PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nizka vlaga

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako pozimi ni vlage ?
google: weather Maribor 74%, Celje 77%, Lj 75%, Koper 63%, Kranj 86%, Kočevje 82%.
Kaj pa stopinje? Absolutna/relativna vlažnost. Tu je keč.
nick101 Napisal:Kako pozimi ni vlage ?
google: weather Maribor 74%, Celje 77%, Lj 75%, Koper 63%, Kranj 86%, Kočevje 82%.
Ma seveda je vlaga, sam relativna vlaga je relativno nizka, ko zunanji zrak segrejemo (upam da ne trolaš :? ):
Maribor RV74%, 0 stC ____ v 1 m3 zraka je 2,85 g H2O
zrak segrejemo na
20 stC, če ne dodamo nič vode imamo pri tej temperaturi RV pod 20%

Pri prezračevanju prostora 20 stC ter RV40-50% z vsakim kubičnim metrom zraka, ki ga spustimo ven ter ga nadomestimo s telim Mariborskim iz prostora odvedemo blizu 3,7g vode.
pri nas podobno -1,4 ter RV62
Če zdajle odprem za par minut vsa okna okrog sebe in s prepihom zamenjam ves topel zrak okrog sebe bom s 600 m3 skozi okna vrgel blizu 2,5 litra vode. V parih minutah :!:
nick101 Napisal:Kako pozimi ni vlage ?
Meni se razvlaževanje zunanjega zraka glih ne da. Tudi primerne naprave nimam. Zakaj bi sploh to počel? Absolutne vlage je premalo.

Pa ogretega na 23° tudi (janipapillon).
Zjutraj, ko sem pisal tisti post je bilo 45% RV, zdajle mi je moja spekla enega frišnega sulca iz Krke (pa ne farmacevtske) je šla vlaga v 15 minutah na 48%, pa ne od olja. Jebentiš so tile krški sulci "mokri". :lol:
Ne vem kako, vendar z tole vlago nimam (k sreči) nobenih težav ne pozimi ne poleti. Me pa letos čaka menjava oken in upam, da ne bom zjebal te problematike ravno z tem diht zapiranjem z okni.
Včasih so se dale dobiti posodice za vodo za obešanje po radiatorjih. Pri starejših so šle med rebra pri novejših si jih obesil obenj. Delovanje brez štroma, preizkušena ljudska trotel ziher modrost, j*beš tehniko. Kar se pa mokre brisače tiče pa: na suho garantirano lahko zliješ najmanj liter vode in z nje ne bo niti kapnilo, ko jo dvigneš. In ko jo obesiš na radiator je v manj kot uri suha. Torej teoretično spraviš četrt hektolitra vode v zrak v enem dnevu. Jasno, da so stene potem lahko plesnive. Kdo je že napisal, da se ne pozna skoraj nič :?: Big Grin
Od danes bodo težave s suhim zrakom še večje. Rosišče je v LJ padlo na -18°C, v NG kar na -21°C! Če ornk prezračiš in imaš notri 21°C, fašeš 5% vlago notri... Confusedhock:
Suh zrak, zaradi mraza bodo pa nekateri fasali se plesen.
Energetik81 Napisal:Od danes bodo težave s suhim zrakom še večje. Rosišče je v LJ padlo na -18°C, v NG kar na -21°C! Če ornk prezračiš in imaš notri 21°C, fašeš 5% vlago notri... Confusedhock:
Bodo pa TČ zrak/voda prišle na svoj račun. Delovanje praktično brez defrostov.
alanford Napisal:Ne vem za druge. Moj z ventilatorjem vred porabi 45W za 15 litrov vode na dan.

S tem podatkom si res da veliko pomagat :twisted:
Sem samo odgovoril na vprašanje. Poizkusi me vprašati še za kakšen podatek. Morda nanj odgovorim.

OMG, trenutno v LJ rosišče samo -22, kar se izjemno redko pojavi tukaj. Vlagomerji mi v pisarni in pa zunaj kažejo LL...
V spalnici pa kljub temu zjutraj prilezemo na 60%, očitno ga ornk nadihamo čez noč. V "neobljudenih" prostorih pa počasi lezemo proti 40%. Kopalnice po tuširanju ne zračim več skozi okno, ampak raje odprem vrata, da se vlaga lepo razleze po bajti.

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ogimetunichr("46")com/cgi-bin/gsynres?ind=14015&lang=en&decoded=yes&ndays=2&ano=2017&mes=01&day=06&hora=23[/url]
Big Grin Če bi ženo pustil pri miru bi mogoče ostalo na 50% :lol: :mrgreen:
Evo ob tej uri v hiši 23,5°C vlaga 38%, zunaj -8,4°C vlaga 46%.
imaš očitno minimalno izmenjavo zraka
jani65 Napisal:Evo ob tej uri v hiši 23,5°C vlaga 38%, zunaj -8,4°C vlaga 46%.
V kakšnem telesu to žviš, da rabiš pozimi v fletu 23,5 stC? :-)
Sprašuje zmrznjenc (občutljivež), narejen za trope, ki dobro prenaša vroče, hladno le zelo na ktratko.
Grem štedilnik zakurit, da dvignem tule na 18 8)
Bemtica, Rakitniški vremenski kažeta zdajle
[url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")wundergroundunichr("46")com/personal-weather-station/dashboard?ID=ISLOVENI12#history]-14,8 °C, RV35%, rosišće @-26,8 °C[/url]
-13,1 °C, RV60%, rosišće @-19 °C
1 2 3 4 5 6 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi