Fery Napisal:Minimalna temperatura dvižnega voda.
Znižaj jo, privzeta je 20 stopinj.
19 stopinj? Pa kaj se to šališ? Vklopi klimo, da ti ohladi bajto.
Hvala, ugotovil!
Ma ja, to sem nastavil zato, da se ponoči v bistvu izklopi talno. Danes je bilo koliko -1stC nekje, pa na sobnem temp. ni padla niti za 0,5 stopinje. V dnevni pa za 0,7, gledano na termometer, in je ostala 22,8.
Včeraj, ko je talno laufalo 24 ur, na termostatu pa je bilo nastavljenih 21stC (DV je bil na 28.5) je bilo v dnevni/kuhinji skoraj 25stC ... pufff.
Aja, to je sicer zelo majhna hiška, če se čudiš temperaturam. Medetažna zadeva, vsega skupaj je dnevna+kuhinja+ hodnik (kjer je termostat) in mini wc 60m2. Potem pa sta še dve sobi in kopalnica (3x12m2) - ta del je na svoji radiatorski veji, s tem da je v kopalnici talno s svojim ventilom.
Sem pa ugotovil nekaj drugega, na kar me je že opozoril @zdravapamet, ko mi je razložil vse okrog nastavitev Seltrona.
Na radiatorjih imam direktni krog. Kar pomeni, da fašem v radiatorje toliko, kot imam nastavljen OK. Ta je sedaj na 60.
Investicija v mešalni ventil/motorček pa je za za moje pojme prevelika v primerjavi s tem, kaj bi prihranil.
Se motim?
p.s: Je to to, kar bi jaz rabil?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje-in-klimatizacija/centralno-ogrevanje/centralno-ogrevanje-ostalo/mesalni-ventil-s-pogonom-1339800542.html?aclct=1542359763&kw=me%C5%A1alni+ventil">http://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje- ... lni+ventil</a><!-- m -->
Črpalko imam pa Wilo Stratos Pico 25-60 v "omarici" Regumat Oventrop postaji.
------------------------------
@Forex
Citat:akulp 800l porabiš z gretjem sanitarne vode? Če je tako, potem premisli, če je investicija v TČ sploh smiselna in kaj s TČ sploh pridobiš.
Drži, zadnje 3 sezone sem imel med 800 in 850 porabe, skupaj s STČ.
Letos upam, da to pade ker imam STČ in talno večji del hiše.
Saj vem, da moram ugotoviti. Mislim, vložiti v en IVT bi bilo zelo smiselno, o zagotovo. Vse kar je pa od 5.000 EUR naprej, pa se mi zdi bv ...
Saj pravim, odvisno kakšna bo poraba konec sezone. Na žalost je pri olju tako, da ne moreš kaj dosti relano spremljati sproti ...