Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
na eni strani bo največji preskok najbrž v grelnih telesih - nič več radiatorjev, talnega, ampak toplozračno (hlajenje po isti poti). Medtem, ko TČ v eni oblike ostane. Sigurno pa bo tudi 3k€ kolikor sem jaz dala zanjo overkill, reševala jih bo pa ne ogrevanje, ampak SV. Kar se ogrevanja tiče v ožjem smislu, bo najcenejša peč, ki nudi enako udobje (gumb 2x letno) edina smiselna, finančno gledano. Pač ena klima, ki bo znala tudi vodo pogreti za realno ceno. Pa poleti shladiti, če bo treba.
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Kar je samo 2.789kWh za ogrevanje in ogrevanje sanitarne vode v letu 2016, v 2017 očitno več, torej okoli 300€.
Kje pa je tu prezračevanje v zrakotesni pasivni hiši, edid?
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Noter Migaj. Saj ga ima in deluje. Se pa pri njemu tudi tista malenkost energije, ki uide rekuperatorju ven ulovi v zunanji TČ, pa pride nazaj noter. Sm bil pri montaži poleg
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Porabo, glede na to, da je bil objekt podhlajen, je neobjektivno ocenjevati, kar bo pa v prihodnje, bomo pa videli. Vseeno mislim, da na vse našteto invensticija ni bila pretirano cenejša recimo od vložka v TČ.
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
to tudi sama dvomim. Poleg tega, da bi primerjava obstala, je treba v tem primeru upoštevati tudi investicijo v sama grelna telesa, ne samo kotlovnico. Človek je sicer kupil nekaj mini radiatorjev, ampak najbrž je vložek v to bil bistveno nižji kot v talno gretje ali radiatorje in tako centralno razpeljavo. Porabil je pa rore za prezračevanje, ki pa so bili najbrž nekaj dražji na račun dimenzije in izolacije.
Nabavil si je TČ za SV, kjer so cene tudi zelo različne, po drugi strani pa ima vklopljeno cirkulacijo, ki pa tudi kar nekaj požre.
Tukaj lahko hitro primerjamo hruške s slivami... ampak pri vseh zadevah, ki jih je naštel...tudi mene firbca, kolikšna je bila celotna investicija, tako v kotlovnico kot inštalacije, ker velikokrat po malo pa se tudi nekaj nabere.
Objave: 1855
Teme: 7
Ocena:
15
Če se bom odločil za novo hišo, bom naredil tako kot je moj znanec. Točno toliko sob, kot jih je pr bajti, otroc pa ko se poparčkajo naj gredo iz gnezda. Raje njim kakšen €, kot pa gradit graščino, ki seveda potrebuje vzdrževanje. Otroci gredo, pol pa se stari matrajo s tako hišo. Prodali je seveda ne bojo, ker je to njihov življenski projekt. Jaz na to gledam že drugače.
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
Dober dan,
Marles Viva107m2+ 55m2 kleti. Stene iz 16cm volne+14cm Neoporja. Klet 10 cm stirodurja. Ogrevanje peleti Froling P1. Rekupetator Maico.
Trenutna poraba 1.5t pelet od septembra do danes.
Min sobna temp imamo 23C. Max zimska ob soncnem dnevu tudi 27C.
Plan za 2017.
Spremeniti regulacijo T na termostat saj je trenutno na T povratnega toka. Zmanjšati rekuperacijo saj imamo presuh zrak,...
Sicer pa odlično.
Lp
Poslano z mojega SM-G900F z uporabo Tapatalk