PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kakšne cevi za talno gretje?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
...pri sebi sem se nekako odločil, da bom uporabil Totra cevi. Znanci jih imajo že vrsto let, pa še ni bilo nobenih težav z njimi.

Če ne bodo vredu čez leta, pa bom razbijal in dajal radiatorje... :?

cardinal
Jaz sem za primer težav s talnim povsod potegnil še rezervne cevi za eventualne radiatorje, tudi za 2 talna konvektorja če se bo pojail kondenz na panoramskih stenah.

Vse skupaj je bilo cca 150m alumplasta fi16x2, ki sem ga neizoliranega dobil za ca 1 eur/m in položil v stiropor.
Se pravi zdaj sem stran vrgel 150 eur, mogoče si bom kdaj hvaležen...

Za talno sem uporabil Schutz-ov sistem - ta nove sistemske plošče, cevi 17x2 in njihove razdelilce, zame najboljše razmerje med ceno, kvaliteto in porabljenim časom za izvedbo.
churimuri Napisal:Ali ima kdo sistemske plošče in cevi firme
DT.SI iz Maribora? Kako se kaj obnesejo?

Zanimam se za zgoraj omenjene sistemske plošče in PEXa cevi podjetja DTsi. Do sedaj še ni bilo nobenega odgovora.
Prosim, da delite svoje izkušnje z nami.
Predračun je bil skoraj trikrat večji kot da material nabavim v Nemčiji, tako da sem se odločil za drugo vartijanto.
Kaj pa kvaliteta omenjenih plošč. Ponujajo plošče s stiroporjem tipa 20, 25 in 30 kg/m3. So 20 dovolj trdne (baje je to enako kot EPS100)?

Še posebej me zanima kvaliteta njihovih cevi? Ker vsi govorijo o alumplast ceveh, jaz bi pa vseeno raje plastične zamrežene cevi.
Koliko sem razbral na internetu naj bi njihove cevi zdržale 6 barov pri 95°, 12,5 barov pri 60° in 20 barov pri 20°.
Kaj menite o ponudbi
uponor cevi pex A 17x2 0,95€ +ddv, uponor plošče 52mm, 30mm izol. 7,7€+ddv
coockie Napisal:Predračun je bil skoraj trikrat večji kot da material nabavim v Nemčiji, tako da sem se odločil za drugo vartijanto.

Tudi jaz sem nabavil preko te firme Heisatec v Nemčiji. Cena je bila 50% nižja (v Nemčiji 0,62€, pri nas 1,15 + DDV), kot ima popolnoma enake slovenski zastopnik. Vodovodar mi je pa hotel računati še malo več. So pa PEX-Al-PEx, 16x2. Prevoz sem plačal v Avstrijo blizu meje 70€, ker če bi mi pripeljali v Slovenijo bi to pomenilo 230€ za 1.400m.
Da se še jaz malo vmešam...
ali kdo ve kakšna je razlika med [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")preisbrecher888unichr("46")de/product_infounichr("46")php/info/p982128782_Mixal-Mehrschichtverbundrohr-16-x-2-mm-PEX--200-Meter-Rolleunichr("46")html]tole[/url] in [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")preisbrecher888unichr("46")de/product_infounichr("46")php/info/p982128784_Thermoline-Heizrohr-17-x-2-mm-PEX--200-Meter-Rolleunichr("46")html]tole[/url] cevjo, saj sta obe PEX le da ima ena premer 16 druga pa 17mm? Je pa cena v prid 17x2mm Confusedhock:
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
Kakšno je sedaj stanje na področju cevi, lokalni vodovodar pravi, da polaga večinoma vogel noot sistem s plastičnimi cevni, saj ko so te enkrat v estrihu je tako vseeno, pa lažje jih je polagat, sedaj pa kolebam med plastiko, alumplastom in pa unipipe sistem(je to isto alumplast?).
Težke odločitve Smile
Že 20 let polagamo PEX, pa nimamo nobenih problemov. Razlika med 17x2 in 16x2 je praktično nikakršna, le v priklopnih maticah, tesnilih in razdelilnikih si pri 17x2 malo bolj omejen. Velika večina namreč uporablja 16X2
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Je razlika tudi v tem, da Alumplast najdeš z detektorjem kovin, navadnih Pex ali Totre pa ne?

Bil sem v eni hiši, kjer mi sicer niso vedeli točno povedati katere cevi so kje, je pa detektor kovin reagiral na cevi za stensko gretje, na talne pa ne.
Mi za te stvari uporabimo infrardečo kamero in nimamo problemov, kje kaj poteka.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Jaz sem pred 19 leti dal celo hišo talno gretje Totra cevi vezane na mreže (2 x130M2), pa do dandanes ni še nobena spustila, čeprav so bile nekajkrat tudi varjene v estrihih. Ko sem betobiral estrihe, sem imel cevi pod tlakom, pa ker smo še ročno betonirali smo vozili s samokolnicami po njih, ampak vseeno ni nič narobe. Glede difuzije kisika je pa tako-takrat sem dal Ferotermovo peč, pa še danes služi namenu. Če bi bilo glede difuzije kisika kaj res, bi morala peč že zdavnaj pregoret-kuri se pa skoz na drva, razen vmes 4-5 zim na olje. Še to-prvo zimo ko smo se vselili, v eni sobi nismo ogrevali in so tlaki skupaj z vodo v ceveh talnega zmrznili, pa kljub temu ni bilo nič narobe. Tako da sem tudi sedaj (2.hiša) šel v enako varianto -cevi Totra vezane na mrežo, pa sploh ne pomislim, da bi lahko bilo kaj narobe. Tudi pri očetu sem naredil enako talno, ker ga pa ni vedno doma,potem se mu pa mudi hišo segret,je kar nekajkrat odprl mešalni ventil tudi na 60 stopinj, pa se ni zgodilo drugega, kot da so mu na hodniku počili tlaki. Ponavadi pa človek ravno 100 stopinj vodo ravno ne spušča v talno, da bi zato cevi popokale, kaj.
Sam se bom odločil za alumplast cevi. Vprašal bi samo ali je vredno dati enkrat več denarja za unipipe sistem v primerjavi za alumplast cevi drugega proizvajalca (tudi 10 let garancije). Kaj pa ostale komponente, je razlika v kvaliteti res tako velika?

Še eno vmesno vprašanje. Zakaj je dober topmeter pri razelilcu talnega gretja?

Lp
Beno76 Napisal:Sam se bom odločil za alumplast cevi. Vprašal bi samo ali je vredno dati enkrat več denarja za unipipe sistem v primerjavi za alumplast cevi drugega proizvajalca (tudi 10 let garancije). Kaj pa ostale komponente, je razlika v kvaliteti res tako velika?

Še eno vmesno vprašanje. Zakaj je dober topmeter pri razelilcu talnega gretja?

Lp

Topmeter je dober zato, da razdelilnik več stane.
1 2 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi