simek Napisal:Ah no @Bohinc, ne straši ljudi! "Zginu" avto zaradi zamude pri plačilu lizinga. :roll: Pa nismo mi US-raj. Vsaj pri uradnih ponudnikih lizinga ne!
Zamujal tudi tam dva ali tri obroke (se ne hvalim), pa razen dopisa, kjer so mi v prvem odstavku grozili z odvzemom ali takojšnjim poplačilom celotne vsote, v drugem odstavku pa vljudno prosili, da poravnam zapadle obroke, se ni zgodilo nič. :wink: Moraš "zadevo" kar konkretno "vlečt", da zasežejo!
Kolk časa lohk vlečeš, ne vem... niti želim vedet, če bo sreča mila :wink: Zapisal sem , da ne gre za očitke komu dotično...!? Sem razbral, prvič, drugič, tretjič in razumem...So pa ljudje, ki mogoče to ''preberejo narobe''..., pa začno prekticirat to...in ven ne znajo...! Primer: na šihtu je vedno kak tak, ki ne ve kolk dni ma mesec, ter če fehta ta, bo tud druzga, pa tretga i nikad kraja, ker ne znajo ven !
Če je stvar prehodna (sem že skusu...tud izgubo šihta), so to druge klobase, ne mineštra katero mnogi zakuhajo sami...
Tko, da tud za konkretno omenjeni primer ''strašenja'' (kot imenuješ) ne vem zamude plačil. Vem samo , da je en in isti avto bil večkrat zasežen, se po plačilu dolga spet pojavi, pa spet zgine-to tud stane...menda.
Bolj čudi to, da bi neplačnik prijavil tatvino, neplačilo :roll: v zgodbi pa zamolči... :mrgreen:
Verjetno pa je od hiše do hiše (lizing) različno, kot je poslovanje pri bankah. Pa tudi ista glede na poslovanje komitenta dela izjeme... O tem več gotovo ve csamo.
Jaz ostajam na Gen, le na novo akcijo zima2019. Premal razlike, da kamorkol prestopam. Mali odjemalci, pa še način odhoda...jih ne ganejo :wink: