Migaj Napisal:bohinc Napisal:Ja, men se je na on-off že povrnila celotna investicija v 4 letih vključno z ogrevanjem...
:oops:
Njemu se je vseeno investicija povrnila prej kot v štirih letih.
Kaj pa tebi?
Ti bi že lohk videl moj objekt (da ne bi več na pamet...poleg vseh dokazovanj), namesto da si v St. Fužini ogledoval Ateca :wink: , bi ti ga lahko jaz v razdalji 100m pokazal, kot bi lahko povprašal za mnenje lastnika.
Jaz osebno sem videl rentgijevega ...ravno v času, ko smo govorili o različnih vlagah, temperatura osončenje - rentgi ima pozimi odlično pozicijo

, glede vsega, ko je pa še kalorimeter ''odstopil'' od napovedi pa je čisto obmolknil, ni bil več pripravljen odpirat vrat, niti nikomur dolžen dokazovat, kot se rad izrazi homer, se je takrat tudi rantgi... Kot pa se je njemu spreminjala skozi poste o porabah- objekt kot poraba, ter po videnem na licu mesta...
močno dvomim v verodostojnost..., ko sem mu napovedal moj obisk je spremenil tudi bivališče za Jesenice :lol:. Kar tisti, ki so pri njem bili na ogledu vejo, da ne drži. Podatke o temp. pa nam je zapisal po potrebi, če so bolj odgovarjale tiste bližnje Radovljice, če ne pa oddaljenega Brnika! Zato ''špilat'' odvetnika komu brez ogleda in vedenja ni ravno najbolj verodostojno, bolje napisat zase...
Niti ne drži, kot se mi pripisuje občasno, da imam kaj proti inverterjem ali pa pljuvam po določenih TČ. Vedno sem zgolj oporekal nekaterim trditvam (poveličevanjem določenih...), ali opisal kako slabost, ki jo imajo tudi on-off . Zato trdim, da imam ''trše'' pogoje za delovanje TČ, on pa bi z uporabo kakega drugega modela TČ pa makar inverter dosegal podoben, če ne clo boljši Cop ali Scop kakorkoli želite

(da o temp. nad 55-60 niti ne govorimo ...).
Kar se tiče pa same izdelave pa ima narejeno zelo dobro.
Sem pa pisal, kot tudi kdo drug - da bo prišlo gotovo do ''kopiranj'' pozitivnih lastnosti TČ. Ne vem zakaj torej telmos ne more jasno odgovoriti ali torej ''prave'' TČ kopirajo tudi uparjalnike, ter kak drug vitalni del ?
Kot smo lahko brali (v drugi temi, kjer je bil namen le kovanje zvezd...), ima tudi srež- ne malo pozitivne lastnosti, torej lahko kateri TČ pripomore k izkoristku, drugi pa k poprejšnji potrebi po talitvi (dopuščam možnost napake v trditvi).
Lp
P.s. da je telmos -naveza firme Vit.... (ki večidel stalno oglašuje na forumu)...pa itak nekateri vemo , od tod tudi zagovor tipa TČ, ki jih največ trži-jo ( tu pride do več rabatov- ali boljših nabavnih pogojev, mislim da je vsem jasno...- pa mu nisem niti enega komada niti dela fouš, ker nimam potrebe), čeprav na željo kupca vgradi kak on-off :wink:
Zato še vedno bolj verjamem tistim, ki vgrajujejo po potrebi ali želji ne glede na firmo in tip TČ - reka kao ''prava ali klima'' !