Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Če gre delat updejt varovalke, naj gre na 35A.
To je še možno pri enofaznem gospodinjskem odjemu.
Ker pa je na spletu huda propaganda za Ir Panele, pa me zanima kako bi se v tem primeru obneslo dodatno ogrevanje mesta kjer se največ zadržujeta z Ir panelom
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
21.4.2021 ob 10:14
(*Zadnja sprememba objave: 21.4.2021 ob 10:16 uporabnik kadotr.
Uredi razlog: dopolnilo
)
Mene pa več ne zanima, kako je pod panelom. V naši mestni kavarni smo (bomo?) pili kofe vedno pri tistih mizah, kjer ni nad njimi panelov.
Danes je že sreda, me zanima kaj so na elektru povedali glede močnejših varovalk?
Objave: 1478
Teme: 16
Ocena:
37
A ni že potem bolje dat eno dobro nordic klimo kot panele? Če je že problem v štromu.
Objave: 9
Teme: 1
Ocena:
0
Z elektra slovenj gradec mi še niso nič javili. So mi rekli da bo poklical področni ko bo zadevo preveril. Bom pa za praznike na koroškem in pride mojster ki je delal kotlovnico pogledat kake so opcije za zalogovnik za pelete.
Drugače pa hiša ni vkopana, nima kleti. Vem, da je ata v 90 letih sam naredil spodaj okoli hiše izolacijo. Novo fasado so vlekli pa tudi v 90. letih in takrat izolirali. Nimam pojma kako, ata je sam rekel, da je izolacije 8 cm. Okna dobro tesnijo in ne pihajo. Meni se poraba tudi ne zdi tako huda gleda na ogrevano temperaturo in tudi ni tako velik finančni zalogaj. Samo zrihtat moramo nekako da bo zalogovnik vedno poln, peč pa lahko tudi jaz čistim, ker ni zahtevno. Tisto malo posodo s pepelom lahko starša sama izpraznita, po vsaki toni pokurjenih peletov pa lahko jaz odvijem tisti en del in ga posesam ven, saj pridem na obisk skoraj vsakih 14 dni.
Ali bomo nekako naredili opcijo da bo dodaten zalogovnik ali pa da peletni peči dodamo toplotno črpalko, če bo to z vidika elektrike izvedljivo
Objave: 200
Teme: 2
Ocena:
0
Pa za rezervo ali dodatno udobje montirajte TČ klimo, da lahko dogrevate če bodo zapleti s peleti oz za boljši občutek itd