Objave: 12033
Teme: 18
Ocena:
1
Kako delajo krovci ne vem. Moje teoretično razmišljanje: Leseno ostrešje se vedno malce premika napram zidu. Jaz bi dal obrobo na ostrešje, ki bi bila ob zidu zavihana navzgor. Dal bi še en trak pločevine pritrjen na zid (stik zakitan), ki prekrije špranjo med obrobo in zidom.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 6973
Teme: 39
Ocena:
34
cheba,
na tvoji sliki oz. pripevku je drugi način.
Prvi bi bil, da se obroba vgradi pred stiroporom ali tervolom ter se prekrije z izolacijo.
Uporabi tesnilno maso od kakšnega renomiranega proizvalaca.
Lep pozdrav
Objave: 2146
Teme: 17
Ocena:
0
Hvala obema. Bom naročil krovcu naj popravi z boljšo tesnilno maso. Tole smo že enkrat popravljali. Bomo videli, če bo držalo.
Žerjavar si mi dal dobro idejo. V vsakem primeru bom, ko bomo zaključevali fasado, kakšen centimeter nad robom pločevine nalepil fasadni odkapni profil.
Objave: 122
Teme: 4
Ocena:
0
pri meni smo naredili takole: ko smo položili stiropor so ga fasaderji poglobili za 1 cm v liniji kjer pride obroba ter potegnili mrežo z lepilom, nato je prišel krovec z zidno obrobo ki se je prilagodila v utor fasade in na letve , ko bomo naredili zaključni sloj mi bo fasader vgradil še odkapni profil da se bo voda ki bo tekla po fasadi pocedila direktno na kritino ali obrobo ter zmanjša možnost zatekanja med fasado in obrobo
Objave: 92
Teme: 0
Ocena:
0
Imam na novi gradnji podoben primer. Zaključili so stiropor z mrežico in nanj prislonili zidno obrobo. Sedaj mi že dve leti teče med fasado in zidno obrobo dež v objekt.
Ključavničar mi je rekel, da on bo dal silikon potem, ko bodo fasaderji zaključili zaključni sloj na fasadi, ker zaključni sloj na silikon ne pride.
Kakšno je vaše mnenje, kako zahtevam, da zaključijo zidno obrobo, da ne bo puščalo in da bo trajno ?
Objave: 9
Ocena:
0
Ta zidna obroba ni dobro izvedena se da odpravit to napako.
Objave: 70
Ocena:
0
Meni izvajalec trdi, da z silikonom ta spoj med pločevino in fasado trajno zatesni in sigurno ne bo puščalo. Pravi, da ni potrebno pločevino dajt pod izolacijo. Bi mu vi verjeli ?
Objave: 192
Teme: 20
Ocena:
0
Pred kakim tedno sem bil kot slikopleskar povabljen na predavanje o pravilni izvedbi fasad v Helios. Tam so nam predstavili čisto nov tip fasadnega profila. Namenjen je prav zaključku med fasado in pločevino. Izdelan je pa tako,da ima po eni strani mrežico,ki jo vtopimo v lepilo, na drugi pa profil v oblii črke U, ki se natakne čez rob pločevine. Od letos naprej ga tržijo kot del njihovega fasadnega sistema.
Objave: 5449
Teme: 33
Ocena:
0
Na koncu smo zadevo rešili tako, da smo na vrhu robne pločevine (slika na začetku teme) zarezali par centimetrov v stiropor, v zarezo vtaknili tak L profilček iz pločevine in ga zasilikonirali. Zdej je stik zatesnjen. Definitivno bi bil pa še boljši plastičen profil, kot pišeta predhodnika, ker se PVC manj razteza na soncu kot pločevina.
tak način je verjetno najboljši za dani primer.