PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali Kakci sosedovih mačk

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KARMEN1 Napisal:Nekaterih komentarjev nisem niti prebrala, ker tega niso vredni.
Torej si jih....... Confusedhock: ...... ker drugače ne bi vedela, da niso vredni branja .......... :mrgreen:
Zakaj nekateri tukaj ne greste skupaj za en šank, si tam naročite en stelex v toplem mleku in tam razpredate take bolane fore? Saj se boste zabavali, forum pa ne bo imel toliko smeti!
Če častiš ....... zakaj pa ne?
Če nimate kaj pametega za svetovat, se nehajte paliti tukaj med sabo, kjer vas nihče osebno ne pozna.
Velja za vse teme!
In kaj je po tvojem "pametno" v takem primeru? Pa da slišim tvoje nasvete .... ampak če ne razumeš kako da muce kakajo na travo, ko pa sicer jamice kopljejo ....... pa saj niti ni važno, DEJSTVO je, da serjejo!
Napačna percepcija in mnanje! Žal. Nekateri tule gor SE TUDI OSEBNO poznamo, ker smo našli skupne interese tudi izven PSS, dobimo se vsaj 1x letno na kakem pikniku, pa še poleg tega sem pa tja kdaj pri reševanju kakega PSS problema. Tako lahko vem/vemo, kdo je kdo in zakaj so njegove izjave kredibilne.

Tici, ki pa je očitno bolj miroljubne sorte, svetujem, da nekje v kotu vrta naredi nekakšno mačje stranišče, z malo bolj mehke zemljice, da bodo muce mazale le tam. Seveda, če druge humane rešitve res ni.
A zato, ker ma sosed mačke, ki serjejo po mojem, bom ali moram imeti še dodatne stroške?
Imam tri pse, vendar jim pod nobenim pogojem ne bi dovolila, da preganjajo vse vaške mačke, ki mi hodijo lulat okoli hiše. Res pa je, da ne kakajo.
No, vidiš, saj gre - samo prave paralele je treba potegniti. Predvidevam, da kot vzorna lastnica in gospodarica kar treh kužkov, njihove kakce vestno pobiraš v vrečke, ki jin nosiš v žepu, ko greš na sprehod. Zakaj - po tej logiki - ker TI pospraviš kakec za SVOJIM psom, bi nekdo DRUG ......... Confusedhock: MORAL pospravljati kakce za TUJIMI mačkami?
Papež, ti si vedno pametnejši od Papeža.
Prebrala sem le nekaj prvih besed, ker se mi ni zdelo vredno nadaljevati.
Živim na vasi, kjer so medsebojni odnosi, razumevanje, popuščanje in medsebojna pomoč veliko pomembnejši od mačjih kakcev. posebno v teh časih, ki za nobenega niso rožnati! Navajeni smo tolerirati obnašanje drugačnih.
Ja, moji psi živijo v ograjenem vrtu, moje mačke imajo v hiši (na vasi) mačje stranišče.
Moj sosed, ki ima večje število spuščenih psov in mačk, pride vsak dan vprašat, kako smo, če kaj rabimo, pove, naj si kadarkoli na njegovi njivi naberemo zelenjave, prinese zaboje češenj, skratka vse, kar lahko da.
Ko sem zabijala kole za ograjo, je prišel skozi vas peš, z ogromno macolo na ramenu in prevzel delo. Ko sem zaradi nevihte za tri dni ostala brez signala, je pozno zvečer, v temi, sredi zime potrkal na vrata in vprašal, če je vse ok.
To je to! To je razumevanje in nesebična pomoč, dragi slovenčki!!!!!
Pa čeprav njegovi mačkoni markirajo na moji POŠTENO KUPLJENI PARCELI!
Zamislite se malo nad vašimi izjavami!
KARMEN1, lepo , da se tako lepo razumeta s sosedom, ampak mora ti biti jasno, da je to izjema kot pa pravilo, zato najbolje, da flustracije prugje izliješ.

Bilo je vprašanje kako rešiti mačk ki kakajo in vsak je dal odgovor. O odgovorih pa naj razsoja postavljalec vprašanja.

Lp
:lol: :lol: :lol:
Pozdravček vsem skupaj!

Hvala vsem skupaj za odgovore take in drugačne.

Za začetek bom šla kupit sprej tako kot je bilo predlagano in seveda javim, kako bo deloval! Smile Drugače bom iskala rešitve naprej.

Nekaj vas je predlagalo, naj v enem kotu mačkam omogočim, da kakajo . . . Sej nočem izpasti nesramno ampak ... Iščem rešitev, kako se jih znebiti na vsak način, ne pa da jih še "podpiram". To bi bila dolžnost sosede (lastnice mačk), da jim uredi na svojem koncu parcele...

Uglavnem, javim kako bo pomagal sprej.... Seveda pa sprejemam še predloge in ideje kako odvaditi mačke, da sračkajo pri nas . . . Smile

Hvala!

Lp
KARMEN1 Napisal:Papež, ti si vedno pametnejši od Papeža.

Pa jasno da.

saj poznaš tisto o sestanku "hišnega sveta"?

1. točka dnevnega reda: Papež ima vedno prav! :mrgreen:
2. točka dnevnega reda: če Papež NIMA prav, velja 1. točka dnevnega reda! :mrgreen:

A je še kaj za dodat? 8) :lol: :lol: :lol:
Berghaus Napisal:Slišat? :-)

Saj sem se javil, oziroma bolj zatežil že na prvi strani :-)

Smile Očitno sem spregledala . . . Sad Se ti moram še enkrat lepo lepo zahvalit za vso pomoč in nasvete v lanskem letu glede selitve in Tč.
Svaka čast! Vse si imel prav! Smile Smile Smile Prekašaš še Google!! Big Grin
Papež46 for president :lol: !
Tica, spreji imajo zelo različne cene, oglej si malo na netu.
Pošpricaš na bolj suha mesta, da ne bo dež izpral.
"Smrdelo" pa bo tudi tebi, kar nekaj časa :wink: .
Pri nas serjejo in ščijejo mački vse naokrog. Najprej sem se lotil plana A z kovinsko ploščo, plastičnim krožnikom polnim mleka ter 230V fazo in nulo ustrezno ampak so toliko pregnani, da so se spretno izognili nastavljeni omami.

Nihče od sosedov ne ve čigavi so mački, tako da je moj plan B, da jih ujamem žive in jih nekam odpeljem (dovolj daleč ali pa v zavetišče). Imate kako idejo kako jih ujeti žive?
Iz nekega filma je tudi naslednja fora...

Nabereš dreke v eno papirnato vrečko, daš pred vrata in zažgeš... pozvoniš in greš Smile. Pride sosed - soseda pogledat kdo zvoni in instinktivno potaca zadevo.
Iz prakse ne poznam, delajte na lastno odgovornost je bilo pa kot rečeno v nekem filmu.
KARMEN1 Napisal:Papež46 for president :lol: !

Big Grin
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.google.si/search?hl=sl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1600&bih=708&q=riba+raca+rak&oq=riba+raca+rak&gs_l=img.12...1494.4573.0.6736.13.7.0.6.6.0.202.1017.1j5j1.7.0....0...1ac.1.37.img..6.7.1015.o25h_h63G6U#hl=sl&q=vektorji+v+prostoru&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=51bxP48JdgvuaM%253A%3BCFeFzzBbvmICoM%3Bhttp%253A%252F%252Feucbeniki.sio.si%252Ftest%252Fiucbeniki%252Fvega2%252F258%252Fkomp3.png%3Bhttp%253A%252F%252Feucbeniki.sio.si%252Ftest%252Fiucbeniki%252Fvega2%252F258%252Findex2.html%3B1322%3B1294">https://www.google.si/search?hl=sl&site ... 322%3B1294</a><!-- m -->

Če v vsaki osi delujejo enake sile (3) je njihova rezultanta nekje v "malori" in nikakor ne v eni od zastavljenih smeri. :mrgreen:
Tica Napisal:Se ti moram še enkrat lepo lepo zahvalit

Tica, ni za kaj, z veseljem. Samo da ste ok in zadovoljni v novem domu, mašinerijo se že porihta :-)
Za hec kupi škatlo mačjih piškotov in jih strosi tam kjer se drugače podelajo.
potem jih samo še dodatno privabiš
Mačke so ponavadi zelo čiste živali. Kjer imajo hrano, ne kakajo.
1 2 3 4 5 6 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi