PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira toplotne črpalke zrak-voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@samo
specialni povratnik

Ja, xavi, v tistih časih še ni bilo akumulirano toliko izkušenj. Vsak mejni primer je dodal nov kamenček v mozaik današnjega znanja.
Je bilo pa namesto tega dosti arogance in pokroviteljstva. Bohincu so napovedovali, da mu bo toplotna zdaj, zdaj riknila, da ni delana za take temperature, da to zmore samo Daikin HT, pa se upam staviti, da je imel manj dela in stroškov s svojim "polizdelkom" kot bi jih imel z "namensko" napravo.

Dobro, malo me je zaneslo.
Pravzaprav sem hotel povedati, da sem vesel, da vsem spomeničarjem TČ še vedno lepo služijo, ne glede na poreklo in pedigre ter da so IVT-jke marsikomu za drobiž rešile ogrevanje.
Razvoj gre seveda naprej, cene so se stabilizirale na precej visokem nivoju, potrebe po ogrevanju pa so vsako leto manjše.
Heh, so bli zanimiv cajti ja, pa kar nekaj nas je fasalo "župo vsevednosti". Če se prav spomnim je rentgenx vabil forumaše, da se prepričajo o njegovi bajti in nizki porabi z Daikin HT, ko pa se je najavil bohinc, pa ga je rentgenova žena na vratih odpravla. Če se prav spomnim je rentgenx zginil s foruma praktično v istem trenutku, ko si je nabavil kalorimeter.

Mesarsko klanje je šlo na forumu v nekem trenutku tako daleč, da so bojda imeli celo moderatorji krizni sestanek na prošnjo lastnika foruma (tako mi je vsaj eden od tedanjih adminov zaupal), da se umirijo zadeve. Daikinovci so bili močni, Ludvik jim je dajal krila, moteče pa je bilo (vsaj z mojega vidika) to, da je bil Daikin bog i batina, vse ostalo pa malo ali nič vredno. Dokler si ni Ludvik nove testne mašine za lastno bajto omislil.

Dobri stari cajti.  Big Grin
Tega obdobja se pa jaz ne spomnim, to je ocitno bilo pred mano (2014). Kar se obiska tice pri meni, pa se vedno velja: vrata so odprta vsakomur.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Ludvika ne podcenjujem, ne v znanju, ne dobroti pomoči drugim, poklon. To je pa vse; drugega mu nisem bil dolžen... 
Da me ne bi kupili (čeravno so me vabili...) nisem hodil na piknike, da bi ne bil primoran beeee 
Je dal na objekt estio hi-power? Čemu v ''bunkarju'', na primorskem? Ter takojšen linč...
Razmere, je primerjal s Kranjskimi. Zgolj srce Migaj je imel ''najtežje celinske'' v prlekiji, to je treba priznat?  Tongue  Dobr, ker sem bliz obale... Wink 

Rentgenx..... ja, lahko se pofočkam, da sem se nedavno peljal mimo. Menim, da sva se celo prvič bežno videla, ko je strmel vame, ko sem gledal proti balkonu (po TČ), ter odšel v hišo. Lahko potrdim, da DHT še stoji tam, objekt pa še dodatno polepšan-doizoliran.
 Če je TČ šla vsa leta BP? Nisem ga vznemirjal, ker sem le bil na ''prepovedanem območju''.
Citat:Če se prav spomnim je rentgenx zginil s foruma praktično v istem trenutku, ko si je nabavil kalorimeter.

Ne zgolj to...! Na večer po obisku (ko sem ga lociral) je še napisal , da ne rabi novih prijateljev, pa ko ga to pita...?! Mi zagrozil, z bratom policajem..., majke mi...istina...! Zgolj zato, ker sem dvomil, ter prišel poiskat dokaze na lice mesta, ob vabilih vsem...?!
 Res je tudi, da sem ga, ob očitni njegovi grožnji... naplahtal, da sem ga našel ravno prek policije-samega vrha. Ter, če brat ljubi službo, naj miruje.  Big Grin Drobna laž.  Mi je pa res občasni sosed, zgolj za živijo (na leto par besed), nekdanji vodja MNZ.   
Tisti večer se je zadnjič pofočkal v forum... Čemu, planinke v hlačah? Ali prikrivanju česa drugega?! 
 Resnico mam rad, čeravno me pogosto tepe....
 Če jo kdo drug prireja, kaka provokacija ni odveč..., če pustimo grehe...?!  Ma pa bliz Brezje, ne?! Taki , ki ste bli na obisku, v dvomih v mojega... , mal niže... Sonca tud precej..., čeprav je pisal, ne..; spuščal kak m3 za romantiko... ipd... Wink Niso krotili svojih hitrih prstov, pa je kak''pozabljen'' podatek ušel nadzoru. Še dandanes malce dvomim, v izbris po nesreči..., izginulih porab prvega dela. Zakaj? Ker sem bil ravno v času (ko so me sprovocirali), da jim predočim njih zapise..., ki so čudežno izginili za vedno!? Pa hočem verjet, ker je bil neškodljiv Bergi... Ampak, a ni bil tud tam Ludvik.... mal za sconto?! Roka roko umije...?
Profiji računalnikov, je to mogče, brez da kdo najde, če hoče?

