(2.1.2020 ob 22:34)bojan-9 Napisal: Kje je pri IVT ax09 najbolj priporočljivo (in možno) namestiti temp. senzor, da mi meri temperaturo vode v izmenjevalcu kadar TČ (in OČ) ne dela?
Ko bi ta temp. prišla pod npr. 2°C, bi za kratek čas zagnal OČ, da pride vanjo toplejša voda iz hiše.
Ali pa je morda kakšen drug del bolj izpostavljen zmrzali?
In pa: tisti ki merite električno moč TČ -- koliko W max. potegne ?
Po mojem je najbolj izpostavljena točka izhod iz TČ oziroma začetek dvižnega voda, odvisno pač kaj in kako imaš zvezano. Jaz imam tam T komad z odzračevalnim lončkom, na tem T komadu pa temperaturno tipalo. Logika preventivnega zagona obtočne, če bi temperatura vode padla kritično nizko, je vezana na ta senzor.
Kar se maksimalnega odjema tiče pa bo kdo drug napisal, ker jo imam sam še vedno omejeno na 60%. Danes je bila recimo od 19 ur delovanja (od 5:00 do 24:00) 11 ur na omenjenem limitu.
V taki korelaciji, da se angleških cen ne da prenastaviti. Butast program pač.
Jaz imam protizmzovalni senzor na cevi povratnega voda pred vstopom v izmenjavalec. Obtočno in ventil užge ko pade na 5 stopinj in laufa do 10 stopinj. Par sekund, toliko da voda zaokroži.
Takole se prižiga pri minus 3.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(1.1.2020 ob 17:10)Popson31 Napisal: Seveda @bk jaz sem ti dajal pluse, da si iz rdecih stevilk prilezel na pozitivne zelene in to v treh dneh. Ali pa je bil bozicek (ceprav vidim, da si spet v minusu). Sebi in ostalim pa sem dajal minuse kajne? Pa ravno tebi sem stiskal pluse, ko te imam za najvecjega loleka na tem forumu. Cudno ne?? Mimogrede o kakih IP naslovih govoris?? Tebi se res blede uboscek. Idi si raje dalje pluseke nabijat, ker glede na gluposti, ki jih pises, mocno dvomim, da ti jih kdo drug daje, razen sam sebi s fake uporabniskimi racuni
Komu in s katerega uporabniškega imena si ti kaj dajal, je tvoja stvar, me ne zanima.
O katerih IP naslovih?
Popson31 Napisal:Da te ni sram pedercina da dajes pentaxu minuse in to z uporabniskim imenom popson311, kao podoben mojemu. Mislis, da te ne izdaja IP naslov?? Se tega neznas zakrit sirotica. Patetik en sebi daje pluse, drugim pa minuse, sram naj te bo. Verjemi pa, da si bom vzel cas, kljub dopustu in ti naredil blamazo tukaj na forumu, da ti nebo nic jasno. Mater ti jebem ono staro zgoljavo
Vidiš, kaj ti dela american food and air, par dni je minilo, pa ti je čisto glavo opralo.
Res ne vem, komu naj se zahvalim za te pozornosti -da mi nekdo toliko svojega življenja vsak dan podarja, s tem klikanjem ocen. Očitno nekomu veliko pomenim. Bi se osebno zahvalil, pa niti ne vidim komu jemljem toliko vsakdana.
3.1.2020 ob 10:42 (*Zadnja sprememba objave: 3.1.2020 ob 10:44 uporabnik FAE.)
Smo v pravi zimi, zunaj kar brutalne razmere ze 3.dan, ko je pritisnila megla, ponoci redni defrosti na vsako uro, temp. krepko pod -5C vse tja do -10C, cez dan pa -1C, IVT pa kot z lahkoto vzdrzuje notranjo 22,5C, ob vecerih vse tja do 23,5C, na tdv povprecna okoli 41C, brez dodatnih ogreval, notranjih pribitkov zelo malo, ker se malo kuha, pere itd.
Resnica je da tak rezim nekaj stane, ampak za mene se vedno zelo malo, SCOP bomo dvignili ob bolj milih mescih, razlika med super izoliranim objektom in nasim bo konec sezone okoli 350Eur, z tem denarjem si lahko naredimo novo fasado sele morda cez 40.let, malo razmisljanja da stare hise le niso taka katastrofa, ce so vsaj okna nova in podstresje izolirano...
(1.1.2020 ob 17:10)Popson31 Napisal: Seveda @bk jaz sem ti dajal pluse, da si iz rdecih stevilk prilezel na pozitivne zelene in to v treh dneh. Ali pa je bil bozicek (ceprav vidim, da si spet v minusu). Sebi in ostalim pa sem dajal minuse kajne? Pa ravno tebi sem stiskal pluse, ko te imam za najvecjega loleka na tem forumu. Cudno ne?? Mimogrede o kakih IP naslovih govoris?? Tebi se res blede uboscek. Idi si raje dalje pluseke nabijat, ker glede na gluposti, ki jih pises, mocno dvomim, da ti jih kdo drug daje, razen sam sebi s fake uporabniskimi racuni
Komu in s katerega uporabniškega imena si ti kaj dajal, je tvoja stvar, me ne zanima.
O katerih IP naslovih?
Popson31 Napisal:Da te ni sram pedercina da dajes pentaxu minuse in to z uporabniskim imenom popson311, kao podoben mojemu. Mislis, da te ne izdaja IP naslov?? Se tega neznas zakrit sirotica. Patetik en sebi daje pluse, drugim pa minuse, sram naj te bo. Verjemi pa, da si bom vzel cas, kljub dopustu in ti naredil blamazo tukaj na forumu, da ti nebo nic jasno. Mater ti jebem ono staro zgoljavo
Vidiš, kaj ti dela american food and air, par dni je minilo, pa ti je čisto glavo opralo.
Res ne vem, komu naj se zahvalim za te pozornosti -da mi nekdo toliko svojega življenja vsak dan podarja, s tem klikanjem ocen. Očitno nekomu veliko pomenim. Bi se osebno zahvalil, pa niti ne vidim komu jemljem toliko vsakdana.
(1.1.2020 ob 16:33)bk9105 Napisal: V razmislek, če sem si jih po vaše v par dneh našopal cca 200, zakaj nisem nadaljeval, do 500, 1000, 5000.....če mi spet po vaše to pomeni skoraj največ na svetu?
Pentax, to je vse, kar imam jaz za povedati o tem.
Na robu Lj. Kotline 380nmv, vcasih meglo prebije vcasih ne, vceraj sele okoli 14ih, in ni slo nad ledisce ze 3.dni, danes npr. ze sije sonce, naj se malo odtali, ker je kar ledu pod in okoli..
3.1.2020 ob 11:07 (*Zadnja sprememba objave: 3.1.2020 ob 11:13 uporabnik Popson31.)
(3.1.2020 ob 10:15)pentax Napisal:
(1.1.2020 ob 19:10)bk9105 Napisal:
O katerih IP naslovih?
Mi je @bk9105 na zasebno napisal, da cez nekaj dni bo vse jasno, kdo njemu daje pluse, tebi in meni pa minuse. Res me zanima, ce bo kaj iz tega in kdo je tisti, ki je v samo treh dneh dal @bk9105 vec kot 250 plusev, @pentaxu vec kot 70 minusev in meni nabil minuse preko -400. Ali pa so to samo zgodbice za lahko noc forumasa @bk9105. Zivi bili pa videli
PS: ne samo to, vceraj mi je celo napisal, zakaj jaz dajem pluse forumasu @csamo001, ce pa je on na bojni nogi z njim?? In, da naj mu raje nastiskam 50 minusov. @bk9105 kot sem ti ze napisal, verjamem, da si nisi sam kriv, da si tepen v glavo. Da te vidimo mudonja, ce bo kaj iz tega, da se razkrije tisti, ki deli minuse in samo tebi od vseh forumasev nabija pluse.
Glede na to, da si napisal, naj potrpim in, da bo cez par dni vse jasno kdo, kaj in zakaj?? Sklepam, da si bil v kontaktu s temi upravljalci, ki so ti obljubili, da bo cez par dni vse jasno. Kot sem napisal, zivi bili pa videli
3.1.2020 ob 12:18 (*Zadnja sprememba objave: 3.1.2020 ob 12:22 uporabnik csamo001.)
(3.1.2020 ob 10:42)FAE Napisal: Smo v pravi zimi, zunaj kar brutalne razmere ze 3.dan, ko je pritisnila megla, ponoci redni defrosti na vsako uro, temp. krepko pod -5C vse tja do -10C, cez dan pa -1C, IVT pa kot z lahkoto vzdrzuje notranjo 22,5C, ob vecerih vse tja do 23,5C, na tdv povprecna okoli 41C, brez dodatnih ogreval, notranjih pribitkov zelo malo, ker se malo kuha, pere itd.
Resnica je da tak rezim nekaj stane, ampak za mene se vedno zelo malo, SCOP bomo dvignili ob bolj milih mescih, razlika med super izoliranim objektom in nasim bo konec sezone okoli 350Eur, z tem denarjem si lahko naredimo novo fasado sele morda cez 40.let, malo razmisljanja da stare hise le niso taka katastrofa, ce so vsaj okna nova in podstresje izolirano...
Vprašanje je samo kaj bo z življenjsko dobo naprave ob bistveno večji obremenjenosti. Pa v bajti boš tudi živel najbrž dlje kot 40 let, v vmesnem času pa boš verjetno zamenjal par ogrevalnih naprav...
Se je pa kot kaže tudi pri nas zračna vlaga dvignila, saj so defrosti bolj pogosti, kljub sončnemu vremenu. Povprečne temperature so kar nizke, po drugi strani pa lepo zrastejo čez dan. Kot kaže pravi pogoji za več vlage v zraku: http://meteo.arso.gov.si/uploads/probase...aribor.txt. Včeraj 16 defrostov, kar je nekje na polovici med tem kar se je prejšnji dni dogajalo in tistimi najbolj ekstremnimi pogoji te sezone.
(3.1.2020 ob 06:03)Fery Napisal: V taki korelaciji, da se angleških cen ne da prenastaviti. Butast program pač.
Jaz imam protizmzovalni senzor na cevi povratnega voda pred vstopom v izmenjavalec. Obtočno in ventil užge ko pade na 5 stopinj in laufa do 10 stopinj. Par sekund, toliko da voda zaokroži.
Takole se prižiga pri minus 3.
Imaš pa ti tisto zaporo, da voda ne kroži ko obtočna miruje, če se ne motim?
Jaz tega nimam, pa kolikor vidim iz grafov se doslej še ni zgodilo, da bi moral protokol preventivno zagnati obtočno zaradi nevarnosti zmrzovanja. Preprosto je naravnega kroženja toliko, da kot kaže ni bojazni + moja peč z njeno kotlovsko vodo na najnižji točki sistema zagotavlja zadostno količino tople vode za čez noč, da nič ne more zmrznit. To, kar si tistim, ki se bojijo zmrzovanja tako že pred časom pisal.
Jaz med mirovanjem toplotne obotočno občasno vklapljam na nizkem pretoku. To koristim kot zaščito proti zamrznitvi ter hkrati tudi za premešavanje vode v talnem, saj je dosti površin segretih od sonca, vse pa seveda ne. Ko se zmes te vode dovolj ohladi, se znova štarta toplotna.
Ja, moja je odrezana s krogličnim ventilom. A ti izklapljaš obtočno, Samo? Ker če jo ne, potem niti teorija naravnega kroženja ne drži, ampak je kar prisilno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(3.1.2020 ob 14:17)Fery Napisal: Ja, moja je odrezana s krogličnim ventilom. A ti izklapljaš obtočno, Samo? Ker če jo ne, potem niti teorija naravnega kroženja ne drži, ampak je kar prisilno.
Ja, moja centralna med 24:00 in 5:00 miruje, tako TČ, kot tudi obtočna. Jaz na krmilju nastavljam samo minimalni čas, ko po izklopu obtočna še teče (varnostni element). To imam nastavljeno na 10 minut; toplotna se mi dejansko izklopi ob 23:50 (po urniku), obtočna upoštevaje prej napisano ob 24:00. In ko se to izklopi je game over do jutra.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.