22.10.2012 ob 12:44
Migaj Napisal:Ne govorim o tako imenovanem sobnem termostatu in tudi ne o sobnem regulatorju.
Pri izbranem načinu delovanja TČ: ogrevanje v odvisnosti od zunanje in sobne temeprature, senzor notranje temperature, ki je v samem krmilniku TČ, samo zaznava in daje podatke, da ogrevalni program bolj udobno in varčneje krmili strmino ogrevalne vode.
V določenih izjemnih pogojih pa tudi prekine ogrevanje.
S tem se izognemu eventuelnemu pregrevanju v prehodnem obdobju in v primeru izrednih večjih extra energetskih dobitkov ter hkrati prepreči možnost taktiranja v primeru premajnih potreb po ogrevanju v prehodnem obdobju napram minimalni ogrevalni moči TČ.
Če to zna in omogoča TT ne vem, Daikin HT pa (preizkušeno pri meni) na raditorjih zelo uspešno.
Notranjo temperaturo drži v okviru željene, samo v trenutnih (pretoplih) pogojih samo čez dan prihaja do izklopov, kar pa je za TČ bolj zdravo kot taktiranje, pa še pri porabi se pozna. Ker prav noben inverter ne zna in ne more delati na npr 1% moči, pa še to bi lahko bilo v nekaterih primerih preveč.
No, o tem sem govoril, da ne bi nič škodilo, če bi regulacija TT obvladala. Pa ne obvlada. Za sekanje teh viškov temperature imam jaz po vseh radiatorjih termostatske ventile in to deluje, bi bilo pa po moje bolje, učinkoviteje, če bi za te viške notranje temperature v prehodnih obdobjih/popoldanskem soncu skrbela regulacija TČ prek dodatnega notranjega tipala, kot si ti opisal.
Sploh ker to NI neka draga zadeva - tipalo je poceni, nekaj testiranja v Termotehniki glede nastavitev in politike uporabe odčitkov tega tipala bi morali izvesti, pa bi to super delovalo. Malo premalo posvečajo pozornosti tej regulaciji v TT po moje - kot pravim: saj dela in izpolnjuje svoj namen ampak danes smo navajeni dobit neko high tech napravico že zraven WC školjke. NEkaj kar utrjuje tvoje piflarsko veselje s tvojo investicijo, ki ti daje vse sorte jasne, ilustrirane in razumljive podatke o delovanju, grafe (čeprav si z njimi v resnici ne boš kaj dosti pomagal)