Hja, res je blo pestro... Se je pa precej reči iskristaliziralo, Med drugim ''nova DHT 3, z enim komp. , en vent. vbrizg... zamenjuje poprejšjo neprekosljivo in edino? Je to moguče? Vbrizg je ja smrt za TČ itd... Tud pogosti on.off, pa jih inverterji nimajo!? Dokaze nekateri zdaj mamo- otipljive. Ko so prišli na plan, je  uvenelo nekaj zimzelenih..., ter zavel nov veter. Gasilcev ni več! Očitno majo zrihtan ogrevaje! Reklame makar za IR se nesramežljivo vozijo..., vsem v posmeh. No pa sej... v kakem bunkarju bi blo par svečk dovolj...?
Fery TČ presega ''vse'' vpise foruma, daleč pod ceno, ki so jih reklamirali, kdo vam upa oporekat!?  Najjači su nestali...?!

Citat:Tega obdobja se pa jaz ne spomnim, to je ocitno bilo pred mano (2014).
E....? Pa tako rad si pihal v isti lovski rog... Idea Big Grin
Res ne vem kaj ste mel. Ne rentgenx, ne nebomgabiksal takrat al nista tako aktivna ali pa ne v temah, kjer sem se jaz zadrzeval. Bil sm zacetnik, ki je potreboval par info glede TC (ker sem se dobesedno odklapljal s tastove peci). Tud ne berem celga foruma, ker razen TC me nic drugega (tukaj) niti ni zanimalo. Nekaj casa sem spremljal se par podforumov, samo kmalu odnehal. Priblizno pa iz tvojih postov vidim, da ste se okoli DHT dajal, podrobnosti res ne poznam (si pa mislim).

Brez problema povem kaj / zakaj sem 'pihal': cim je kdo omenil DHT si prav 'programirano kikirikal', kar smo eni 'izrabljali' - nisem bil edini za 'podjebavanje' Smile Se vedno je moje mnenje glede te naprave enako: dobra naprava za potratne objekte.

Mogoce edino se to: zivis v zmoti kar se tice piknikov. Ja, fino bi bilo, da bi se kdaj vidli tam pa kako rekli, ne zato, da se bomo nateraval do onemoglosti in bos potem 'pihal s komerkoli'?!? To je cista bedarija. To je itak od tebe odvisno, menda nisi (to vem, da nisi) toliko labilen, da se te da tako enostavno 'kupit' po tvoje? Nihče ni tak, no vsaj tistim, ki sem jih spoznal, lahko dam kapo dol, vsi tapravi mozje in dekleta. Lahko bi neobremenjeno kako rekli / se pomenili. Bil na nekaj piknikih, vedno je blo ok, spontano, brez prisile v katerokoli smer. Ne vidim problema. Seveda pa razumem, da si nacelen pa vse, ok super. Nimam problema s tem, niti se ne mislim vec zatikat v karkoli, smo si ze vse povedal.

Evo, na zdravje!
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Nedolžno, nedolžen...; Če te ne bi leta spremljal(i) Ostržek risanka - YouTube , bi ti celo verjel...
Še bolj žalostno, če nisi vedel zakaj se gre, pol zapišeš...
Citat:Priblizno pa iz tvojih postov vidim, da ste se okoli DHT dajal, podrobnosti res ne poznam (si pa mislim).

Brez problema povem kaj / zakaj sem 'pihal': cim je kdo omenil DHT si prav 'programirano kikirikal', kar smo eni 'izrabljali' - nisem bil edini za 'podjebavanje' [Slika: smile.png] 
Sodeloval si v nemalo temah beee .... , kar se forumsko opevanih TČ tiče; ter pljuvanju po ostalih..., namalokrat sem limal dostope z linki, na tvoje neresnice... (tudi TT), poleg mnogih ostalih hotjet itd... 
Kikirik ne pooseblja ostržka, niti  ovčke, hvala .
 Mene delal butlja, ko sem pisal, da bi očetu zmogel, makar tebi ljub dovolj močan FWHP, poleg drugih z EVI. Ti si bil napumpan, da ne... razen DHT(pusti opuščeno izo., na kar se rad vrhunsko izgovoriš...; ker ni šlo za TO v debatah...!) Dandanes menjaš:  https://www.youtube.com/watch?v=8MmMoj7QA94 
Alenka Vidrih-SPRENEVEDANJA - YouTube

Tudi kar se tiče dolžin, številu defrostov, on.off-anju TČ , režah,  cenah TČ (spuščali podatke o pol predelavah) i tako dalje... s  tulil  v isti rog, čeravno na pamet, nekdaj.

Nismo vsi od včeraj. Stari mački vemo, kdo, kako in kam... je pihal Zbor lovskih rogistov Kraljevec na Sutli - YouTube

Začuda, celo več se nas oglasi  Idea  (brez statusa ''lovca, ovce, ostržka ali nedolžnega zajčka'' = ''ekipe epp'' Cik cak zajčki - YouTube Idea 

Z lahkoto si pogosto ''spregledal'', da gospd vrhovni ne odobrava FW; čeravno se je pokazala za boljši produkt, kot kateri iz programa Vita...
Vlak je drvel...Specijal za Povratak u Školu - Vlak Troy Postaje Vlak Igralište - YouTube, boš ali ne skočil nanj..., neredki ste brez svoje logike. 
Aja pa glasna je, sam ne tvoja; to si tud pozabu...., ob polivanju ...?!
Če ne poglej vpise njih lastnikov....?! Guru je celo dajal v podpis, da ga to ne bremeni pred kupcem, o čemer nisi isto sviral ..., kot večina. 
Skregano z logiko!
 Lovske laži - YouTube  Big Grin
@bohinc ti malo pomagam, debata o DHT je tekla dobrih 6 let nazaj Smile

https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...823&page=5
Tole so kompleksi, hudi. Kaj bom jaz kupil mojemu ocetu je moj problem. Si predlagal in to je tudi vse. Zakaj in kako sem se odlocil je moj problem. Par postov nazaj nekoga nabijate, kako se upa soliti pamet nekomu glede tasce, tu pa se naj jaz zagovarjam zakaj sem kupil kar sem? In to vecno, iz posta v post se to pogreva...

Zal, ampak stari macki ste pac to: stari & povrh se zagovedani. Glede na tvoje poste je zal tako. Namest da bi sli naprej, lapate pogrevate eno te isto nonstop. Ti ni ze tecno samemu sebi? Nonstop o tem, spet in spet in spet... nonstop smilt samemu sebi kako te nekdo ni poslusal ali je naredil drugace kot si rekel?!? Sorry, meni se to zdi ze potreba po cem mocnejsem.. Oz. kaj bi rad slisal, da nehas s tem (tezenjem)? Obstaja taka beseda? Oprosti (ceprav ne vem zakaj) je dost? Se bo pol nehalo?

Uzivaj, lepo se imej, ostani zdrav in vse kar pride s tem. Resno mislim. Verjamem, da si super clovek samo s temi resno pretiravas. To je samo forum. Saj je vse javno, vsak lahko sam prebere kako in ka je blo. Noben ne rab tvoje interpretacije (javno ali preko ZS), vsak pametn si jo sam nardi. Skoda, samo na tak nacin nima smisla.

P.S. - ah, taprav plagiator / laznivc se je najdu zdej. Tukaj pa jaz neham, na ta nivo pa ne, enkrat je blo dost, ain't gonna happen again.
V zmoti si...., ter ni edina,  poglej na DHT3 Tongue
Pisarili smo predvsem, da zmorejo tudi druge, makar njemu ljub fwhp, ki ga staršem ni privoščil. Dandanes bi  celo ga, spreobrnjenec.
Čeravno je takrat ob debatah žalil, se dela zdaj nedolžno ovco.
 Itak vsak kup, kar hoče! je kdo govoril drugače? 
Debate so bile o zmogljivosti več TČ, za določene objekte, med drugim tudi hišo staršev.To pa je vse.
Ne spreobračaj, kljukec... 

Včasih je bila najcenejša FW ( čeravno na pol predelana), ko si linkal na kak Hotjet, Vaillant ipd...enakih ali celo nižjih cen, so to preprosto spregledali...
Sej si že kar en cajt tu, sem sklepal , da imaš širše obzorje... Wink

Neslavno so linčali tudi npr. timi11, ki je rušil mite s svojo Daikin LT na zahtevnih razmerah, radiatorji. Ne NEH, pa talnem, pa ni, da ni...., kar enim ne potegne.
Sorry poldek, samo sem moral poiskat tvoje poste v katerih si pametoval @bohincu in zagovarjal, to, kar ti je napisal par postov vise, ker si se sprenevedal, da neves o cem gre. Sem pa sam prebral ogromno tem o TC na tem forumu, zgolj iz zanimanja pa se spomnim teh prepucavanj, v katerih si aktivno sodeloval. Dvomim pa, da te ze demenca hebe. Ali pac? Zdaj kdo je laznivec pa naj presodi tisti kateri bere dogajanje. Zakaj mislis, da si bil zgoraj oznacen za ostrzka??

