in zategnite objemko.
Tudi tisti, ki se vam to ni zgodilo, preverite jo! Na našem koncu so prav vse padle dol. Zanimivo, vse v roku enega meseca (vročina). Zakaj objemke niso zategnjene....pojma nimam. Preverite tudi tiste na razvodih.
Posledica nepravočasne opazitve je bilo 6 ur smradu. Cev je bila sneta dva dni. Po 6 urah vse BP.
Objave: 5
Ocena:
0
Imam eno vprašanje za lastnike ROTO ECO 6. Ali je možno montirati tudi pohodni pokrov, ali ti iz trave gleda tisti grdi pokrov iz prospekta? Kaj sploh je tisti ozki del na sredini ki "štrli" ven? Ali se potemtakem da kupiti pohodni pokrov z jaškom, ali je potrebna lastna izdelava in ohranitev originalnega pokrova v lastno izdelanem jašku?
Hvala za morebitne informacije.
Ocena:
0
Preko tiste zadeve, ki štrli ven, kompresor vleče zrak. Torej zračnik.
Problem ni pohodnost, pač pa povoznost.
Objave: 5
Ocena:
0
berghaus: Če prav razumem je potemtakem možen pohodni pokrov, ki pa očitno ne sme preveč "dihtati". BTW: Povoznost me ne zanima.
Pri vas torej zračnik gleda ven iz zemlje?
Ocena:
0
seveda. Ta tulec mora biti prost, preko njega kompresor "diha". Če ga zapreš........pa pa kompresor.
Folk si ta tulec zamaskira v tegelc ali karkoli, ga sploh ne opaziš. Tudi pri nas bo, ko bo vse fertik, a na takšno, hitro varianto, da lahko občasno odpreš čistilno pa prekontroliraš notranjost.
Evo, mi smo zopet praznili prejšnji teden. 50 evrov. Kar hitro se leto zavrti.
Pa ne bi bilo treba prazniti vsaj še dve leti. Popolnoma nobenega blata. Sem moral par ur prej ustaviti čistilno, da se je posesalo vsaj nekaj usedlin.
4 osebe poje ta čistilna za doručak.
Sosedi imajo devet oseb, pri njih se nabere kar nekaj gošče, a vse popolnoma v mejah normale.
Zdaj počakam na domžalski konfiskat in pošljem na komunalno podjetje. To je to.
Objave: 68
Teme: 1
Ocena:
0
Pred kratkim so mi opravili meritev izlivne vode pri eco 6. Dobil sem rezultate in bili so porazni. KPK čez 600 (normativ 150), BPK5 240 (normativ 30). Zdaj razmišljam, da nimam pravilno nastavljenih ventilov.Smo dva odrasla in en otrok. Programsko uro imam na 2.
Ni mi pa jasno ali mora biti v sredinskem prekatu povrhu voda ali blato.V mojem primeru je bilo na vrhu blato.A sem imel mogoče ventil za prečrpavanje blata preveč odprt in ni šlo dovolj kisika v sredinski prekat? Bi mogoče pomagalo, če bi programsko uro dal na več oseb?
Čistilna obratuje 10 mesecev.
Ocena:
0
Nobeno blato ti ne sme ostajati! Videti moraš samo vodo, rjavo sicer, a nobenih nabitkov blata.
Jaz imam naštimano takole:
zadnji prekat, tisti iz katerega gre potem voda ven, ima pretoka zraka cca 2 mehurja na sekundo. Ravno toliko, da se ti blato ne poseda v tem prekatu, da je minimalno premešan.
Pretok vode iz tega prekata v prvi prekat je cca dva deci na sekundo, malce več. Lepo teče, ne sme šopat ko zmešano. Ta pretok je zelo pomemben, ker vzame zelo veliko zraka, lahko ti zmanjka za srednji prekat. sprobavaj.
Za srednji prekat potem oba ventila odpreš do konca. V tem srednjem prekatu mora kar izdatno vreti z miljoni drobnih mehurčkov. Če bo vrelo preveč, se ti bo začela delati penica, kar pomeni, da micano povečaj pretok iz zadnjega v prvega.
Povzetek:
zadnji prekat, mehur dva na sekundo, samo da malce meša.
srednji prekat, oba ventila odprta do konca
prvi prekat, oziroma pretok iz zadnjega v prvi, s tem reguliraš koliko ostane za srednji prekat.
Skorjo blata, ki s ti je nabrala v srednjem prekatu razbij s curkom vode, uro dvigni na tri, kontroliraj in poročaj.
Ko vtakneš glavo v čistilno mora biti čisto brez vonja, iztok vode vizuelno čist.
Objave: 68
Teme: 1
Ocena:
0
Berghaus hvala za odgovor. Imam pa nekaj novejšo čistilno napravo in ima za nastavljat le dva ventila-sredinjska dva. Bolj ko ju zapreš, več zraka gre v sredinjski prekat. Torej morem dobiti pravo razmerje med prečrpavanjem ter vpihavanjem zraka v sredini. Očitno je bilo slednje do sedaj premajhno, ker je bila skorja blata na vrhu debela nekje 10 cm. Bom preiskušal in poročal.
Ocena:
0
Pravo razmerje rabiš, ja. Sredinski prekat mora biti izdatno prezračen! Ravno nanosi blata pokažejo, da je čistilna naprava bakterijsko sestradana, blata pa je preveč. Če vpihuješ premalo zraka, bo populacija ostala majhna, ker je za konkretno premalo kisika.
In da ne bi vlivali kakšnih maščov vanjo!! Ta jih zaduši ko keks. O klorih pa sploh ne bi.