PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Kako se polaga ploščice?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo

Upam da je to prava tema:

Prebral sem vso temo o tem, kaj prej steno, tla, kaj pride nad čem, pogledal par utube obeh verzij... Načeloma mi je vseeno, ker bo itak silikon po stikih sten in se po mojem ne bo videlo, ali je stenska ploščica pod talno, ali obratno...

V eni od kopalnic imam tuš kad, ki naj bi jo vgradil v višini ploščic. Pripravljena je že luknja (tam ni estriha), dvignjno z stirodurjem na pravo višino...

Pripeta je slika dveh verzij vgradnje stika banje z tremi stenami in pa slika kopalnice in kadi (spodnja stran). 

Bolj mi ustreza prva varianta, ker je lažje izvesti keramiko (najprej stene do tal brez kompl. druga vrsta...), bolj paše tuš kad na širino stene, potencialno jo potem kdaj lažje ven vzamem če bo kdaj potreba..., predvidevam da pa je druga po 'PS'.

Vprašanje:
Ali je dejansko dovolj za tesnenje, da se zasilikonizira fuga med banjo in ploščicami po prvi varianti vgradnje (slika), ali je potrebno, da vseeno pridejo stenske ploščice vertikalno čez rob banje (druga varianta vgradnje)?

Hvala za mnenja

PS: malo je nerodno narisano, po prvi varianti pride seveda stenska ploščica do nivoja tal in ne pod nivo tal.

Priložene datoteke Predogledne slike

Silikon na banji je treba menjati. 30 let noben ne zdrži... Širina kadi in luknje je pa kaka?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(31.7.2019 ob 21:19)firefly Napisal: Silikon na banji je treba menjati. 30 let noben ne zdrži... Širina kadi in luknje je pa kaka?

Luknja je dobrih 123, banja 120, tako da bi se ravno izšlo (2x1 cm ploščice, 2x0,5 cm lepilo). Silikon bi že zamenjal, vsaj na vrhu, kjer bi bil dostop...
Je pa kad malo v konus (tko kot je narisano), zgornji rob je malo ožji od spodnjega. 120 je spodnji rob.

lp
Zdravo tudi jaz bom začel polaganje ploščic za začetek v shrambi prostor je dolžine 3,6m in širine 1,7m estrih je bil narejen septembra lani. Zanima me ce je potrebna emulzija? Pa pri vratih je nekje izboklina 2mm na pol metra je to prevec ali moram uporabit samorazlivno maso ? Ploscice so velikosti 30x60 granitogres. Katero gladilko naj upprabim 10mm bo vredu, pa lepilo imolim extra ? Ali pa imolim T.
In pa katere izravnalne kline priporočate na trgu je več proizvajalcev...
Talnega sicer po prostoru ni je pa omarica od talnega takoj za vrati. Se pravi nekje pol metra od stene je 14 cevi.

Lp

Lp
1 ... 38 39 40 41 42 Pojdi na stran 
Iskanje po temi