Objave: 140
Teme: 14
Ocena:
0
Kaj ti pa ni jasno? V naseljih imaš lahko tudi razne javne prireditve (koncerte, gasilske žurke, oglede fuzbal tekem ipd), ki jih lahko predhodno najaviš ustreznim organom in zaprosiš za dovoljenje, da lahko tainta dan nažigaš do teinte ure zvečer/ponoči. In če tako dovoljenje dobiš, pač ne plačaš kazni če te kdo prijavi ker zganjaš hrup.
Objave: 54
Teme: 0
Ocena:
0
Tole je tvoja formalno-pravna razlaga ali samo subjektivno tolmačenje drugega odstavka ?
Dovoljena dejavnost je tudi lahko: tovarna, mizarska delavnica, avtoservis........
Ni mi jasno pa, kako se klasificira recimo dopoldanska (zmerna) glazba na mojem dvorišču ob roštilju. Ni mi jasno kako vpliva moja televizija na sosedov "mir", če imam odprta balkonska vrata. In, ali je kakorkoli tole povezano z omenjenim drugim odstavkom 8-ga člena.
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
:evil: Dejmo no mal ustavt konje. Ja? :roll:
Predpisi, paragrafi in vsa ostala papirna navlaka je namenjena - ravno takim - extremom. :twisted:
Prej, ko bo vsem in vsakemu jasno, da "absolutne svobode" NI in da četudi si na "svojem", ne moreš delati kar koli se ti zljubi ( razen če imaš v lasti kak manjši otok in si edini prebivalec na njem ).
Vsi ostali solastniki ali sosedje v bloku imajo natančno enakle pravice in dolžnosti, kot vsak od nas.
In ena pravica se konča, kjer se druga začne!
Torej na kratko - ne se zajebavat met seboj in ---------- živite in pustite drugim živeti. 8)
Objave: 295
Teme: 3
Ocena:
0
jest mam tud vozicek na hodniku, noben ni se tezil, pa tud ce bi, ne vidim problema zapeljat vozicek v stanovanje, je v pritlicju.
imamo tudi sami cistilko, racuna 4 eur mesecno na stanovanje v bloku, predvsem pa sama pobira denar
lahk pa povprasas sosede kaj jim gre v nos pa jim poves svoje, ni vrag da se ne bote kj zmenil
Objave: 274
Teme: 99
Ocena:
0
Da vrnem malo temo nazaj.
No sedaj se je izkazalo da tisto kar ste mi vsi ves čas dopovedovali, da se naj prilagodim pravilom ni bilo glih pravilno. Začel sem dajati voziček v kolesarnico. V stavbi je še en par dobil dojenčka in glej ga zlomka, pušča voziček pri vhodu v blok na hodniku. Tudi en drug pušča tam in ni nobenega problema.
Ugotovil sem da je bil največji problem to, ker nimam ne vem kakega najnovejšega vozička ki bi lepo zgledal ampak enega ki je še uporaben in ki ga mislim ponucat do koknca.
No v glavnem sedaj nobeden več ne teži. Jaz sem ispadel največje budalo, ker pospravljam v klet, vsi ostali frajerji, ki so pa"šik" pa lepo puščajo na hodnikih.
Toliko tistim ki so imeli toliko povedat o prilagoditvah redu itd.
Objave: 318
Teme: 19
Ocena:
0
Oooouuujeee, nadaljevanje štorije : "Malkov voziček!"
Forumaši dragi, sramujmo se. Zaradi nas se Malko počuti budala. Hlapec Jernej. Cankarjeva Mati.
Malko je skoraj 2 meseca vsak dan izpostavljal svoje življenje in vozil voziček po smrtno nevarnih stopnicah v kolesarnico.
Vsak dan se je smilil sam sebi, ponižno čakal na pohvalo sostanovalcev....
In zaradi nas, zaradi naših nasvetov bo sedaj do konca svojega življenja trpel manjvrednostne komplekse, obiskoval psihologa, psihiatra, skupine za dvig samozavesti, delavnice samopomoči...
Žal mi je Malko, neizmerno žal.