Termostat peči je montiran v samo peč (sredinski element z okroglim gumbom). Kakšnega senzorja za temperaturo v prostoru ni, samo zunanji senzor za temperaturo, ki prikazuje vrednost ob simbolu hiške na zaslonu.
Termostati, ki so po sobah krmilijo samo ventile na razdelilcu talnega gretja. Ti so vezani pravilno po prostoru, ker sem premeril signale. Vprašanje je samo, če gredo ogrevalne veje po zaporedju kot predvidevam, da naj bi šle. Ta del moram raziskat.
@zakl ni termostata, ki bi izklopil peč. Peč samo predvideva, da je segrela na 23°C po krivulji, ki je nastavljena.
@Hanzi temperatura v dnevnem prostoru verjetno niha zaradi robne cone, ki ni regulirana preko sobnega termostata na razdelilcu. Za koliko niha pa vidim na vrednosti, ki je prikazana na sobnem termostatu.
@Fery talna obloga je parket, razen kopalnica in dnevni WC so ploščice. Nora ideja zmanjšane temperature je pa moja, ker sem imel pri 20°C nočne temperature zjutraj prevroče v stanovanju.
V petek zvečer sem vklopil talno v spalnici in v soboto zjutraj je bilo v otroški sobi 22,2°C, spalnica pa 21,7°C. Se bom poigral s pretoki, ker očitno je res problem v tem, da se spalnica ne ogreva.
Bom nastavil nočno temperaturo na 21°C, dnevno pa na 22°C. Je pa verjetno na peči zgrešena krivulja ogrevanja, ker ponoči, ko pride proti 0°C ali nižje peč po mojem mnenju greje več kot bi rabila. Čez dan pa včasih premalo sploh, če se pokaže sonce.
Je pa verjetno zgrešena namestitev zunanjega senzorja temperature... Na severni strani ravne strehe (dejansko na strehi, orientirano proti severu) pod kovinsko strehico. Ko se pozimi pokaže sonce, peč zmanjša ogrevanje, ker beleži napačno temperaturo ozračja. Meni peč kaže, da je zunaj npr. 6°C, temperatura ozračja je pa npr. 0°C.
Kolikor je meni znano se zunanji senzorji montirajo na severno steno objekta.