PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Na tržišču hibrid TČ kondenzacijski plinski kotel

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Četudi zmore" se nanaša na tisto, ki kdo pogosto piše -da zmore...poznaš koga( ti pomagam...ni telmos!)?
Res pa bi lahko pričakoval, da " med vrsticami" ne znaš brat, ker nočeš niti v vrsticah...
lp
ps tvoj povzetek sem razumel, nisi pa ti mojih celot. Cenovno ugodneje je naprimer nakup ene kitajke..ali primer Unika542 ipd., ko TČ ogreva samostojno tudi povprečne zimske temp. -objekt , kot sanit. vodo., vse izpod pa nek drug energent od plina ipd.
Kje pa. Najbolje je vzeti Vaillantov hibrid. Sam da ni Daikin. Kaj pa vidva bohinjc in merlin sploh vesta o daikinovem hibridu, kot nakladanje brez osnove? Tako rekoč nič! Če bi kaj vedela ne bi takih neumnosti pisala.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Skoraj toliko kot ti. Kar se tiče kotla pa verjetno več :wink:
Skoraj še nikoli ni zajca ujel. In, če bi toliko vedel, bi ti bilo tudi jasno za koga in zakaj so bili tako sprojektirani, kot so!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Kar se mene tiče je lahko po tvoje telmos...
Oporekal, ter nakazal sem, da je konkurenca očitno poznala hibrid prej, predno si ti predstavil kao"novost".
Nakazal pa, da je bolje( če gre verjeti reklamnim letakom...tudi daikin), da velikim porabnikom sanitarne vode, oz. tudi ogrevanja z vidika nižanja stroškov le tega, pogledati za samostojnimi ogrevalnimi TČ.
Ali le te dodati k že obstoječim pečem(olje, plin). Podal pa, da tudi cenovno niso tudi druge tko nedostopne, kot radi poudarjate, ter so tudi inverter...
Torej sem falil kje? Razen to, da ste eni vedno verodostojni z vsem zapisanim( ali se vsaj počutite).
Letaku daikin hibrida torej ne gre zaupati?
lp
Popolnoma si zgrešil bistvo! Preberi še enkrat!
Če je le to prostor..., daš monoblok zunaj, saj ga tudi daikin pozna mar ne?
Drugače pa prosim za telebane, kot sem, opiši podrobneje prosim, hvala.
lp
Ti ga ne boš potreboval zato nima smisla. Ostali uporabniki zastarelih plinskih kotlov, ki bi jih zamenjali in na isto mesto lahko vgradili sistem, ki bi sam izračunal, kaj se v danem momentu splača, si ga pa lahko privoščijo, ker je sorazmerno poceni. cca 6500+ddv z montažo. Ima sicer sprotno pripravo sanitarne vode in vsakemu kmetu z malo logike je jasno, da tega ne more pripravljat s tč ampak primerno le z 34 kW plinskim kotlom. Se pa ga lahko vgradi tudi z vsakim običajnim bojlerjem, če je prostor in želja seveda.
Hvala.
S kmetom si marsikaj potrdil!
Kot prvo majo oni tolko logike, da za kurilnico pustijo primeren plac.
Kot drugo sploh v tem času, četudi so nekateri ogrevali drugače, prehajajo nazaj na drva, sekance...čemu če ni vzrok cena energenta?
Vsem ostalim pa dvomim da je 100% jasno...
Ob plinu pa najverjetneje ne odpade niti dimnikar, niti kaki predvideni servisi- pregledi v vezi z njim, če le te opravlja po zakonu, kar je običajno povezano z stroški.
V takih objektih, ki so mele predviden plac za kurilnico, to ne bo problem nadomestiti z namensko
TČ, za sodobne objekte , kot monter ogrevalne tehnike veš , da obstajajo tudi druge alternative....
Da ne bo zaplwtov pišem za stanovanjske hiše, ne stanovanja...
Predlagam ti, da napišeš pismo proizvajalcem in prodajalcem, potem pa še vsakemu, ki to kupi in jim poveš da so butlji.........
Homer , tu na forumu je največ vprašanj v vezi ogrevanja privat hiš.
Upam, da se vsaj to strinjaš...za take po mojem laičnem mnenju je boljša izbira ali samostojna TČ , ki notri zavzame tolko placa kot neka stara peć, ali se le ta nadomesti s cenejšim energentom.
Za bloke ipd. je varianta hibrid sprejemljiva DA!
Običajno je malo stanovalcev v stanovanju- z njimi povezano ogrevanje sanit. vode, ki po privat hišahni tkp zanemarljivo.
Po drugi strani grejejo s stenami drug drugega...in pride v poštev tudi tistih par kw vaillanta...
Če pa bi le ti stanovalci stopili skup in namesto vsak zase vrgli v skupen cenejši način ogrevanja, bi lahko prišli skoz še ceneje.
Ampak vedno se dobijo taki, ki tišćijo s svojim načinom ....preko vseh...in je to redkeje izvedljivo, kot bi lahko blo v dobro vseh.
lp
Ti ne odgovarjaš na vprašanja.......

Če bi stanovalci stopili skupaj ..... drži, ampak bloki so večinoma nerešljiv problem za karkoli.
Eni nimajo denarja, drugi nočejo dati, tretji so podnajemniki, ....., tako da tista manjšina ki ostane, težko izvede karkoli skupnega in na koncu vsak poskrbi zase.

Hibrid je seveda ena od možnosti, saj v stanovanju kurilnica ni mogoča ......
Hibrid ni stvar blagovne znamke, niti števila stanovalcev, pač pa cenovnega razmerja med energentoma.
Se pa redkokdaj in redkokje izplača.
telmos Napisal:Skoraj še nikoli ni zajca ujel. In, če bi toliko vedel, bi ti bilo tudi jasno za koga in zakaj so bili tako sprojektirani, kot so!
Kot navadno, iščeš izgovore. Tako dobro kot ti, vem čemu so ti kotli namenjeni. Daikin tudi ni ednini niti prvi, ki se je tega spomnil. Kakor koli že, ker naprava v osnovi ne greje SV mi ni všeč takšen pristop.
Je pa eden redkih, ki je ugotovil, kako se tem stvarem v stanovanjih z malo prostora streže. Preprosto pade na isto mesto starega kotla brez dodatnih škatel. In to je bistvo. Vsa ostala vaša natolcevanja so brez veze, ker preprosto ne pijejo vode. Za hiše s kurilnico je pa primerno vse kaj drugega. Tam jih jaz niti ne nudim. Če jih pa trgovci ponujajo je pa to njihov problem ne moj.
Ti merlin, ki pa ta kotel "resnično dobro poznaš" bi pa vsaj lahko povedal kakšno o tem. Jaz s stališča serviserja vem, da je malo tako preprostih kotlov kar se tiče servisiranja. Ti pa o tem molčiš kot grob. Zakaj le?
1 2 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi