Mislim da ni tukaj govora na vodni osnovi po mojem. Namreč niti ne vem kako to dvoje izgleda, preden se kaj odločim bo treba vedeti še precej več o teh dveh varijantah, tako da hvala vsem ki delite izkušnje z nami
letalec007 Napisal:Saj počakam še kaj mi kolega doreče na uč je rekel 800-1000.Je pa tukaj že tudi pobran rob ter zrezano na mere.Drugje sem dobil ceno samo za plošče.
Hvala za info
Jeeej stopnice so fertik.Hrast rustik 3slojno lepljeno 39mm.
Za plošče sem dal 555€ ,pobran zgornji rob v radij brušeno z 80 papirjem.Krtačil in pobrusil sem sam.Prav tako upasal,lakiral od spodaj,oljil zgoraj ter prilepil z 2k lepilom,vmes med kepe sem dal še purpen za lepljenje stopnic.kital 1x z rimano 6-30 ,2x jubolin belež.
Vzelo mi je pa ravno vse prvomajske praznike
Ker sem zelo vesel nad izvedbo svojih stopnic, morem tukaj prilepit par slikic. :-)
Kubik hrasta 180 € pri kmetu v Cerknici, bo ostalo še za ploščo za jedilno mizo in šank na kuhinjskem pultu.
50 € sušilnica v Cerknici
cca 35 € osmo olje pa še cca toliko za lepila in purpen.
Delo 0 € v bratovi delavnici.
Tako da včasih se da tudi poceni pridet skozi pa da je na koncu izdelk 100% narjen. :-)
XxRobertosxX Napisal:No lepo priloži še slike da bomo lahko še ostali se pasli na tvojih stopnicah.
evo še moje
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2V/DF/3n1QmBvu/stopniceunichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2V/DF/3n1QmBvu/stopniceunichr("46")jpg[/img][/url]
Faros Napisal:Super...
Hrast si dobil pa (skoraj) zastonj...
Hrast je bil res več kot ugoden. Ne moram reč da so bli plohi glih prva extra kvaliteta ampak vseeno zeeelo dobri. Sem videl ze dosti slabšega po mnogo višji ceni. Pa kar nekaj bo iz njega nastalo. Sam bi še raje da stopnice malo bolj rustik. Vendar se je brat trudil izognit grčam.
letalec007 Napisal:Saj počakam še kaj mi kolega doreče na uč je rekel 800-1000.Je pa tukaj že tudi pobran rob ter zrezano na mere.Drugje sem dobil ceno samo za plošče.
Hvala za info
Jeeej stopnice so fertik.Hrast rustik 3slojno lepljeno 39mm.
Za plošče sem dal 555€ ,pobran zgornji rob v radij brušeno z 80 papirjem.Krtačil in pobrusil sem sam.Prav tako upasal,lakiral od spodaj,oljil zgoraj ter prilepil z 2k lepilom,vmes med kepe sem dal še purpen za lepljenje stopnic.kital 1x z rimano 6-30 ,2x jubolin belež.
Vzelo mi je pa ravno vse prvomajske praznike
Hvala
Ne eno ne drugo.
Stvar je bil taka ,da sem imel na beton že položene ploščice,do podesta(položil prejšnji lastnik).Ker so bile ploščice dobro položene sem stopnice nalepil kar na ploščice.Tako mi je štimala tudi višina.Podest in po dve stopnici levo in desno pa sem samo podložil z lesom naklone pa spoti preverjal z vago. Podest sem imel narejen po šabloni in lufta nisem imel skoraj nič.Ker je bil težak k pra..c.Vse stopnice sem najprej upasal in z orodjem zaštemal v omet ter označil.Potem pa lepil z 2K lepilom za parket +purpen.Ker je bilo na keramiki zelo tanek nanos lepila sem polagal ,kot keramiko in sproti preverjal z levelom.
Če bi delal še enkrat bi dal vijake na plošče in zniveliral saj se potem manj zajebavaš ,pa še pohodno je praktično takoj.
Leto še ni neka referenca ampak hvala za odgovor. Mam par kolegov ki se ukvarjajo z lesom pa so mnenja zanimivo različna. Eden strogo olje, drugi strogo les. Ta ki jih dela pravi da sam nebi dal olja a da naj se odločim sam. Pravi da je z oljenim lesom več dela ki je čisto nepotrebno.
Spet drugi zagovarjajo da je olje lažje vzdrževati.
Glede na to da bo tudi parket oljen sem se odločil za olje. Ali je bila odločitev prava ali ne ne bom vedel nikoli Za test bi bilo najbolje pol stopnic polakirati, drugo polovico pa oljiti. Potem bi lahko čez 5-10let zelo točno poročal kaj je bolje.