PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri podstavek za toplotno črpalko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če hoče g.o.dizzle zavajat in manipulirat z nevedno publiko, potem to popolnoma izkoristi!
A se ne bi raje držal tistega, kar poznaš in pustil ob strani tisto o čemer nimaš pojma
Reže so napravljene prav v smislu lažjega odvoda kondenza in zmanjšanje tveganja zaledenitve. Za tiste, ki pa si želijo enoten odvod pa je vedno priložen nastavek in gumijasti čepi za špranje
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Če je jašek pravilno narejen, le ta ne potrebuje nikakršnega odtoka.
Saj mi je vseeno, ampak ideja za odvodnavanje brez grelnega kabla je pa, če je komu všeč ali ne... moja. Ja, prvi pri nas sem začel prakticirat odvodnjavanje brez gretja odtoka :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Koliko pa sploh je količinsko( v litrih) kondenza v enem dnevu(npr pozimi pri -5) ?

Sem imel že kr nekaj težav z vodo in ilovico kr res zelo počasi ponikne
Če ti le ne doteka. Pri nas na 70 imaš hitro poln jašek iz podtalnice. Tudi ilovica. Bom moral prav pazit, ko bom kopal jašek.
Strojnik1234 Napisal:Koliko pa sploh je količinsko( v litrih) kondenza v enem dnevu(npr pozimi pri -5) ?

Sem imel že kr nekaj težav z vodo in ilovico kr res zelo počasi ponikne

Ni to ne vem kakšna količina... V najhujši vlagi je le tega kondenzata okrog 20l. Računaj da imam TČ HT z 2 vetrnicama in da je 14kw. Sam imam luknje 80cm in v njej 25cm tampona. Do zdaj nobenih problemov,pa imamo tudi ilovico na parceli. :roll:
Koliko ene komplikacije. Jaz sem iz INOXa naredil "posodo" pod celo površino TČ, na sredi odtok od navadnega lijaka, cevi fi 30mm in juriš do prvega jaška za meteorne vode. Ko sezgodi defrost, se iz TČ odlije kar velika količina tople vode, zato mi ni nikoli nič zamrznilo.
Potem imaš podobno rešeno, kot jaz, le da je moj "lijak" iz betona.
Kot sem že v eni temi napisal... jaz sem si naredil kar stenske nosilce, zunanjo enoto postavil gor, spodaj pa je navadni "šoder" ki požira kondenz. Prejšnjo zimo se je v najhujših časih nabralo nekaj leda... zunanja enota je 40cm v zraku, tako da ne more ta led nikogar ovirati saj ne moreš hodit pod črpalko. Je pa kondenza tako malo pa sploh ni panike.
Ni pa mi jasno zakaj sem verjetno edini na forumu ki je to naredil. Jaz sem videl tako obešeno Estio na enem objektu, le da je ta imel odvod vode direktno na spodnjo streho. Meni je bila ideja všeč in sem si sam naredil podobno zadevo. Sicer pa ima Estia možnost takšne montaže že v navodilih, možno je celo kupiti original stenske nosilce. Tako da če nimaš montažne hiše jaz ne vidim težave.
Stenska montaža.

[img]httpunichr("58")//farm3unichr("46")staticflickrunichr("46")com/2525/5772796195_edb991858b_bunichr("46")jpg[/img]
kaj si ti to v kresnicah?
Skoraj, Kresniške poljane.......
Imam stensko montažno TČ Daikin altherma LT. Enota ima 5 lukenj za odvod kondenza (3 na sredini in dva na levem robu). V odtok je povezan le eden izmed odvodov preostali pa so odprti. Ko je v ozračju več vlage iz ostalih odtokov kaplja kondenz. Ima še morda kdo takšno TČ in kako je rešil tovrstni problem?
Ja, pri nas zaprli vse ostale odvode, ostaja le sredinski, ki pa je speljan pod fasado in konvekcijsko dovaja toplejši zrak v pladen zunanje enote. Posledica je, da je v dveh letih prišlo samo enkrat do ledenitve pladnja (a nič posebnega) in sicer letos v zadnjih treh dneh tistega najhudejšega mraza.

Ostali odvodi so pokitani.
Pa je pri vas tudi 5 odtokov? Tudi meni je bilo logično, da se ostali odtoki pokrijejo vendar mi je monter zatrjeval, da morajo ostati odkriti. Sedaj pa ..... Do zime bo potrebno nekaj ukreniti, drugače se bomo drsali pod enoto.
berghaus - super slika, če bi stopil še kakšen meter vstran od bajte bi pa bila sploh.

Samo res bi pa lahko kakšno iz neposredne bližine naredil. Saj lepo, da se .... z neokrnjeno okolico. A ta tema govori o tehnični izvedbi, ki z lepo naravo (izvzevši kamnolom) nima nobene veze.
Tudi sam bi najraje na zid privil, čeprav imam malo pomislekov zaradi 10 cm fasade in kako bo viselo. Ali pa če z dvema stebričkoma rešim. Ali pa ... skopam luknjo ... in neham komplicirat?

Thelmos pripisal: "Reže so napravljene prav v smislu lažjega odvoda kondenza in zmanjšanje tveganja zaledenitve. Za tiste, ki pa si želijo enoten odvod pa je vedno priložen nastavek in gumijasti čepi za špranje."
A tega niste dobili, niste našli ali pa niste vedeli, čemu to služi?
1 2 3 4 5 6 ... 25 Pojdi na stran 
Iskanje po temi