22.12.2014 ob 19:44
Peč klasika vreček(41kw) zalogovnik 770Lx2 čist navadne kante.
Tone Napisal:Moral bi imeti dve pumpi. Če bi naredil po tvoje, bi šla v radiatorje voda z isto temperaturo kot jo ima peč.Torej staro pumpo pustiš, dodašnovo kot imaš na sliki.
Citat:Narobe!zakaj narobe ?
flexman61 Napisal:@kadotr:Kje imaš pumpo; jaz sem pisal za primer, da jo prestaviš med peč in mešalni ventil.
Saj jaz se tudi nagibam k tej ideji.
@Tone:
Dvomom da bi delovalo.
Sem se malo poigral.
Ob polno odprtem mešalnem ventilu.
Na povratku dobim 20°C, na vzgonu imam 65°C.
Če dam mešalni ventil na pozicijo 3, potem imam povratek 40°C, vzgon pa 45°C. Peč ne poka, pa tudi radiatorji slabo grejejo in termostatski ventili cvilijo in ne zaprejo.
Če dam mešalni ventil na pozicijo 5, imam na povratku 30°C na vzgonu 55°C.
Peč poka, radiatorji pa dobro grejejo.
Citat:Narobe zato ker bi ob priprtem mešalnem ventilu bilo premalo pretoka in radiatorji bi greli le zgoraj. Ob popolnem zaprtju pa sploh pretoka ne bi bilo.tako je tudi mišljeno da deluje; priprt oz. zaprt mešalni ventil pomeni večji pretok skozi peč in manjši oziroma nič skozi radiatorje, da se povratek peči ponovno ogreje na 60°C ali kolikor pač je proizvajalec peči predpisal.
Citat:Po drugi strani pa je štiripotni ventil ob peči in je termosifonskega kroženja dovolj tudi s popolnoma zaprtim mešalnim ventilom.ko je ventil zaprt, je zaprt; ne vidim kako bi lahko pri zaprtem ventilu voda termosiforsko krožila skozi radiatorje.