PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Rekuperacija Da ali Ne?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O kakem zvijanju cevi ti sploh govoriš? Dušenju zvoka so namenjeni dušilci in to je to. Kot predhodnik, tudi jaz ne opazim nekega motečega prenosa zvoka.
Ko kličem najstnika v zgornji štuk naj pride dol me sploh ne sliši Smile
(25.11.2020 ob 23:09)gradnja_menges Napisal: Zanima me kako ste rešili v kolikor imate vertikalen preboj za cevi za zgornje nadstropje in sicer glede prenosa zvoka med prostoroma. 
Ali ste cevi zvili v en šop in vse naokoli betonirali oziroma estrih in kaj pa ce so cevi direktno pod prebojem montirane v razdelilni enoti in jih potem ni mozno zviti v šop, kako rešiti prenos zvoka oziroma kaj narediti med cevmi da se zapolne prostor in posledično zmanjsa prenos zvoka, upam da sem bil razumljiv

Pri nas je preboj iz P v nadstropje v najini spalnici, cevi za P gredo v estrih nadstropja, cevi za nadstropje pa gredo dalje gor v izolacijo mansarde. Preboj meri cca 40x40cm je pa v skrajnem vogalu hise. Luknje nismo betonirali ampak sem cevi zalil s purpeno, okrog nje pa so knaufarji naredili skatlo iz gips plosc, ki je napolnjena z volno. Estrih je narejen do skatle. Tud mene je skrbel prenos zvoka ampak se ne slisi popolnoma nic.
Jaz sem naredil takle...

Prehod sem ločil z izolacijo in trakom preden smo zalili estrihe.

Tu se lepše vidi...

Hvala za odgovora. Bom tudi jaz purpen in volna, prostori so sicer kurilnica, kopalnica in se enkrat kopalnica in tudi ce bi se kaj slisalo ne bo nic hudega ampak ce pravis Popson da se ne slisi nic, se toliko bolje.
(28.11.2020 ob 18:55)gradnja_menges Napisal: Hvala za odgovora. Bom tudi jaz purpen in volna, prostori so sicer kurilnica, kopalnica in se enkrat kopalnica in tudi ce bi se kaj slisalo ne bo nic hudega ampak ce pravis Popson da se ne slisi nic, se toliko bolje.

Ce gredo cevi pri nama skozi spalnico pa ni tezav s prenosom zvoka, potem tebe res nima kaj skrbet, glede na to, da gredo skozi kopalnici in kurilnico.
Ljudi, kateri se ogrevajo s TČ je strah kaj bo, če npr. zaradi žledeloma za nekaj dni zmanjka elektrike. Sodobne hiše pa se gradijo, da brez elektrike sploh niso primerne za bivanje. Narediti morajo celo meritev tesnosti s katerim potrdijo, da se bodo stanovalci zadušili (nikjer nič ne pušča!), če bo zmanjkalo elektrike in rekuperacija ne bo delovala.
Pol je pa ene strah, da jih bo malce zeblo?!

(28.11.2020 ob 20:18)bozgom Napisal: Ljudi, kateri se ogrevajo s TČ je strah kaj bo, če npr. zaradi žledeloma za nekaj dni zmanjka elektrike. Sodobne hiše pa se gradijo, da brez elektrike sploh niso primerne za bivanje. Narediti morajo celo  meritev tesnosti  s katerim potrdijo, da se bodo stanovalci zadušili (nikjer nič ne pušča!), če bo zmanjkalo elektrike in rekuperacija ne bo delovala.
(28.11.2020 ob 20:18)bozgom Napisal: Ljudi, kateri se ogrevajo s TČ je strah kaj bo, če npr. zaradi žledeloma za nekaj dni zmanjka elektrike. Sodobne hiše pa se gradijo, da brez elektrike sploh niso primerne za bivanje. Narediti morajo celo  meritev tesnosti  s katerim potrdijo, da se bodo stanovalci zadušili (nikjer nič ne pušča!), če bo zmanjkalo elektrike in rekuperacija ne bo delovala.

