PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Razlika med on - off in inverterskimi TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merlin1 Napisal:
yan1234 Napisal:Zanimive primerjave pretokov zraka
onoff 1/3 manjši pretok zraka in približno enaka poraba elektrike za ventilatorje pri max moči.
Če že lepiš podatke, bi bilo lepo, da od zadnjih modelov. To so zastareli podatki..
zastareli? A ni to Vitocal 350A -zadnji čudež tehnike? Koliko let se tega modela več ne prodaja ?
Gre za to, da so zalepljeni podatki od predzadnje generacije. Glede na vašo izjavo izpadete ......
Prodajajo se še ampak ne z temi podatki.
Res so bili starejši podatki, nek error se je zgodil :-)
No novejši model ima še vedno isti 1/3 manši pretok pretok zraka kot estia in zmanšali so porabo ventilatorja.
Pač to je iz uradnih strani, kar se dobi.

Priložene datoteke
.png   351a.png (Velikost: 99,97 KB / Prenosi: 980)
Homer Napisal:In če bi špula 4 potnega ventila držala ventil v drugi poziciji, pa bi bila "prava TČ"?!
Zdaj pa že res streljaš kozle...

Jao Homer, upam da nisi učitelj :lol:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Daj Sassapo malo razloži kako je s tem, recimo na primeri fujitsu waterstage.
Torej naprava z vbrizgom, predstavljam si da namenjena primarno ogrevanju, še vedno vsebuje dele, ki delujejo primarno kot hladilni elementi?
Mislim ne razumem, zakaj bi v napravo, ki ima kompresor, elektroniko itd.. prilagojeno za ogrevanje, še vedno vgrajevali 4potni ventil namenjen hlajenju, ki je cenovno gledano mali strošek proti npr. namenskemu kompresorju?
Žal je tako pri vseh inverer klima TČ ne glede na proizvajalca. Vse so zunanje enote so izdelane pvenstveno hlajenju.
Big Grin Big Grin Big Grin dober večer merlin.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Merlin1 Napisal:Žal je tako pri vseh inverer klima TČ ne glede na proizvajalca. Vse so zunanje enote so izdelane pvenstveno hlajenju.
pa saj ni res :roll:
Kaj pa če bi povedal tako: namenjene so gretju hiše, LAHKO pa tudi hladijo :?:
"zapakirane" so pa pač v ambalažo identično dvema (ena nad drugo) zunanjih enot split sistem klimatskih naprav, ki so prvenstveno namenjene hlajenju, po potrebi pa lahko z njimi tudi ogrevamo....

Merlin: je možno tudi tako :?: Sistem je pa vedno isti...
oz. kot je nekdo že napisal: "princip je isti, sve su ostalo nijanse"
Ah, šele zdaj razumem .....
Oblika ni ta prava!
Kar se mene tiče moja inverter (klima) tč čisto v redu deluje. Isti stroj, škatla, princip, vendar drugačne razmere: pri hlajenju zunaj 35 notri 24, pri segrevanju so razlike precej večje in predvsem spremenljive.
Kaj to pomeni za sam kompresor nimam pojma, ne razumem pa, zakaj bi moral biti drugačen za hlajenje in segrevanje, če se zna prilagajati. Morda bi pomagalo drugo hladivo, vendar tudi druge (prave) tč imajo enega in istega za oboje.
Migaj Napisal:
bohinc Napisal:Ja, men se je na on-off že povrnila celotna investicija v 4 letih vključno z ogrevanjem...
:oops:
Njemu se je vseeno investicija povrnila prej kot v štirih letih.
Kaj pa tebi?
Ti bi že lohk videl moj objekt (da ne bi več na pamet...poleg vseh dokazovanj), namesto da si v St. Fužini ogledoval Ateca :wink: , bi ti ga lahko jaz v razdalji 100m pokazal, kot bi lahko povprašal za mnenje lastnika.
Jaz osebno sem videl rentgijevega ...ravno v času, ko smo govorili o različnih vlagah, temperatura osončenje - rentgi ima pozimi odlično pozicijo Idea , glede vsega, ko je pa še kalorimeter ''odstopil'' od napovedi pa je čisto obmolknil, ni bil več pripravljen odpirat vrat, niti nikomur dolžen dokazovat, kot se rad izrazi homer, se je takrat tudi rantgi... Kot pa se je njemu spreminjala skozi poste o porabah- objekt kot poraba, ter po videnem na licu mesta...močno dvomim v verodostojnost..., ko sem mu napovedal moj obisk je spremenil tudi bivališče za Jesenice :lol:. Kar tisti, ki so pri njem bili na ogledu vejo, da ne drži. Podatke o temp. pa nam je zapisal po potrebi, če so bolj odgovarjale tiste bližnje Radovljice, če ne pa oddaljenega Brnika! Zato ''špilat'' odvetnika komu brez ogleda in vedenja ni ravno najbolj verodostojno, bolje napisat zase...
Niti ne drži, kot se mi pripisuje občasno, da imam kaj proti inverterjem ali pa pljuvam po določenih TČ. Vedno sem zgolj oporekal nekaterim trditvam (poveličevanjem določenih...), ali opisal kako slabost, ki jo imajo tudi on-off . Zato trdim, da imam ''trše'' pogoje za delovanje TČ, on pa bi z uporabo kakega drugega modela TČ pa makar inverter dosegal podoben, če ne clo boljši Cop ali Scop kakorkoli želite Idea (da o temp. nad 55-60 niti ne govorimo ...).
Kar se tiče pa same izdelave pa ima narejeno zelo dobro.
Sem pa pisal, kot tudi kdo drug - da bo prišlo gotovo do ''kopiranj'' pozitivnih lastnosti TČ. Ne vem zakaj torej telmos ne more jasno odgovoriti ali torej ''prave'' TČ kopirajo tudi uparjalnike, ter kak drug vitalni del ?
Kot smo lahko brali (v drugi temi, kjer je bil namen le kovanje zvezd...), ima tudi srež- ne malo pozitivne lastnosti, torej lahko kateri TČ pripomore k izkoristku, drugi pa k poprejšnji potrebi po talitvi (dopuščam možnost napake v trditvi).
Lp

P.s. da je telmos -naveza firme Vit.... (ki večidel stalno oglašuje na forumu)...pa itak nekateri vemo , od tod tudi zagovor tipa TČ, ki jih največ trži-jo ( tu pride do več rabatov- ali boljših nabavnih pogojev, mislim da je vsem jasno...- pa mu nisem niti enega komada niti dela fouš, ker nimam potrebe), čeprav na željo kupca vgradi kak on-off :wink:
Zato še vedno bolj verjamem tistim, ki vgrajujejo po potrebi ali želji ne glede na firmo in tip TČ - reka kao ''prava ali klima'' !
Dober dan bohinjc. Daj raje rukni enega v mojem imenu in ne se toliko trudit v nekih predpostavkah. Pozabi name raje. Nima se smisla z mano bost, ker me ne boš prepričal. Drugače pa še malo preberi, kaj sem napisal pred par dnevi, ko že goniš svoja razmišljanja o izmenjevalnikih. Kdo pa so moji dobavitelji pa sam najbolje vem. Je pa čudno, da se vsi tepejo zame. Verjetno zato, ker sem smotan.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Vidiš prav tko kot očitaš drugim, zapišeš prav slovenceljsko...niti te ne prepričujem, kar ni moj namen!
Kot pa beremo se tudi ravno vsi drugi (ki niso tvoje stranke ali simpatizerji) ne trudijo 100% pritrditi. Niti nisem nikdar čez tvoje znanje, delo ipd..
Niti ti sam ne svetuješ, kot zna kdo tu gori, za kak model TČ , ter ne pozabi omeniti nestrinjanje nekaterih..., čeprav so preveč pavšalno opisane potrebe in lokacije objekta.
So pa tudi nekateri na inverterjih ugotovili, da jim ne bi škodoval zalogovnik, vsled taktiranju. Po drugi strani bi lahko celo grel objekt medtem, ko ogreva sanitarno vodo.
Seveda je veliko na strani monterjev , tega ti nikdar nisem očital....pavšalnim ocenam koga pač...
Kot se rado govori o on-off kot preživeto, lahko na podlagi zapisov skozi več let zapišem , da imajo v času povprečne ogrevalne sezone in vlage očitno inverter (klima - kar ni z mojega zelnika zraslo...) naprave več vklopov-izklopov iz naslova odtaljevanj (kar sta priznavala celo svoj čas tudi zagovornika Ht). V istih pogojih kot kdo z on-off ob pravilni nastavitvi ali krivulje ali pa konst. temp. dosega dolgo delovanje brez ustavitev, kar je največji očitek TČ tega tipa, čeprav je npr. ''klima'' morala medtam že v talitev, ali celo večkrat Idea
Pustim se pa prepričat z argumenti, kot npr. nisi še podal ali so dandanašnje ''prave'' kot pišete(kar zopet ni z mojega vrtička) prešle ne le na inverter pač pa na ''klima'' dele, zato sem še vedno na strani, ki oporeka :oops: :lol: (tudi neodvisnim zadnji čas se nisi trudil odgovort, verjetno si pričakoval v novi temi le aplavze, lohk bi pričakoval, da se ne bo izšlo). Torej potrudi se z odgovori na ''nova'' vprašanja komu , ne kar si že zapisal, nekateri bralci malce vemo kaj si..., naključni pač ne.
Ruknil bom kerga na svoj račun ter ime. Ko mi daš prvič zanj v svetu, kjer pohajam po lastni želji in presoji...no še malo ženini, pa ga spijem na tvoje ime (glede tega nimam predsodkov, kot ti tudi podam roko brez njih...). Do takrat naj te ne skrbi kolko ga spijem, kar ga, pa ne gre na tvoj konto :wink:
Lp

p.s. Za ustvarjanje mnenja ali resnice je potrebno slišat -brati več strani udeležencev. Drugače bi lohk brali samo eno ''resnico'' :? .
Temu je menda namenjen tudi forum (razen, če je bil namenjen le nekaterim firmam, kot posameznikom :?Smile.
ni kaj, tele boničeve TČ res delajo čudeže -porabijo okoli 10.000kW letno, včasih več, letos najbrž manj. Bohinc, koliko vode porabite na mesec? (mrzel in tople).
Mislim, da sem prej tebe vprašal o vrnitvi investicije. Ti pa zopet dokaze kot običajno, brez odgovora... (do letos so vse porabe še vidne...- bo pa najmanjša v 4ih letih, delček sem ti poslal tud enkrat prek ZS, mar ne :wink: )
Ko sem (ob oddajah porab) kak mesec porabil več, ti je bilo v veselje...ko pa manj ti ni bilo jasno in seveda dokaz kako je to mogoče (kaj sem spreminjal, prenastavljal...čeprav se je spremenilo le vreme Idea ) ....zato se ne grem več (ter se ne čudi, da bo še redki on-off izstopil iz piscev porab).
Za svojo TČ nisem nikdar trdil, da je čudo tehnike in napredka..., s porabo smo pa kar blizu kljub poveličevanjem nekaterih...
Čudno, da telmos ceni vsaj delo pipistrela ,mogoče zarad primorske !?. Saj je za mojo TČ, v mislim da drugem letu delovanja izjavil , da sem lahko vesel, da mi sploh še deluje. Zelo neslovenska izjava...kot rad okara druge, s tem pa tudi lepo pokaže odnos do slovenskega znanja , ali pač sestavljanja, kot se je trudil še kdo skozi kak zapis... Tudi vedeti kake dele skup nabrat in sestavit zahteva nekaj znanja mar ne? Statistika o izdelanih TČ tudi pove svoje. Tudi Avstrijc npr. STČ ne bi tržil pod svojo blagovno znamko, če bi bil tko zanič izdelk, (je pa na švicarskem testu zelo dobro ocenjena- samo vprašljivo zopet, če priznavate švicarske teste...nekateri) ?!

Lahko noč
1 ... 31 32 33 34 35 Pojdi na stran 
Iskanje po temi