PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Fasada na Ytong 40 cm

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav,

torej kako so zdaj hiše in fasade v tej temi zgrajene vsaj 12 let nazaj? Kako se obnaša sistem ytong in fasada - z volno, fasada z stiroporjem in kako hiša brez fasade z 40 cm bloki?

Sem bila do danes prepričana, da bom gradila z ytongom, pa me je danes sodelavka skušala prepričati v modularno 30cm in 20cm fasade.  

Za vsako info o obstoječih objektih kako se obnašajo bom hvaležna.

lp
belcacebelca,
v redu.
Drži, bolj je kompatibilna Kamena volna na siporeksu kot stiropor.
Jaz imam 5 cm stiropora in je vredu . Siporeks 30 cm + EPS 5 cm. Moji razlogi za gradnjo s siporeksom so opisani veliko tem nazaj.
Lep pozdrav
Hiša zgrajena pred 15 leti ytong 40cm. Fasada 6cm stiroporja pa še to zaradi cokla kjer je 5cm XPS in da je fasada lepo 1cm čez cokl. Ogrevanje talno po celi hiši enako 23°C. Do zdaj nobenih problemov. Aja, nekdo je omenil plesen, kaj je že to?
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Z siporeksom 30 cm in 6 cm kamene volne leta 1993 grajena hiša, povsod talno ogrevana. Odlično se obnaša, če bi še danes enkrat gradil, bi izbral enako, vendar bi volno odebelil na 15 cm, kajti zahteve in ekonomika energentov je danes drugačna.
Mi imamo 30cm Ytong + 20cm belega EPS, JUB sistem. Stiropor je tipa open (z luknjicami za večjo paropropustnost) in edino tak je kompatibilen z Ytongom. Zaradi tega (vsaj naš )ni bil nič dražji in ima enako izolativnost.

Če bi še 1x:
- nikakor ne bi šel na 40cm Ytong, že prvič nisem hotel. Je predrag in v primerjavi z EPS slabši po izolativnost
- verjetno bi dal spet 30 cm Ytonga in 16-18cm sivega EPS (0.032) da bi imel tanjše stene in več svetlobe skozi okna
- lahko tudi 30cm klasične opeke in 20cm sivega EPS (opeka bolje duši zvok)
1 2 3 4
Iskanje po temi