Preden se bodo stanovalci zadušili, bodo najbrž odprli kakšno okno?
Bojo, ce nimajo slepih :-) Tud to sm ze vidu, ces luftat se ne sme na roke, to vse centralno cez 'sistem'. Tko da mas okno samo za razgled, druge funkcije nima.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
... in pol ljudje postanejo sužnji lastne bajte.
Recimo temu tako.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Prezračevanje je čisto super zadeva, kaki suženj, ne ga bixat. Suženj bi bil prej, če bi moral na timer okna odpirat, da ne bi smrdelo notri, tako pa s tem ni nobenega dela.
Včeraj sem še predgrevanje zraka preko zemlje vklopil (to uporabljam samo poleti in pozimi) pa mi v hišo namesto zunanjih -2 vleče +12 svežega zraka, potem pa to še rekuperator pogreje na 22 in to se non stop vpihuje v hišo. Ogret in vedno svež zrak, kaj češ boljšega.

aja,tista bozgomova teorija zarote in kolapsa - če bo zmanjkalo štroma, ga bo za vse, tudi za njegovo TČ. Potem bomo vsi bolj malo odpirali okna...
Mi imamo vsaj raufnk (kljub kao pasivni hiši), čeprav sedaj ni nič na njemu... ampak kakšna mala pečka za par 100Eur iz Jagra se lahko hitro nanj priklopi (pa dovod zraka za njo je tudi pod estrihom).
Ce stroma zmanjka se bomo preselil - nas bo definitivno zeblo. Mogoce takrat ponovno razmislim o dimniku Wink
(30.11.2020 ob 10:27)Fantocci2 Napisal: Prezračevanje je čisto super zadeva, kaki suženj, ne ga bixat. 

Mislil sem ono, da je pri enih, ki imajo rekuperacijo, kot kaže strogo prepovedano okna odpirat.  Wink
Tudi jaz zadnje dni razmišljam o scenariju nekaj dni brez štroma.
Dimnik je, čeprav v dnevni jaz ne bi kuril, še manj pa nabavljal in montiral kamina komaj takrat, ko bo celo območje v elektro mrku. Raje bi si omislil en ne predrag toplovodni kamin in en mali zalogovnik pa lahko grejem talno po celi hiši. Back up pogon obtočne že imam, kako je pa z razteznimi pri kaminih? V navodilih je vedno odprt sistem, verjetno bi ob zalogovniku in ustrezni raztezni in varnostnem v. lahko sistem bil tudi zaprt.
Fery, če bereš, kako imaš ti?
Sicer je to še kakšnih pet do deset let stran, ampak z vidika življenske dobe hiš je to kmalu: za izpad elektrike bo najbolj enostavna rešitev baterija in sončna elektrarna. Bo ceneje kot dimnik in kamin. SE je itak "zastonj", ker se strošek izgradnje pokrije z elektriko, ki jo proizvaja, ostane še strošek baterije, ki so zaenkrat še drage ampak na poti navzdol. Ko bomo pri 50€/kWh, bo to 500-1000€ za rezervno baterijo, ki bo novo dobro izolirano hišo lahko gor držala par dni tudi pozimi ko ni sonca. Pa to ne reši samo problema ogrevanja v primeru izpada elektrike, ampak vse - kuhanje, hladilnik, razsvetljava, elektronika... Če izpad traja dlje in proizvodnja iz SE ne dohaja porabe, se z električnim avtom zapelješ nekam kjer je elektrika, tam napolniš, se vrneš domov in pretočiš v domačo baterijo. Itak bo avtomobilska baterija kakšne 2-5x večja od hišne, tako da to ni noben problem.
1 ... 41 42 43 44 45 Pojdi na stran 
Iskanje po temi