10.2.2016 ob 17:16
Beri Napisal:V Kamniku obstaja trgovina Gumiz in so prenehali ogrevanje na plin in se ogrevajo na klimo, znatno ceneje.V trgovino vstopim oblečen za zunanje vremenske pogoje. Doma nisem v kratkih rokavih in gatah, se pa malo olupim kake bunde, puloverja....
Poznam pa tudi fizične osebe in mi ni jasno kaj tebi @rok77a ni jasno.
Najcenejše ogrevanje na elektriko je vsekakor klima.
Eno je čez poletje,ko ti piha mrzli zrak a drugo je ko ti po zimi pihlja prijeten topel zrak.
Še enkrat, tokrat podrobneje opišem dogodek: Kalifornija. Zgodaj spomladi, v bajti, moj fotr bi rekel baraki, za skoraj pol mio $ nam je bilo malo hladno. Temperatura je napram prejšnje dni padla za kako stopinjo. Pred treningom, odhodom na bicikl za 4-5 ur sem vključil ogrevanje. Ko sva s kompanjonom prišla domov mi bejba, ki je bila ta čas doma pravi, naj že izključim ta prepih, češ, da jo zebe. Sem ji reku naj se k meni stisne, k mam toplo mašino. Pogledam temperaturo po prostorih. 22 stC. Pomislim, ma, kaj se jo kaj loteva? EEEE, je prav hitro postalo tudi meni hladno. Le pri šobah je pihalo toliko, da sem čutil tok zraka, drugod ne. Hladno je bilo pa povsod, le pod deko ne 8) Izključil sem centralno klimo in nikoli več taknil gumbov.
In Andreju, ki ima svoj gozd tu o najcenejšem ogrevanju s klimo. Ne ga pihat no. Jest drva kupujem, imam solidne peči, nimam časa TV gledat, imam pa čas drva napravljat, znam dobro kurit in nameravam v bajti (njegovo hišo opisane velikosti v našo družinsko sobo spravimo) za energente, kuhanje, pečenje vključeno, letno porabit manj od povprečne Slo plače.... pa v banjo točimo po 300+ l H2O @40 stC.
Pri 24 stC v senci in vetru mi je lahko neprijetno hladno, pri 10 stC na soncu mi je lahko golemu prijetno toplo.