PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Delovanje gorilca Eragon

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
okvals,
ne vem za ostale, a jaz ga nisem vrgel ven , saj mi brez enega zastoja lepo dela celo sezono.
Po vseh experimentih pri spremembah nastavitev in preiskusu 5 vrst pelet sem prišel nazaj na nastavitve katere so bile ob zagonu in na ,sicer malo dražje , a kvalitetne pelete.
Tudi poraba je v skladu s pričakovanji, tako da ga ne motim več pri svojem delu.
lp
Saj tudi meni dela tako kot mora, poraba pa bo mogoče celo nekoliko manjša, kot sem pričakoval na začetku kurilne sezone.

Mimogrede, katere pelete pa sedaj kuriš?
Avstrijske po EN plus A1 standardu,( o firmi ne bi zaradi reklame ),a tudi slovaški niso slabi.
Tako ,da so za sezono 13/14 Slovaki v ožjem izboru.
Avstrijske neupravičeno lepo dražijo, saj sem iste videl v Avstriji za bistveno nižjo ceno.
lp
Pozdravljeni,

Po koncu kurilne sezone bom tudi jaz zamenjal obstoječo kurilnico.. Trenutno 26 let stara ferotherm-ka z vgrajenim boljerjem ki je spustil že dolgo nazaj, tako da je v kopalnici električni bojler.. Sedaj pa bi vse skupaj dal ven in montiral eragon z kotlom schmit kateri je tudi za pridobitev subvencije.. Prav tako pa bi poleg tega še dal tč za sanitarno vodo.. Za kakršne koli predloge in informacije o dobrih monterjih se vam priporočam.. Sem iz okolice Žalca tako da Eragon je v bližini vendar sem ču že dosti neresnosti od določenih ljudi okoli montaž tako da iščem resnega in zanesljivega. Povejte mi tudi ali je to prava izbira in ali bi z tč lahko prišel z 6k€ skozi.. Pomoje bi moral računam pa da dobim nato nekaj subvencije tudi nazaj Smile
Pozdravljeni uporabniki gorilca Eragon. Pred kratkim sem tudi sam postal njegov lastnik. Ker je za mano šele poskusni zagon, z njim nimam kaj dosti izkušenj.

Sem pa pred nakupom zaloge peletov. Proizvajalec trdi, da gorilec nima težav s slabimi peleti. Nebi pa rad kupil celoletne zaloge in celo zimo trpel ob čiščenju žlindre. Ali je gorilec res tako neobčutljiv na kvaliteto peletov? Ali se vam je s kakšnimi peleti nabirala žlindra? Na kakšen način žlndro odstranite, glede na to, da gorilec nima odstranljive rešetke?

Hvala že vnaprej za vse nasvete.
Citat:Tudi jaz ti lahko pomagam glede "servisnih nastavitev omenjenega gorilca", se mi pa zdi čudno, da nimaš servisnih parametrov (sam sem jih brez problema dobil od proizvajalca), poglej mogoče je poleg navodil noter še kakšen posebej list z parametri (v exelovi obliki).

Sam primarni in sekundarni zrak pa nastavljaš ročno (ne z pomočjo elektronike - no deloma že ko nastaviš moč ventilatorja, vendar to ni vse).

In res, ta gorilec požre marsikaj, kot trdi predhodnik.

Nisem pa monter ali distributer gorilcev.

Eragonov gorilec imamo nameščen na peči Modraterm Zevs ( montaža in zagon leta 2011- septembera), pa prvič slišim za Servisne nastavitve primarnega in sekundarnega zraka. Tudi xcelove tabele ni bilo nikjer, od montažerjev smo dobili samo standardna navodila za uporabo.
Bi se dalo regulacijo prim. in sek. zraka malo bolj podrobno razložiti ? Morda s kako fotografijo, kje in kako se to nastavlja.
Do sedaj smo nastavljali samo tri osnovne parametre- količina vsipa pelet, pavza in hitrost ventilatorja.
Z delovanjem gorilca smo načeloma zadovoljni. Poraba pa je bila v hudo mrzlih dneh cca 2,5 vreč / dan- hiša neizolirana, cca 220 m2

LP
Josip 2
Josip2 pozdravljen. Upam, da ni skrivnost, katere pelete uporabljaš. Ali si s katerimi peleti imel težave z žlindro?
Letos je bila zamenjana komplet elektronika na gorilcu in je proizvajalec elektronike nekdo drug, da nebo potem kake dileme za v bodoče
Do sedaj so se mi najbolj obnesli peleti Mizarstva Kovač-
peleti Sava tudi kar v redu; žlindre ni, pepela v povprečju malo več kot pri kovačevih.
Če pa pogledaš moj prispevek v temi " Nakup peletov"; na strani 37, no teh pelet se pa izogibaj, razen, če se rad sredi zime ukvarjaš s takšnimi opravili, kot na fotografijah
Monter Napisal:Letos je bila zamenjana komplet elektronika na gorilcu in je proizvajalec elektronike nekdo drug, da nebo potem kake dileme za v bodoče
proizvajalec pa je?
josip2 Napisal:
Citat:Tudi jaz ti lahko pomagam glede "servisnih nastavitev omenjenega gorilca", se mi pa zdi čudno, da nimaš servisnih parametrov (sam sem jih brez problema dobil od proizvajalca), poglej mogoče je poleg navodil noter še kakšen posebej list z parametri (v exelovi obliki).

Sam primarni in sekundarni zrak pa nastavljaš ročno (ne z pomočjo elektronike - no deloma že ko nastaviš moč ventilatorja, vendar to ni vse).

In res, ta gorilec požre marsikaj, kot trdi predhodnik.

Nisem pa monter ali distributer gorilcev.

Eragonov gorilec imamo nameščen na peči Modraterm Zevs ( montaža in zagon leta 2011- septembera), pa prvič slišim za Servisne nastavitve primarnega in sekundarnega zraka. Tudi xcelove tabele ni bilo nikjer, od montažerjev smo dobili samo standardna navodila za uporabo.
Bi se dalo regulacijo prim. in sek. zraka malo bolj podrobno razložiti ? Morda s kako fotografijo, kje in kako se to nastavlja.
Do sedaj smo nastavljali samo tri osnovne parametre- količina vsipa pelet, pavza in hitrost ventilatorja.
Z delovanjem gorilca smo načeloma zadovoljni. Poraba pa je bila v hudo mrzlih dneh cca 2,5 vreč / dan- hiša neizolirana, cca 220 m2

LP
Josip 2

Servisne nastavitve (elektronika) so v exelovi trabeli, ki jo dobiš poleg gorilca in splošnih navodil za uporabo.

Primarni in sekundarni zrak pa nastavaljaš ročno na ventilatorju (odpreš pokrov gorilca in tam kjer so matice dviguješ ali znizuješ lopute za zrak).

Nad temi loputami imaš pa vijak (za izvijač), kjer pa nastavljaš količino zraka za polža.

lp
Pozdravljeni,

Letošnjo sezono bom prvič začel z uporabo gorilnika eragon z novo pečjo
KOB ERAGON 13. Zmontirana je že zagon narejen.. Sedaj pa me zanima kuril bom 100% smrekove pelete in ogreval cca 90 kvadratov...

Kakšne so približne optimalne nastavitve.. Sicer pride danes monter ker mi more eno cev za vodo zamenjati ker je bila malo kratka in je rekel da tako ne sme bit in mi bo nastavil tudi plamen.. Vendar me vseeno zanima sedaj imam 3 sekunde doziranja 15 sekund pavze in na 60 stopinj kteri drugi dejavniki so še pomembni tudi zaradi porabe mislim?

Hvala Lp Jernej
To je delo serviserja in on ti bo gorilnik nastavil kopiranje nastavitev ne velja ker do danes še v nobeni kurilnici niso bili enaki pogoji za zgorevanje. Prosim pustite serviserjem naj opravijo delo za katerega so tudi plačani.
Zdravo,
Je bil danes pri meni in nastavil.. Tako da spila samo se zimo pocakamo pa bomo vidl kako in kaj.. Najbolj me zanima sama poraba prvo leto in delovanje.. Prve izkusnje so super.. Kako ste pa drugi kateri imate eragon zadovoljni z delovanjem?
Kaj ste prej kurili in kakšna je bila letna poraba?
1 2 3 4 5 6 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi