PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri GEN-i SONCE fotovoltaika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bozgom Napisal:
bvs Napisal:Ni poceni Big Grin <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.avto-magazin.si/plugin/v-veliki-britaniji-vzpostavljajo-sistem-za-vracilo-elektricne-energije-iz-avtomobila-nazaj-v-omrzje/">https://www.avto-magazin.si/plugin/v-ve ... -v-omrzje/</a><!-- m -->

.
Drago? Stvar je v povoju pa se investicija že povrne v tam 10 letih. Če se bo princip prijel se bo zagotovo dodelal bo investicija precej manjša.

Kaj misliš, da bom isti avto vozil 20 let Wink? Noben povoj. Nekaj elektronike in deluje. Če bi bili resni bi cena v štartu bila normalna in bi se prijelo.
In kakšno vezo ima avto z reverzibilno polnilnico? Kot danes ne zgradiš nove bencinske črpalke, ko zamenjaš avto tako jutri ne boš postavljal novih polnilnic ob nakupu novega avta. V mobilni telefoniji so potrebovali desetletja, da so poenotili standard polnjenja in na drugačnosti vztraja le še Apple. Pri avtomobilih bo poenotenje priključkov veliko prej.
Po drugi strani pa- elektriko bi naj dajal v omrežje preko dneva, to je takrat ko si v službi. Tam pa verjetno ne boš ti gradil reverzibilnih polnilnic ampak tisti, kateri trguje z elektriko. Doma pa boš polnil preko noči in boš potreboval čisto navadno polnilno mesto.
Sem narobe prebral :oops: .Sicer moje baterije ne bo praznil nihče drug kot jaz :wink: .
Jaz v tej reverzibilnosti ne vidim neke uporabne vrednosti....
Baterija v avtu naj bi bila vedno napolnjena in avto pripravljen za vožnjo.
Tudi Bozgomi so potrebni. Na njihovih problemih z novitetami se bomo učili...
Citat:Tudi Bozgomi so potrebni. Na njihovih problemih z novitetami se bomo učili...
????

PS- če misliš, da se kje motim me mirne duše popravi. Hvaležen ti bom sam, ker bom vedel neka več in hvaležni ti bodo stali forumaši, ker ne bodo (pomotoma) verjeli mojim navedbam in bi bili v zmoti tudi oni.
bozgom Napisal:...
Po drugi strani pa- elektriko bi naj dajal v omrežje preko dneva, to je takrat ko si v službi.....
Tu verjetno večina pozabi, da gre verjetno za izredne primere na izrednih lokacijah, v izrednem času ...
Npr Nizozemec jutri ja, Slovenec pač ne.
Pri nas je najbrž bolj racionalno naredit še kako potratno akumulacijo s prečrpavanjem; spreminjanje električne energije v kemično in nazaj v električno prek polnilec/aku/razsmernik ni poceni in je najbrž tudi pri dobrih izkoristkih že sama po sebi večja postavka, kot EE iz našega omrežja z vsemi dajatvami (ki pa itak, da jih je treba povečat, ker raja delamo s to plemenito obliko energije kot svínja z méhom) vred.
Mene shranjevanje z navadnimi junk polnilci, AGM AKU ter razsmernikom s slabim izkoristkom, košta ene 3 do 4 krat več, kot EE direkt iz omrežja. Že sam AKU košta blizu 0,2 € za kWh.
Torej vsaka kWh, ki jo porabim iz AKU ima ceno blizu 5 x cena iz omrežja z vsemi dajatvami.
kadotr Napisal:Tudi Bozgomi so potrebni. Na njihovih problemih z novitetami se bomo učili...
Je to parazitiranje?
Mislim da ne.
Bi bilo če bi razmišljal naj kar drugi vlagajo, delajo, jest bom pa koristil, ko bo zadeva zame funkcionalna.
Ker pa rade volje dam skozi davke kak cent€ zato, da se sosed vozi z BMW i3, se nimam za parazita.
Hvala bogu, da si je kupil to in ne npr Porche Panamera ali Cayena. Ker bi si ga pač lahko.

He, he, kaj bi si o Nikoli T. mislili tisti ki danes ne podpirajo alternativ razvoja v energetiki, če bi živeli v njegovih časih :?: Idea :?: Ja pa bi :!:
Point je, da vsaka nova zadeva je draga in s porodnimi težavami. četudi tehnologija sicer en čas obstaja sigurno ni prav dolgo mnoično na trgu za gospodinjsko rabo, ki ima verjetno svoje male specifike. prav tako koncept netmeteringa. začenja se, kako se bo obneslo, bo čas pokazal. in point je, da vsako stvar poženejo zanesenjaki, kjer price niti slučajno ni v nobeni orelaciji s performansi, so pa potrebni, da se vidi kje zadeve škripajo, kje se da kaj spremeniti in kje popraviti, poleg tega pa zade zagon, da gre tehnologija naprej. torej bozgom danes s 15+ let vračanji s paneli na celi strehi, pa še ta mora biti na jug, s tarifo pri net-meteringu, kjer so distributerji najbrž želo konzervativni, da se ne zafrknejo. ostali čez 15 let s 5 let vračanja s paneli kjer je pač prostor za njih na pol manjši površini - vsaka streha dovolj velika tudi za leafa in s tarifo, kjer sta oba zadovoljna oziroma se počutita manj nategnjenega. brez bozgomov pa se to ne more zgoditi.
Izgleda, da moram natanko pojasniti, zakaj gre. Nisem proti napredku, a ko bo doseg vsaj 400 km in cena vozila ter stroški energije in registracije nižji (vsaj enaki), kot pri bencinarju ali dizlu, bom takoj nabavil.

Še enkrat: Twizyja bi že imel doma, ko bi se me Renault usmilil in namontiral vsaj dvoja kulturna vrata (ali na levi vrata, na desni pa blindirano planko). Tudi če ne bi bilo ogrevanja... Splošna električna mobilnost se ne bo začela pri dragih vozilih... tudi ne bo posledica modrovanj na forumih ampak rezultatov v praksi...

Vodik verjetno ni rekel zadnje...mogoče je še kaj drugega v akciji?

Do takrat naj imajo veselje Bozgomi in Papilloni...
JaBK Napisal:torej bozgom danes s 15+ let vračanji s paneli na celi strehi, pa še ta mora biti na jug, s tarifo pri net-meteringu, kjer so distributerji najbrž želo konzervativni, da se ne zafrknejo. ostali čez 15 let s 5 let vračanja s paneli kjer je pač prostor za njih na pol manjši površini - vsaka streha dovolj velika tudi za leafa in s tarifo, kjer sta oba zadovoljna oziroma se počutita manj nategnjenega. brez bozgomov pa se to ne more zgoditi.

Z ostalim se strinjam, 5 letna povračilna doba bi pa verjetno pomenila krah sistema.
Poleg tega bodo avti na elektriko lastniški mogoče eno samo generacijo, saj gre avtonomna vožnja +/- v korak z elektrifikacijo.

Zadnjič mi je nekdo opisoval kako čudovit bo svet, ko bodo avti avtonomni in ti ne bo treba prebiti popoldneva pred glasbeno, ko bo mulc mrcvaril klavir, ampak ga bo baterijski, samovozeči Uber dostavil pred prag.
Očitno vprašanje bi bilo, kdo bo, ob izpadu vseh možnih davkov in trošarin, vse to plačal, mene pa je bolj zanimalo, zakaj bi mulca sploh še silil h klavirju, če ti bo robotski casio za 100€ popolno preigral vse klavirske koncerte.
Ma cifre so izmišljene, gre za princip. Pol tle vmes je itak se "regulacija" taka in drugačna. Ni glih prosti trg tole najbrž.
kadotr Napisal:Izgleda, da moram natanko pojasniti, zakaj gre. Nisem proti napredku, a ko bo doseg vsaj 400 km in cena vozila ter stroški energije in registracije nižji (vsaj enaki), kot pri bencinarju ali dizlu, bom takoj nabavil.

Še enkrat: Twizyja bi že imel doma, ko bi se me Renault usmilil in namontiral vsaj dvoja kulturna vrata (ali na levi vrata, na desni pa blindirano planko). Tudi če ne bi bilo ogrevanja... Splošna električna mobilnost se ne bo začela pri dragih vozilih... tudi ne bo posledica modrovanj na forumih ampak rezultatov v praksi...

Vodik verjetno ni rekel zadnje...mogoče je še kaj drugega v akciji?

Do takrat naj imajo veselje Bozgomi in Papilloni...
Tesla ima več kot 400 km dosega in je že sedaj cenejša kot bencinar. Ne ravno vsak bencinar ampak se najde kak Ferrary, RoysRoys, Porshe...ki so še občutno dražji. Torej, kdaj si kupiš Teslo? Rekel si takoj :lol: :lol:
Vodik ima premajhno energetsko gostoto in je zelo eksploziven. V splošni rabi verjetno ne bo nikoli. Se pa zna uveljaviti pri kakšnih delovnih strojih, tovornjakih...

Vsak si postavi svoje meje, ko bo naredil korak naprej. Zakaj pomilovati nekoga, kateri si danes omisli Teslo? Ima pač tam svoje meje. Zakaj pomilovati nekoga, kateri si danes postavi na streho 11 kW sončno elektrarno? A le za to, ker si jo ti ne?
DELPHI Napisal:Očitno vprašanje bi bilo, kdo bo, ob izpadu vseh možnih davkov in trošarin, vse to plačal, mene pa je bolj zanimalo, zakaj bi mulca sploh še silil h klavirju, če ti bo robotski casio za 100€ popolno preigral vse klavirske koncerte.
Imamo preko 200.000 ljudi zaposlenih v negospodarstvo. Njihovo glavno delo (poleg grenjenja življenja nas ostalih)je, kako si pridobiti in razdeliti čim več denarja. V nekaterih mestih že plačujejo davek na deževnico, počasi boš moral pokazati dohodninsko odločbo natakarici, ko ti bo odprla pivo...pa misliš, da si ta armada ljudi ne bo izmislila še kakšen "kreativen" davek, da bodo še naprej lagodno živeli.

Sem 1983 leta dobil ZX Spectrum, pa si že na njem lahko vpisoval note in ti je potem igral po njih. Ne zmore pa računalnik poustvariti razpoloženja pianista, ne more pokazati njegovega zanosa, navdušenja... Že najmanj trideset let računalniki igrajo boljše kot glasbeniki a nadomestili jih ne bodo nikoli.
Glede tvojega drugega odstavka: kaj kadiš?

Kar se pa prvega tiče. V zadnjem tednu sem imel opravka z medicinsko sestro, dohtarco, posredno z delavkami CSD in Štrukljevo bando, z miličarji res na srečo ne, a mi nobeden zares ni niti poskušal greniti življenja.

Zdaj mi pa ti praviš, da se za temi nevtralnimi, če že ne prijaznimi fasadami, skriva zločinski um, ki samo išče priliko, kako bi me obral, truplo pa fliknil v Savo?

In 200.000 ni majhna številka. Odpade six degrees of separation. Ne le računsko, tudi izkustveno bi rekel, da je v vsaki razširjeni familiji, ja, tudi v boljših se zgodi, po en tak parazit. Če ni, pa še bo.
1 ... 33 34 35 36 37 ... 39 Pojdi na stran 
Iskanje po temi