PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Razvod toplega zraka iz kamina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
a je tak problem vgraditi mrežasti filter,pa je zadeva rešena
Eno vpr. Od kamina bom napeljal alu cev fi 127 mm (več nimam prostora) cev je izolirana z 1cm izolacije ter čez alu cev. Cev bom napeljal pod stropom, cev bo vgrajena v kamin pod kotom 60 st, nato od kamina pa vodoravno cca 3m in skozi steno(90st) v prostor. Sedaj je vpr, ali bo dovolj vročega zraka šlo skozi cev, oz bo delovalo brez ventilatorja? Namreč vsi mi svetujejo da dam cev pod nekem kotom in ne vodoravno, kak predlog?
Toplota se v teoriji bo vlekla po cevi proti hladnejsemu prostoru, problem je samo to, da tam, kjer se cev neha, ni pihanja ven, torej se topel zrak ne bo siril tako hitro.. Bo pa un kot toplejsi, kjer bo cev prisla ven iz stene..
Sam imam razvod toplega zraka po taki cevi, kot jo omenjaš. Priporočam nakup ventilatorja, saj boš s tem pospešil vpihavanje zraka v prostor. Fizikalno gledano bo topel zrak potoval proti hladnemu prostoru, a za moje pojme prepočasi.
Niti malo mi ni žal za nakup ter vgradnjo ventilatorja.
Kje ste pa kupili ventilator če ni skrivnost? Odločil sem se da bom cev napeljal, nato testiral. In se odločil ali še dodam ventilator.
Imam ventilator [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")heliosselectunichr("46")de/cms/upload/bilder/hk_pdf_seite/HeliosHK_PP30_S_316-317unichr("46")pdfurl]Helios inlinevent RR[/url]. Kupil sem ga v trgovini Agregat. Verjetno se ga da dobiti tudi drugje. Pazit je potrebno, da je odporen na temperaturo. Omenjeni ventilator zdrži 80°C.
Ti kamin ne segreje zraka več kot 80 st? Povprečna temp izpiha je pri meni 90st , če lepo počasi gori, če pa nalagam na polno gre temp krepko prek 100st. Link ne deluje
Nisem bral teme... ubistvu nisem prebral niti enega posta, ampak repliciram samo na naslov teme in toplo polagam na srce, da tega ne delate, v kolikor imate v prostorih, kjer bo potekala razvodna cev namen bivati. Primer, pri nas imamo kamin v pritličju v dnevni sobi. Cev je speljana direktno čez spalnico v mansardi. Prenos zvoka je res zelo moteč, kljub temu da smo vgrajevali raznorazne dušilce, celo zapirali rešetke kamina s kameno volno iz notranje strani itd... Nič ne pomaga. V spalnico se sliši VSE kar se dogaja v dnevni sobi. Skratka, moj namen je samo "prijateljski" nasvet o tem, da vam prihranim 1 tono živcev, v kolikor imate podobno situacijo v vaši hiši.
Kako je pa slišat če je cev speljana le skozi spanico? Ali je izpih v spalnici? Ker če cev ni izolirana in se drži npr stene, normalno da prenaša neki zvok. Sam bom cev izoliral in bo naknadno speljana in zaprta v gips ploščo (če mi kdaj ne odgovarja le odstranim) v cevi bo pri kaminu loputa za zapreti cev, ter na koncu je zračnik ki se ga lahko zapre. Skozi poletje bo zaprt. Malenkost zvoka se po prenašalo.

Test bo pokazal koliko
In, kako se je obneslo?
Hm, mi do sedaj še nismo imeli problemov s prenašanjem zvoka po teh sistemih. Vprašanje je kako je bilo to zmontirano in katere cevi ste uporabili.

Več na temo razvoda toplega zraka iz kamina si lahko preberete tukaj:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.peci-keramika.si/razvod-toplega-zraka-za-kamin/">https://www.peci-keramika.si/razvod-top ... -za-kamin/</a><!-- m -->
Kamini in lončene peči! peci-keramika.si
Ko nek uporabnik pove da so težave in mu potem prodajalec nasprotuje, da ni težav sem vedno skeptičen - do drugega...

O hrupu na tem linku namreč nič ne piše. In shema vezave, ki je tam predstavljena (ena linija z odcepi) je takšna, ki se je nekoč uporabljala pri centralnem prezračevanju in se je nehala uporabljati ravno zaradi problema prenosa zvoka med prostori.

Pri prezračevanju se sedaj uporablja "hobotnica" sistem - vsaka soba ima eno ali več svojih cevi vse od razdelilca naprej, odcepov v posamezne sobe ni. Zato je prenos zvoka med prostori praktično ničen, saj je ta zelo pridušen že zaradi zelo dolge poti iz ene sobe v drugo, pa še zavoji so vmes, ki ga dodatno dušijo.
1 2 3 4
Iskanje po temi