Samograditelj Napisal:Od tega sporočila je minilo nekaj let, vendar še vedno ni tako hudo, saj šušmarji računajo kar podobno kot obrtniki. Za to rečem država daj gasa in malo naredi red!
Prav tako ne razumem kako se lahko gradbeni material še vedno vsako leto draži, ko je prišlo do velikega zmanjševanja gradenj.
Da je pomembna kvaliteta se strinjam, v manj kvalitetnih prostorih, shrambah, garažah, bi tudi "profesionalci" lahko spustili cene.
Ker jih niso, delam sedaj sam. Kot začetnik, počasi, previdno, veliko brskanja po internetu katalogih ipd. Vidim, da bom vseeno dobro zaključil, vse ne bo za 5, bo pa precej ceneje, Mogoče bo čez leta kje kakšna razpoka več, nič hudega, to se popravi. Je pa veliko veselja, ko vidiš, kako to lepo napreduje, tudi to je nekaj vredno!
Vprašanje tistim, ki tako na veliko računate kot profeionalci, prideta dva lepo za vikend odneseta vsak po 500 €. V službi dobita 4 x manj! Saj vem da niste socialna služba, vendar vseeno malo več posluha za tiste, ki dobijo manj kot 1000 € plače, pokojnine. Ali res morate takoj nabaviti vato za 20 000 € ko naredite nekaj objektov!???
Svetujem vsem, ki niste v zgornjem delu družbe, dajte malo povprašati naokrog in si naredite čim več sami, vsaj v pomožnih prostorih!
Jaz sem pred casom pricel sam z kitanjem/brusenjem.
Ko mi slikopleskarji pri debati o detajlih pricnejo govoriti, ces, saj to se ne vidi, oz. prodajati podobne "bliznjice" ipd, je bila odlocitev o lastnem delu se toliko lazja. Je pa res, da stene prespahtlat, premazati z emulzijo in prekitati niti ni tako komplicirano. Resno delo se pricne z brusenjem.
Tudi sam sem v startu prebrusil z zirafo kpl. 650m2 v enem dnevu - sem mislil, to pa res ni nic taksnega. Ko pa stransko na steno clovek postavi 2000W reflektor, pa postane zadeva resna

No, zdaj finisiram stene na roke ob reflektorju, gre malo bolj pocasi, ampak da se narediti zelo dobro. Eni pravijo, da prevec kompliciram, ampak je res, da po eni strani ometi niso bili v nulo narejeni, pa drugi strani pa tudi ne zelim gledati neke brezvezne napake na stenah, ce bi mi odprava le-te vzela par ur vec dela.
Je pa res - ce bi ne imel tako zoptimiziranih financ, bi dal vse skupaj narediti profijem, tako pa racunam, da bom na racun lastnega dela privarceval ca. 2500€.