Objave: 12
Teme: 2
Ocena:
0
okvals,
ne vem za ostale, a jaz ga nisem vrgel ven , saj mi brez enega zastoja lepo dela celo sezono.
Po vseh experimentih pri spremembah nastavitev in preiskusu 5 vrst pelet sem prišel nazaj na nastavitve katere so bile ob zagonu in na ,sicer malo dražje , a kvalitetne pelete.
Tudi poraba je v skladu s pričakovanji, tako da ga ne motim več pri svojem delu.
lp
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Saj tudi meni dela tako kot mora, poraba pa bo mogoče celo nekoliko manjša, kot sem pričakoval na začetku kurilne sezone.
Mimogrede, katere pelete pa sedaj kuriš?
Objave: 12
Teme: 2
Ocena:
0
Avstrijske po EN plus A1 standardu,( o firmi ne bi zaradi reklame ),a tudi slovaški niso slabi.
Tako ,da so za sezono 13/14 Slovaki v ožjem izboru.
Avstrijske neupravičeno lepo dražijo, saj sem iste videl v Avstriji za bistveno nižjo ceno.
lp
Objave: 41
Teme: 5
Ocena:
0
Pozdravljeni uporabniki gorilca Eragon. Pred kratkim sem tudi sam postal njegov lastnik. Ker je za mano šele poskusni zagon, z njim nimam kaj dosti izkušenj.
Sem pa pred nakupom zaloge peletov. Proizvajalec trdi, da gorilec nima težav s slabimi peleti. Nebi pa rad kupil celoletne zaloge in celo zimo trpel ob čiščenju žlindre. Ali je gorilec res tako neobčutljiv na kvaliteto peletov? Ali se vam je s kakšnimi peleti nabirala žlindra? Na kakšen način žlndro odstranite, glede na to, da gorilec nima odstranljive rešetke?
Hvala že vnaprej za vse nasvete.
Objave: 41
Teme: 5
Ocena:
0
Josip2 pozdravljen. Upam, da ni skrivnost, katere pelete uporabljaš. Ali si s katerimi peleti imel težave z žlindro?
Objave: 319
Teme: 0
Ocena:
0
Letos je bila zamenjana komplet elektronika na gorilcu in je proizvajalec elektronike nekdo drug, da nebo potem kake dileme za v bodoče
Objave: 39
Teme: 10
Ocena:
0
Do sedaj so se mi najbolj obnesli peleti Mizarstva Kovač-
peleti Sava tudi kar v redu; žlindre ni, pepela v povprečju malo več kot pri kovačevih.
Če pa pogledaš moj prispevek v temi " Nakup peletov"; na strani 37, no teh pelet se pa izogibaj, razen, če se rad sredi zime ukvarjaš s takšnimi opravili, kot na fotografijah
Objave: 22
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Letošnjo sezono bom prvič začel z uporabo gorilnika eragon z novo pečjo
KOB ERAGON 13. Zmontirana je že zagon narejen.. Sedaj pa me zanima kuril bom 100% smrekove pelete in ogreval cca 90 kvadratov...
Kakšne so približne optimalne nastavitve.. Sicer pride danes monter ker mi more eno cev za vodo zamenjati ker je bila malo kratka in je rekel da tako ne sme bit in mi bo nastavil tudi plamen.. Vendar me vseeno zanima sedaj imam 3 sekunde doziranja 15 sekund pavze in na 60 stopinj kteri drugi dejavniki so še pomembni tudi zaradi porabe mislim?
Hvala Lp Jernej
Ocena:
0
To je delo serviserja in on ti bo gorilnik nastavil kopiranje nastavitev ne velja ker do danes še v nobeni kurilnici niso bili enaki pogoji za zgorevanje. Prosim pustite serviserjem naj opravijo delo za katerega so tudi plačani.
Objave: 22
Ocena:
0
Zdravo,
Je bil danes pri meni in nastavil.. Tako da spila samo se zimo pocakamo pa bomo vidl kako in kaj.. Najbolj me zanima sama poraba prvo leto in delovanje.. Prve izkusnje so super.. Kako ste pa drugi kateri imate eragon zadovoljni z delovanjem?
Ocena:
0
Kaj ste prej kurili in kakšna je bila letna poraba?