PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Nizkoenergijska in pasivna gradnja izbira izvajalca montažne hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
princes Napisal:Za nekaj se moraš odločiti. Vsak gradi na malo drugačen način. Pogajanja še sledijo. Sestava sten podobna. Skrbi me končni izdelek in natančnost izdelave.

To pa skrbi čisto vsakega od nas Big Grin Res je, za nekoga se na koncu moraš odločit. Vsekakor ima veliko vlogo denar in kaj dobiš zanj, potem pa se odločaš tudi na podlagi dobre komunikacije s proizvajalcem itd.
natančnost izdelave ponavadi ni problematična, bolj pomembna je natančnost montaže na terenu - tu so največja odstopanja
Mislila sem oboje. Izdelave in montaže.
princes,
tu se strinjam z "radioaltivec"-om; se pa naredi tudi tu, da so napake v fabriki.
Sem pač imel možnost tudi to videt, a se je popravilo naterenu. :wink:
Lep pozdrav
Dober nadzorni. Imate kakšen predlog. Ali je dovolj da sam kontroliraš. Količine pri montaži mislim da ni potrebno preverjati. Mislim da je bistvo v izvajanju dogovorjenega. Ali imam prav?
Citat:Ali je dovolj da sam kontroliraš

Po mojih izkušnjah (sicer z zidano hišo, pa vendarle) veliko pomeni, če se večkrat pojaviš na gradbišču, vsake toliko ''vaservago'' prisloniš k zidu, kaj strokovnega pokomentiraš (prej se na forumu izobraziš, da potem lahko pametuješ Smile ). Prinesite delavcem kavo, čaj, včasih kako malico..., se vam bo sigurno obrestovalo.
Odvisno od človeka, oziroma od delavcev.
Moja izkušnja je, da slabo plačan delavec pač manj zainteresiran in prizadeven.
In vedno znova odkrivam, kje vse so mi kaj zafušali ali pa se mi celo direktno zlagali in ni narejeno tako, kot smo bili dogovorjeni. Gre za takšne detajle, majhne laži, ki jih odkrivam, kadar kaj sam "odmontiram" in popravljam.
Pa sem jih vsak petek peljal na orenk kosilo, itd... in pijače nisem prešteval.

Seveda je to le moja izkušnja in še daleč ne pomeni, da so vsi takšni.
In tudi sam sem imel z nekaterimi zelo dobre izkušnje (najbolj s krovci).
Faros Napisal:
Citat:Ali je dovolj da sam kontroliraš

Po mojih izkušnjah (sicer z zidano hišo, pa vendarle) veliko pomeni, če se večkrat pojaviš na gradbišču, vsake toliko ''vaservago'' prisloniš k zidu, kaj strokovnega pokomentiraš (prej se na forumu izobraziš, da potem lahko pametuješ Smile ). Prinesite delavcem kavo, čaj, včasih kako malico..., se vam bo sigurno obrestovalo.

Bi bolj priporočil uporabo plajbe in 1m dolgega metra.
Vertikala in pravi kot. To imam in nič drugega. Big Grin :wink: Zagozda pa za estrihe.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/1B/6u/3axJkHRm/plajbameterkajla.jpg">http://shrani.si/f/1B/6u/3axJkHRm/plajbameterkajla.jpg</a><!-- m --> Big Grin Big Grin
Lep pozdrav
Ja je pomembno kako in kak je hiša zmontirana. Sem se pogovarjal z ljudmi ki imajo montažne hiše in pravijo da se je vedno zakompliciralo glede kvalitete montaže pri podizvajalcih ki delajo za določeno firmo kot je npr. marles. In pol preko njih reševat reklamacije je bil problem. Tak da jaz bom kar dopust namenil nadzoru montaže in vseh ostalh del.
Nikoli ne moreš bit dovolj previden in pozoren. Je pa zoprno, ker se bolj malo ljudi spozna na ta "foh". In potem pridejo ven zgodbe o tem, kako so nadzorniki podkupljeni s strani izvajalcev in potem ti vsi skupaj v obraz lažejo o vsem živem in jasno - mastno služijo.
Tako da imava midva tudi še v planu najdit nekoga, ki jim bo dihal za ovratnik. Pa čimveč časa preživet na hiši in gledat kaj delajo.
Na srečo je do strehe hitro. Si lažje splaniraš dopust. Ko pride ta tečna je hudič....
Lahko nadzornika plačaš a nimaš nič od njega..... Sej ne veš kaj je boljš. Z njim ali raje s tečno babo z vaservago v rok.
Sem zadnič slišala en tako prekleto resničen komentar.....,,Nategnejo te v vsakem primeru, KOLIKO pa je zdaj vprašanje?,,. Samo živcirati se zaradi tega ne smemo. Big Grin
Da si ne bo kdo delal utvare, da je dobro ,,skozi prišel,,. Štacuna je štacuna pa kakršna koli je......
Res je. Mislim da vsi vemo, da montažno hišo preplačaš še in še, ampak vseeno se za njih odločamo. Sicer pa mene ta trenutek in za prihodnost še vseeno zelo zanima NE gradnja, kar pa nekim starim zidarjem, ki so vso pamet tega sveta pojedli ne moraš dopovedat.
No saj tah hudo pa spet ni. Vsi ponudniki se dobro zavedajo konkurence + tega da bo kupcev glede na situacijo v svetu zmerom manj + tega so forumi že tako razširjeni da se skoraj vsaka napaka, goljufija..itd izve še preden nastane. Tut garancijo dobiš na objekt in izvedeno delo. Res pa je da nobeden v nobeni firmi se za drugega ne potrudi tak kot bi se za sebe, in teh "napakic" ki nastanejo je bolje da jih odkriješ čimveč sam, ker jasno da drugi jih nebojo. Wink
Glicinija Napisal:Nikoli ne moreš bit dovolj previden in pozoren. Je pa zoprno, ker se bolj malo ljudi spozna na ta "foh". In potem pridejo ven zgodbe o tem, kako so nadzorniki podkupljeni s strani izvajalcev in potem ti vsi skupaj v obraz lažejo o vsem živem in jasno - mastno služijo.
Tako da imava midva tudi še v planu najdit nekoga, ki jim bo dihal za ovratnik. Pa čimveč časa preživet na hiši in gledat kaj delajo.

To,da so nadzorniki podkupljeni, si zapisala na podlagi :česa, katerega investitorja, baba rekla- baba kazala,....

Preberi nazaj, kaj pišemo o nadzorih. Boš našla pravi odgovor.
"Vsak investitor si mora najti svojega nadzornega". Sem prilepil tudi zapis v ZGO , kjer je pojasnjeno izključevanje.
Boš lahko prebrala, da si je investitor sam kriv, da izbere takšnega nadzornika. Pa ne mi pihat na dušo, da ste (so) investitorji laiki; da se ne spoznajo na zadeve; da nimajo pojma , i. t. d. ,............. :wink:

gospodic Napisal:Ja je pomembno kako in kak je hiša zmontirana. Sem se pogovarjal z ljudmi ki imajo montažne hiše in pravijo da se je vedno zakompliciralo glede kvalitete montaže pri podizvajalcih ki delajo za določeno firmo kot je npr. marles. In pol preko njih reševat reklamacije je bil problem. Tak da jaz bom kar dopust namenil nadzoru montaže in vseh ostalh del.
gospodic,
--da so napake , sem zapisal, :evil: pomembno je kako in kdaj jih odpravijo; odzivnost firme na napake.
--tu lahko držiš izvajalce le s tem, da jim zadržiš plačilo; zapišeš v gradbeni dnevnik in pošlješ zahtevo za odpravo napake (reklamacijo).
Lep pozdrav
1 2 3 4 5 6 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi