PodSvojoStreho.net Nepremičnine Finančna plat 2 procenta za posrednika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PickleRick je vse dobro napisal....z malo znanja oziroma če nekdo že to temo prebere lahko BP prodaja brez agencije ipd., konec koncev prodajno pogodbo se lahko naredi tudi pri notarju, lahko se vse plača notarju na fiduciarni račun in potem plača ob izpolnjenih pogojih le ta prodajalcu. Sam sem imel točno takšen primer...prodajalec v izvršbi z blokiranimi računi z vknjiženimi zemljiškoknjižnimi dolgovi na nepremičnini in zadeva se je izpeljala BP brez bav bav-a, brez agentov ipd., sicer ga je žal prodajalec imel ampak sem rekel agentu naj se ne dotika zadeve nič in vse urejam sam ter sva se zmenila za neki znesek ker drugače ni šlo (ni blo jeze s strani nobenega, na koncu me je agent še na kosilo peljal, posel je posel), pač kot kupcu ti to ne uide v kolikor se prodaja preko agencije.

Stalone sicer glede hipoteke še to. Prodajalec ti mora priskrbeti stanje kredita na določen dan (to vedno lahko zahtevaš ker ga dobi brezplačno) in izjavo o izdaji izbrisne pobotnice (to je dokument kjer piše pod kakšnimi pogoji bo izdala izbrisno pobotnico -se prvi določen znesek na določen dan in najkasneje takrat mora biti plačano oziroma se pridobi spet vse na novo). To so vsakodnevni posli ni nič strašnega. Mora biti pa v prodajni tako tudi napisano.
Večina agentov da narediti prodajno pogodbo odvetnikom, tako da načeloma bi morala pogodba držati, imaš pa junake ki vse skupaj pacajo. Priporočam da imaš v prodajni pogodbi že napisano ZK dovolilo - daj pogoj posredniku, če ga ni banke hitro zavrnejo takšno pogodbo in gre v popravek, se zgodi da ga kakšni junaki ne dajo notri.
Najlepša hvala vsem za odgovore.. Upam da rešimo vse tako kot treba pa javim potem.. 

Lp in srečno
Pozdravljeni,

sem v nakupu stanovanja, oddala sem
vlogo za hipotekarni in stanovanjski kredit (za lastna sredstva). Zanima me, kdaj je potreben podpis kupoprodajne pogodbe in kako je z aro ob podpisu v primeru, da se kredit ne odobri. Ara ostane kupcu? 

Hvala in lep pozdrav,

Tina
1 2 3
Iskanje po temi