Objave: 28
Teme: 2
Ocena:
0
Odločitev še ni padla, sem pa imel na obisku par monterjev, seveda vsak reče nekaj drugega.
Nazadnje je bil en, ki je predlagal plinsko peč. Vem, da je to kontra vsemu temu, kar sem pisal na začetku pa vseeno. Kakšno pa je vaša mnenje glede tega?
Objave: 1949
Ocena:
1
_jackson_
ni problema, če ti gre zemeljski mimo parcele, za naftnega je pa bolje, da si adaptiraš dimnik - povrtaš in vstaviš nerjavno tuljavo. Smo pa pri starših kurili na premog in drva in kasneje na nafto s speljanim odvodom DP v zidan dimnik, dobrih štirideset let prav tako v dve ločeni tuljavi. Ima pa vsak monter ali pa dimnikar svoj pogled na tvoj problem predvsem iz vidika kolk mu kapne v tošn 8) .
Ocena:
0
Pipa za zemeljski plin je že v hiši, vendar ni bil nikoli uporabljen. Dimnik bo verjetno v vsakem primeru potrebno adaptirati.
Zanima me vaše mnenje glede plinske peči. Se splača to vgradit, uporablja kdo, vaše izkušnje, stroški itd.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Poglej tabelo cen energentov na Arnesu, prištej letne stroške amortizacije in stroške vzdrževanja. Potem ti bo račun pokazal na .... (ni plin!)
Objave: 1949
Ocena:
1
kadotr
se posipam s pepelom in hvala za razsvetlitev, ne vem od kje mi, predvsem pa od kdaj
mi je zemeljski plin kot energent po ceni in stroških amortizacije takoj za lesno biomaso.
Je pa res, da Rusom ne zaupam, in si plina osebno ne predstavljam kot edinega vira za ogrevanje. In tudi avtor teme upam, da v kurilnici od dopoldneva, še ni imel časa montirat novega plinskega kondenzacijskega kotla :wink: .
Objave: 326
Teme: 7
Ocena:
7
_jackson_, ali mogoče misliš peč stadler prodati ali odpeljat na odpad? Če da mi javi, ker rabim zgornja vrata te peči.
LP
Ocena:
0
Živjo. Stara štadlerca zaenkrat ostaja noter in jo bom porabil za kurjenje raznega vejevja, ki se čez leto nabere okoli hiše.