Priložene datoteke Predogledne slike

"Neslavno so linčali tudi npr. timi11, ki je rušil mite s svojo Daikin LT na zahtevnih razmerah, radiatorji. Ne NEH, pa talnem, pa ni, da ni...., kar enim ne potegne."

Malo berem za nazaj ... huh, zdej ali so bile res hude zime, da so tam debate o DV 70 stopinj in kako moč ne pada do -20.
Raje se je šlo v nabavo dvo-kompresorskih TČ, ki če sem prav razbral so bile okoli 10k €, kot da bi zmanjšali izgube - malo popravilo izolacijo, mogoče povečali radiatorje, dali boljšo obtočno na max in/ali kot pomoč uporabilo el. grelce. Potem so se nekateri še hvalili s porabo med 350 in 450€ na leto z HT. Ja hudiča, če rabi tako malo, potem dvomim da se ne bi navadna TČ za pol manj denarja zmogla ob pomoči grelcev, večjih radiatorjev in mogoče izboljšanja izolacije.
Se enkrat: nekoga drugega 'nabijate' glede besed o tasci, ki jih je izrekel, meni pa nonstop pametujes / meces naprej zakaj nisem starsem nabavil iste crpalke kot jo imam? Se ne vidis tu kajne? Je obzorje premajhno?
Tu se popolnoma strinjam s Poldeetom. Tole pogrevanje nekih starih zamer je prav smešno oz. dolgočasno in o tem se nikomur več ne da brat, ne starim ne novim članom. Debato o TČ vam je uspelo spravit na osebni nivo.
Ampak Bohinc si ne bo dal nič dopovedat, toliko ga pa že poznamo, čeravno ga včasih težko razumemo.
Po eni strani razumem @bohinca zakaj ne bo odnehal. Leta nazaj so ga pohodili, kot malo misko, ker je stopil iz okvirjev in govoril se o cem drugem, kot samo o DHT. Kasneje se je izkazalo, da ima prav v veliko stvareh, ki jih je pisal. Po drugi strani pa je od tega ze vec kot 5 let, kar nekaj forumasev vec ne sodeluje na forumu in bi bilo prav, da se vse skupaj pozabi. Ampak mu njegov ponos ne da in, kot so njemu, zdaj on nabija tistim, ki so se ostali na forumu. Vsak ima po svoje prav.
(7.12.2020 ob 23:05)first1 Napisal: "Neslavno so linčali tudi npr. timi11, ki je rušil mite s svojo Daikin LT na zahtevnih razmerah, radiatorji. Ne NEH, pa talnem, pa ni, da ni...., kar enim ne potegne."

Malo berem za nazaj ... huh, zdej ali so bile res hude zime, da so tam debate o DV 70 stopinj in kako moč ne pada do -20.
Raje se je šlo v nabavo dvo-kompresorskih TČ, ki če sem prav razbral so bile okoli 10k €, kot  da bi zmanjšali izgube - malo popravilo izolacijo, mogoče povečali radiatorje, dali boljšo obtočno na max in/ali  kot pomoč uporabilo el. grelce.  Potem so se nekateri še hvalili s porabo med 350 in 450€ na leto z HT.  Ja hudiča, če rabi tako malo, potem dvomim da se ne bi navadna TČ za pol manj denarja zmogla ob pomoči grelcev, večjih radiatorjev in mogoče izboljšanja izolacije.

Ja ne. Delujeta dva kompresorja, eni pa so imeli na zahtevnih objektih 400 EUR porabe...? Saj, OK, lahko se verjame, lahko ne. Jaz sem bil med slednjimi. Ker mi stvari niso šle skupaj in sem se oglasil, sem bil tudi pogosto na tapeti.

AMPAK, blo je kaj je blo. Realnost je pokazala, da DHT ni sveta krava in da 24/7 režim tudi na slabše izoliranih objektih omogoča relativno nizke dvižne vode, sploh, če so še radiatorji zdravo dimenzionirani.

Je pa po mojem cajt, da gremo naprej. Res mi je blo fajn za videt, da je forum po daljšem zamrtju spet zaživel in to capljanje v preteklosti in odpiranje starih ran nam nič kaj ne bo pomagalo.
1 ... 46 47 48 49 50 ... 70 Pojdi na stran 
Iskanje po temi