PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje montažne hiše Glamox ali Beha

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Morda bo pomagal naslednji ZELO ZELO poenostavljen izračun. Pustimo na strani udobje, garancijo, življensko dobo naprav, variacijo cen ipd. Pozor, številke so izmišljene za zelo dobro izolirano, manjšo novogradnjo. Vrednosti naj si vsak prilagodi po svojem okusu.

V tem primeru je 20 letni skupni strošek druge variante 50% večji od prve variante.

Hanzi me je prehitel. Ena od variant je nabava več "navadnih split klima" naprav, ki grejejo in hladijo.

EDIT: prosim, ne obešajte se na številke, ker so res izmišljene

Priložene datoteke
.png   izračun.png (Velikost: 10,59 KB / Prenosi: 1268)
Kaj pa, če se naredi talno gretje in zaenkrat kupi električno peč? Npr [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")kiringunichr("46")si/shop/elektricne-peci/598-elektricna-pec-unichr("46")html]EloBlock[/url] ?

Glede radiatorjev pa - vsi bodo delali ok, sama izbira je stvar designa in cene. Mi imamo za rezervo 2 od Thermala in delujeta čisto ok.
Tudi jaz predlagam talno + elektropeč.
kombinacija klasicnega talnega z eloblockom deluje ok. v skatli imas vgrajeno kpl vse - obtocno crpalko, grelec, raztezno posodo - se pravi ena omarica na steni, brez kakrsnekoli dodatne krame. regulacija enostavna preko sobnega termostata in vremenske krivulje. Sanitarno vodo lahko grejes tudi preko tega, ali pa extra el. bojler/stc/kolektorji, etc.

za eloblock se splaca pogledati po bolhi - rabljene pod 500€, za nove pa se splaca pogledati na hrvaskem.
Mah, kak panterm dobiš za stotaka ali pa ceno starega železa. Sem imel enega takega. Izkoristek ima ravno tak kot super duper ”sodobna električna peč” za jurja.
ja, sem opazil, da pantermke napol zastonj mecejo za interesenti - pa je nisem omenjal, ker ima druga generacija eloblocka vsaj solidno regulacijo.
sicer jih dela tudi pavlic, sam on je pa skregan s cenovno realnostjo...
Za vse to, kar naštevate, je potrebno prišteti stroške vodovodarja (polaganje talnega, vezave itd.), med tem, ko lahko radiatorje sam montira, kar mu je po mojem glavna motivacija. Mislim, da je enako pri električnem talnem, ki se položi v estrih. Vsekakor bi upošteval opombo Turbota, glede akumulacije v montažni hiši.
Saj tudi za vodno talno ne potrebuješ nekih "specialnih znanj"

Glavna motivacija bi morala biti, da se ne "zaprejo vrata v bodočnosti".
Torej omogočiti ogrevanje hiše s kakršnimkoli energentom. To vodni sistem omogoča.
Sem se zanimal za EloBlock, pa mi je zastopnik za SLO veselo povedal, da jih "ne smejo" več prodajat, ker niso v skladu z ne vem kakšnimi že smernicami in predpisi.
123rik... zavedaj se da hišo ne delaš za 5let, nikar si ne zakleni prihodnosti zaradi max 3k€ investicije v talno.
Ps. če si pripravljen sam položit je lahko investicija še 1000€ nižja.
Od kje tebi cena 7k€ ???
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
papez46 Napisal:Sem se zanimal za EloBlock, pa mi je zastopnik za SLO veselo povedal, da jih "ne smejo" več prodajat, ker niso v skladu z ne vem kakšnimi že smernicami in predpisi.

ja baje je res -> pravilnik o ucinkoviti rabi energije.

sem nasel en clanek: Kaj pa električno talno ogrevanje? Načelno ni dovoljeno, razen izjemoma za manjše prostore. Pri električnem talnem ogrevanju, tudi če se uporablja kot akumulacijsko ogrevanje, namreč ni mogoča temperaturna regulacija oddajanja toplote v prostor.
wtf (za boldan text) ?!?
Ja, to je logično!
Če boš akumuliral toploto v talno, bo to pač to oddajalo v prostor. Nadzora nad tem dogajanjem nimaš.

PS: Termoakulacijska peč npr ima. Peč oddaja toploto, ko se vklopi ventilator (vsaj načeloma).
jebiga, saj princip je enak, ce talno kuris na karkoli... od drv, do jedrskega reaktorja.
hehe, če pa na el. talnem ne moreš regulirat v nulo potem pa res nikjer ne moreš...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
jah, jebe lud zbunjenog, oz. ko pravila pisejo "poznavalci" Smile
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi