PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zubadan "kaput" po petih letih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nadaljujemo z neverjetnimi COP-i... Elektrike 16,3 kwh, toplote 14 kwh in nekaj malega SV... Porabo zdaj uravnavamo z ročnimi izklopi TČ. Ludvik pride naslednji teden (vsi se nadejamo že jutri).
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Mi ni jasno zakaj imaš zadevo sploh še vklopljeno? Da zariba?
biksi, na kaj pa vi zdaj kurite? Na razumem :?: :!:
Nebomgabiksal Napisal:Nadaljujemo z neverjetnimi COP-i... Elektrike 16,3 kwh, toplote 14 kwh in nekaj malega SV... Porabo zdaj uravnavamo z ročnimi izklopi TČ. Ludvik pride naslednji teden (vsi se nadejamo že jutri).
Ne razumem, zakaj se ne grejete kar z električnimi grelci.
Ni nič drugega kot TČ... V upanju, da ne zariba :-)
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
Če sem prav prebral, imate enofazno varianto TČ - zakaj ne trofazno?
Hmmm... Zakaj? Ne vem, mislim, da je takrat ni bilo za dobit, mi pa smo morali dimnik rušit.

Merlin, ni da bi plin počasi spuščal. Dejansko se vse zgodi v enem tednu... Tako da so bili COP-i kakršni so bili. Ne trdim, da so meritve natančne, in sigurno kje "v formuli" kaj manjka. Dejstvo je da ogrevamo kombiniran sistem radiatoji+talno cca. 180m2 za manj kot tisočaka na leto (skupaj s SV).

Kako preprečiti vse skupaj ne vem. Grelni kabelček je dobra teorija, in tudi tolota ne gre čosto v nič; tudi če od +5 stopinj navzol laufa non-stop je skoraj zanemarljiv strošek. Tudi dodatno "oblačenje" cevi ni napačna ideja, oa ni zteba cev, verjetno bi bil ok, že elektroinštalacijska cev - samo da led ne pride do cevi izmenjevalnika.

Vsekakor pa je to nekaj, o čemer bimoral razmišljati in tudi izven garancije, popraviti proizvajalec. Na žalost je principal iz Italije, ampak bom vseeno pisal na Mitsubishije... Si pa ne delam nekih utvar.
Teh modelov ni blo pri nas? <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.thisisthewestcountry.co.uk/news/8299808.Mitsubishi_recall_heat_pumps_following_Chard_explosion/">http://www.thisisthewestcountry.co.uk/n ... explosion/</a><!-- m -->
Pa kaj vam je, zadeve pač crkujejo ne... mar mislite da ste črpalkarji izvzeti iz tega... kupiš Mercedesa ali da ne rečem kaj, garancija je mimo in plačaš... res nevem zakaj se išče neke bonitete... zakaj je kaj crknilo je pač druga zgodba, ne... če nebi v njej nastopala MODERATOR Nebomgabiksal in Telmos, mislim da je sploh nebi bilo... seveda ob ščepcu skrbi ostalih črpalkarjev da se zna zgoditi da ni vse zlato kar se sveti...
A mene si spregledal?
Pa drugace, voda kri blato holesterol vse ok?
Moj prispevek je ogledalo tvojemu.
Je popolnoma brez veze, kot tvoj.
Do tu.
Dejstvo je da je tu res nekaj v dizajnu narobe, da pumpe crkujejo v meglenih predelih.
Mogoce prizvajalec tega v takih okoljih ni testiral in predvidel in mu bodo direktne informacije dobrodosle.
Pisi jim, pred tem preveri kdo so odgovorni ljudje iz pravega sektorja, pol pa ime.priimek@sajvesdaljekako to gre.
Lp!
Meni pa tukaj nekaj ne štima. Če se že dogodi, da ena cev v celem sistemu pušča plin, kar posledično pomeni zaribanje kompresorja, mi ni jasno, da z vso to obilno elektroniko cel sistem nima indikacije, da se to dogaja, oz. ti samoumevno izklopi komplet TĆ in ti na displeju do destinke točno javi tlak, ki je manjši od tlaka za optimalno delovanje TČ. Ni potrebno imeti Mercedesa, da ti ob padcu tlaka olja na to opozori, že Fičo ti je pred 50 leti prižgal rdečo luč in se nisi upal peljati niti metra več. Če danes TČ nimajo tega varovanja je verjetno to interes proizvajalcev TČ, tehnološko pa ima izvedba tega varovanja zahtevnost za pozitivno oceno praktičnega dela v prvem letniku srednje elektro šole. Katastrofa, da ti ena luknjica na cevi velikosti nekaj
mikronov povzroči škodo za nekaj tisoč eur. Če bi bili tako nedovršeno narejeni avtomobili ali celo letala, bi zaradi svoje varnosti vsi hodili peš, oz. še pomislili ne bi, da bi leteli višje od 1 m.
tako je, bravo Bojan :wink:
Če izvedeš test menda javi napako, ko je v sistemu samo še cca 20% refrigeranta :oops:
Ne vem pa, kako je to pri drugih TČ ? -morda vsaj ggdizle pove za svoje.
Za Merlina sem gotov, da bi znal kaj povedati za marsikatero TČ.
To potem izgleda tako, da bi najprej šel z avtom na tehnični pregled in če bi bilo vse v redu bi šel na potovanje oz. samo v službo in to v 21 stoletju. Naj si "renomirani" proizvajalci TČ malo zamislijo nad tem dejstvom.
philip Napisal:Pa kaj vam je, zadeve pač crkujejo ne... mar mislite da ste črpalkarji izvzeti iz tega... kupiš Mercedesa ali da ne rečem kaj, garancija je mimo in plačaš... res nevem zakaj se išče neke bonitete... zakaj je kaj crknilo je pač druga zgodba, ne... če nebi v njej nastopala MODERATOR Nebomgabiksal in Telmos, mislim da je sploh nebi bilo... seveda ob ščepcu skrbi ostalih črpalkarjev da se zna zgoditi da ni vse zlato kar se sveti...

Pa zaljubljeni smo tudi bili že vsi, kaj je bilo potem treba Prešernu pesnit in rihtat slovenceljnem dela frej dni in himne?

In zelo boldane trditve za enajstpostnika. Ni škoda še enega računa?
No pain, no gain.
Bergaus,
a so tiste ... tri pikice po naključju pritisnjene,ali je to moč navade?
1 2 3 4 5 6 ... 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi