PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sesalnik za pepel na peči na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pa je ta sesalec uporaben tudi kot hišni za prah? Za parket, ploščice in drugo?

lp
Tudi jaz imam tega ashleya.

Pa nisem posebej zadovoljen z njim. Poleg tega, da je precej okoren, daje tudi vtis cenenosti materiala, kar se je pri meni potrdilo v primeru, ko se mi je obrnil. Plastika, ki je narejena za navijanje kabla, se je zlomila.Prav tako se je zelo hitro zlomila plastika - okvir, ki pod posodo drži kolesa.

Filter - tekstilni in tisti okrogli se ne glede na uporabo separatorja hitro zabaše. Gumb za stresanje filtra pa nisem opazil, da bi imel konkreten učinek.

Verjetno bi bila naložba v en kulturni ciklon boljša...
No da povem izkušnje.
Kupil sesalec za pepel bil zelo ne zadovoljen ( filter zabasan po polovici temeljitega čiščenja) in naredil sperator pepela, v sesalec za
pepel sem dal vrečko in dela kot singerca od novega leta naprej,vrečka polna minimalno filter pa do danes še nisem pipal,skratka zadovoljen v nulo.
@jahac
kam natančno si dal vrečko in kakšno?
Vrečko sem dal v prostor od sesalca za pepel , tja kjer naj bi padal pepel med sesanjem.Dal pa vrečko ki ima na sredini luknjo za filter imajo jih v Ob....
Seveda pa najprej pepel pada v sperator take opcije kot je že opisano. lp
j0113 Napisal:Lepo pozdravljeni.
Sem novi uporabnik tega foruma, pa vas bi vprasal za nasvet, nakupa sesalnika za pepel. Nagibam pa se za sesalnik Karcher AD 3.200.
Sprasujem pa ce ima kdo kaksnje iskusnje z tem sesalnikom.
Hvala za nasvet
Tudi mene zanima mnenje o Kärcher-jevih sesalcih za pepel. Tudi sam gledam tega, nikjer na netu pa ne najdem nobenega vtisa uporabnikov. Ima kdo kak podatek kako se obnese?
Hvala
jahac Napisal:Vrečko sem dal v prostor od sesalca za pepel , tja kjer naj bi padal pepel med sesanjem.Dal pa vrečko ki ima na sredini luknjo za filter imajo jih v Ob....
Seveda pa najprej pepel pada v sperator take opcije kot je že opisano. lp

dej, tole tud mene mal zanima. sem z žerjavco prežgal vrečko in filter :evil: in mi ni dat za oboje cca 25 eur. sam že nekaj časa berem ta tvoj post, pa mi je čedalj maj jasno :roll: . kako že.......... :?:
lp
marlon
Poglej: najprej narediš seperator iz 3 lončkov za rože in pa posode pri meni posoda od barve za stene. Saj so tudi slike od drugih gor bom pa zvečer še svojega slikal.
Potem pa še povezava v sesalec in to je vsa umetnost.
Sesam pa približno po 30 min ko se gorilec ugasne, saj imava podobnega Big Grin
Pazim samo da ni več žareč pepel,topel oz. vroč pa mi ne povzroča problema.
lp
Jst sm pa kupil vmesno posodo za pepel,ki gre na navadni sesalec.Prvo sesanje štala,
potem sem pa mal tuhtal in natuhtal:podaljšal sem vhodno cev(cev,ki sesa pepel v posodi) za 20cm fi 40mm to je navadna odtočna cev,ki original paše(baumaks), na izhodni grobi filter sm navil neki odpadni filc , da ne vleče pepel v sesalec, na vse skup sm pa nalil cca 4litre vode v vmesno posodo.Zdej večino pepela ostane v vodi
in kao izhodni filter se zelo malo baše. Vendar jst sesam samo pepel v okolici gorilca in malo po peči. Ves pepel,ki se nabere pod kuriščem pa spraznim z lopatko itd...
l.p.Frane
Imam iste težave rešil enostavno z greblco potegnem pepel na pladenj in ga stresem,
z sesalcem samo malo pofiniširam. Drugače je rešitev dimnikarski sesalec samo cena
je za domačo rabo alala. Vse drugo so slabe rešitve in je škoda dat več kot tistih 60€ za karkoli.
Živjo!

V pripravah za nasledno sezono sem našel ciklona za spodoben denar.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.vasioglasi.si/?mod=catalog&action=productDetails&ID=61833">http://www.vasioglasi.si/?mod=catalog&a ... s&ID=61833</a><!-- m -->
Mogoče komu pomaga. Meni deluje odlično in sem se končno rešil največje nadloge
pri peletih.

lep dan, sonce Big Grin
pfuuu. 42 evrov za navaden plastičen ciklon. za dnar bi dobil dva delavniška sesalca v merkurju, pa še za kofe mi ostane (19 eur po komadu). svojega imam že tri leta in še vedno dela, uporabljam ga pa čisto za vse, od sesanja iz cirkularke, debelinke, čiščenje avtomobila, do dimnika in obeh kotlov (uplinjevalni in peletni).
kater delavniški sesalec pa dobiš za 19 evrov?
nutool. imeli so dve velikosti, mali ki sem ga vzel jaz je bil 19, večji pa 25 €. hotel sem te velikega, a jih je že zmanjkalo. vsakič ko jih dobijo jih razgrabijo kupci. je pa tamali ves plastičen, za ta večjega pa ne vem če je morda iz boljših materijalov.
Tale ciklon tud dela fino.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ptk.si/katalog/oneida_air/ciklon">http://www.ptk.si/katalog/oneida_air/ciklon</a><!-- m -->
1 2 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi