Medo9 nimaš tipičnih panelov. Kot smatram , da je govor teme. Tvoj thermarey ogreva z npr. 1000 W (od oka- ker ne vemo moči) recimo celo steno ali strop z npr. 3x3m površine.
1000W paneli so že redki, oz. prej 900W in dimenzij npr. 100x120cm.
Razporejenost oz. prijetnost sevanja je gotovo neprimerljivo boljša od thermarey .
Janipapilon, mogoče sem spregledal, kaj od slikic- filmčka , ušel mi je del- montiranega IR panela...
Čeprav bo oz. je že del objekta podobno medovemu- les.bruni že to odlično izolativno...Gašperček ti ogreje , če prav pomnim 600m3...
Kolko, oz. ti enako dobro, ogreje 1000W panel recimo montiran tik nad gašperčkom, ko le ta ne deluje, ter kake so meritve in ogreti m3 ob tem :?:
Račun v primerjavi napram TČ

hock: :roll:
Ko ''pozapreš'' prostore po (stensko) spalnicah, kuhinja , kopalnica, dnevna ipd... ter pustiš vrata odprta (karikirano) boš uspešneje grel z mogoče istim gašperčkom ali 1000W panelom na istem mestu, kake bodo meritve na oknih ob tem? Bo mogoče potereben kak panel več?
Matey ima 2x 900W v dnevni, kar je za dober občutek najbolje (kar sem vedno trdil- čeprav se piše o'' čudežnih'' odbojih panelov...). Zaradi samega občutja je bolje imeti več manjših na prostor (če je večji) kot enega (medo ne eneči prosim kupljivega panela iste moči s tvojim ir ogrevanjem- delanem na objektu).
Več panelov verjetno nanese manjši strošek? :oops: oz. očitno bo tudi papilon podobno, kot Vermont stanovanje, ogreval uspešno objekt z zgolj enim IR panelom :roll: Edina prednost mogoče , da bo šlo za dobro izo. objekt (sicer za to ima Vermont sosede...) , kaj pa tisti , ki ne poznajo izolacije ali je le ta skromna :?:
Po teh izračunih še dolgo ne bojo jadrali, ne videli kanarcev ipd..
Oz. bi jih prej, če si nabavijo zgolj gašprečke :mrgreen:
Lp