PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali Pes - stanovanje?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vaški koktajl, čistokrvni uličar...
Če bi pa imel ta isti pes rodovniške papirje bi pa bil kaj???
Kot so ze povedali: bil bi rodovniski pes, kar pomeni, da je bilo leglo nadzorovano in da starsa nimata nobenih zdravstvenih tezav zaradi katerih sicer izgubijo rodovnik.
To pomeni ,da mladiči niso dobili rodovnika ,ker je z njihovimi starši nekaj narobe.Kaj so sedaj staršema odvzeli rodovnik?
Ne izgubita rodovnika, vendar ne dobita vzrejnega dovoljenja.
Nihče ni rekel, da je s tvojim psom karkoli narobe, le čistrokrven ni, ker njegova čistokrvnost ni priznana s strani mednarodne kinološke zveze - FCI.
Zakaj starša nimata vzrejnega dovoljenja, pa je druga zgodba.
Ja, vzrejno dovoljenje semmimel v mislih, ne rodovnika.
Hvala Karmen za popravek.
KARMEN1 Napisal:Nihče ni rekel, da je s tvojim psom karkoli narobe, le čistrokrven ni, ker njegova čistokrvnost ni priznana s strani mednarodne kinološke zveze - FCI.

To spet diši po birokraciji.
medo9 Napisal:Še moj kratek prispevek ;-)

Po mojem sploh ni vprašanje "pes in stanovanje?" ampak "ali je naša družina sposobni imeti psa?"
To je ključno vprašanje, saj je za psa potrebno skrbeti kjerkoli si doma.
Tisti, ki psa priklene na verigo (ali zapre v pesjak za 24h dnevno), je za moje pojme neprimeren in neodgovoren lastnik.

In še nekaj: odgovornost za psa je na starših. Otroci lahko pomagajo, ne moreš pa z otrokom "podpisati" pogodbe o "upravljanju" s psom.

Mi smo se za psa odločili, ko je bila hči stara 8 let, vendar sem bil jaz tisti, ki je zanj skrbel... vseh (nepozabnih) 16 let. In tudi naš je bil "čistokrvni brez rodovnika", če ga mi ne bi kupili, bi ga uspavali. Bil je prvi, ki je iz košare prilezel do nas, radovednež radovedni Big Grin in nam res prinesel ogromno veselja v stanovanje. Žal ni dočakal selitve na kmetijo :-(

To okoli pakta je bila šala...če se razumemo, ja seveda se zavedam, da bom glavno vlogo okoli vsega nosil jaz...zaenkrat še s partnerko usklajujeva...da bo 100%...
Osem let star otrok nikakor ne more samostojno poskrbeti za psa. Lahko ga skrtači, ga nahrani, taka lažja opravila. Sprehode priporočam vedno v spremstvu staršev, zaradi nevšečnosti, ki lahko nastanejo v zunanjem okolju, pri katerih mora posredovati odrasla oseba (stik z drugimi psi,...).
Vsekakor bosta za psa pri vas skrbela vidva, starša, hči pa lahko spodbujate, da je vedno zraven.
Zelo dobro bi bilo, da psička čimprej vpišete v pasjo malo šolo, tam ga lahko vodi hči, vi pa sodelujete kot opazovalec, ali pa se izmenjujete.
Tam se boste veliko naučili, zelo zanimivi so razni pasji trikci, ki bodo vse navdušili, lahko se jih je naučiti.
Zaradi morebitnih pasjih športnih aktivnosti, dobro premislite, kaj boste izbrali.
Vsekakor se strinjam, pasja šola bo vsekakor dobrodošla. Nekako bi rad naredil vtis hčerki, da je pes njen, da sprejme odgovornost in da seveda vse skupaj nadzorujem in dodam kjer pač otrok ne more...glavna skrb bi bila seveda moja, vendar nekako bi bil pes njen...če me razumete...
Te razumemo, vendar ti (izkušeni) razlagamo, da je še premlada.
Moraš vedeti, da je mladiča treba vzgojiti, postaviti meje, določiti okvirje, da ne rečem standarde obnašanja itd.
Tega otrok ni sposoben, ker ravna instiktivno, po razpoloženju in potem pes ne dobi pravega feedback-a in zato otroka nikoli ne bo obravnaval kot gospodarja, ker ga smatra kot sebi enakovrednega v hierarhiji krdela.
Pa ne misli, da sem pristaš strogega "drila", da pes še dihati ne upa brez dovoljenja gospodarja. Je pa pomembno, da uboga zaradi različnih situacij...
Mi smo našo zavetiščnico, zlato prinašalko, staro 5 let pripeljali domov, ko so bili otroci stari 5 in 6 let.

[img]httpsunichr("58")//farm4unichr("46")staticflickrunichr("46")com/3893/14958099869_f29847c3b8unichr("46")jpg[/img]

Nobenih pasjih šol, skupni sprehodi, vzeli smo jo kot enakovrednega družinskega člana in to je to.

Nobenih težav, ničesar.

Bi pa pripomnil eno stvar. Če boste do psa taki, kot si želite, da so do vas, boste v kontro prejeli takšno hvaležnost in pripadnost, kakršne vam ne more dati noben človek na tem planetu. Boste kasneje videli, kaj vam hočem povedati.

[img]httpsunichr("58")//farm9unichr("46")staticflickrunichr("46")com/8361/8336960181_3b08d6e2ce_cunichr("46")jpg[/img]

[img]httpsunichr("58")//farm8unichr("46")staticflickrunichr("46")com/7139/7005520968_c62089e4c6_bunichr("46")jpg[/img]

[img]httpsunichr("58")//farm3unichr("46")staticflickrunichr("46")com/2880/13385948505_e0baa4c5d0_cunichr("46")jpg[/img]

[img]httpsunichr("58")//farm9unichr("46")staticflickrunichr("46")com/8086/8433903733_91fff71818_cunichr("46")jpg[/img]

Kako mu je to uspelo, nam še danes ni jasno......

.
Uspelo vam je, ker ste dobili zlato prinašalko, staro pet let :wink: .
Povsem druga zgodba, kot mladiček jack russel terierja ali kaj podobnega.
Iz izkušenj lahko povem, da je veliko, veliko lažje z odraslim psom, tudi če iz zavetišča, ali pa celo s ceste v Bosni, kot je moja Lili, kot pa s katerimkoli mladičem.
Potem veš, kaj sem hotel povedati :-)
medo9 Napisal:Te razumemo, vendar ti (izkušeni) razlagamo, da je še premlada.
Moraš vedeti, da je mladiča treba vzgojiti, postaviti meje, določiti okvirje, da ne rečem standarde obnašanja itd.
Tega otrok ni sposoben, ker ravna instiktivno, po razpoloženju in potem pes ne dobi pravega feedback-a in zato otroka nikoli ne bo obravnaval kot gospodarja, ker ga smatra kot sebi enakovrednega v hierarhiji krdela.
Pa ne misli, da sem pristaš strogega "drila", da pes še dihati ne upa brez dovoljenja gospodarja. Je pa pomembno, da uboga zaradi različnih situacij...

No sam sem imel psa (sicer v hiši z ogromno okolico...) in seveda od malega...vem kako je to...tukaj je samo faktor stanovanje, urnik, sprememba nasplošno, oveznost...naša gre sedaj večkrat z sošolko na sprehod katera ima kužka...ne vidim tukaj nekih težav.

Če se lotim začetka, prostor-ležišče smo že izbrali, verjetno bi bilo smotrno v začetku malo zagraditi ko bo sam "doma"...da ne bo kakcev povsod, v svojem okolju naj nebi tega opravljal. Navaditi na pleničko (na tleh seveda), kot nekateri svetujejo za vsak primer...
Prehrana, verjetno nadaljevati isto kot pri rejcih...kasneje kaj drugega...
Gledati vse serije Cesarja...no saj sem jih že :lol:

Bi pa rad še kakšen praktični nasvet glede samih pravil v stanovanju oz. nasplošno...torej doreči moramo, kje se lahko giba, kultura hranjenja, potrebe, obiski, lajanja...
1 2 3 4 5 6 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi