PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri WV Term - stečaj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pulstar Napisal:https://www.vecer.com/na-cesto-55-zaposl...=component

Evo, pa smo kot kaže izgubili še eno slovensko podjetje. Kot lastnika njihovega kotla me zanima, kaj sedaj? Uplinjevalni kotli vsebujejo precej potrošnih delov (sicer ne za letne menjave), vendar vseeno: Če po nekaj sezonah razpade uplinjevalna komora in okoliški termobeton, sledi le še vožnja na Dinos? :?
Podobna zgodba tisti od Lentherma. Nekoč ni bilo kurilnice, v kateri ne bi bilo štadlerce in bojlerja iz Lenarta, žal pa je uvoz predvsem iz vzhoda,
novi načini ogrevanja (TČ), neprilagoditev na nove razmere, tudi zaprisežen slovenski lokalpatriotizem pripeljal do tega, kar se je pač zgodilo.
Na žalost.
PS
Kolega je delal v tej firmi.
Bo kolega povedal kje lahko kupimo kakšno komoro in drug potrošni material?
Program Armal v sklopu MB. livarne je propadel pred več kot 15 leti. Trgovina še vedno obstaja.
Saj tudi MLM še obstaja, čeprav bi bilo verjetno bolje, da bi se ta agonija končala pred 15 leti, pa bi lahko kaj novega zraslo. Ohranjanje rakavih pri življenju je ena večjih zablod sodobne Slovenije,
xavi Napisal:[
novi načini ogrevanja (TČ), neprilagoditev na nove razmere, tudi zaprisežen slovenski lokalpatriotizem pripeljal do tega, kar se je pač zgodilo.
Na žalost.
PS
Kolega je delal v tej firmi.

Ravno ozaveščanje potrošnikov je firme, katere so se šlepale na lokal patriotizem spravilo na kant. Verjemi, da bi velika večina državljanov Slovenija /razen snobov) kupovala domače izdelke, če bi po kakovosti, ceni in servisu bili primerljivi s tujimi. Ko kupiš lokal patriotski izdelek ti v primeru težav najdejo sto in en vzrok, da si kriv ti in ne oni. Če pa npr. v Hoferju kupiš izdelek in ga po dveh letih prineseš nazaj, pa ti ga brez vprašanja zamenjajo ali dajo dobropis.

Drugače pa- kolegu želim, da čim prej najde dobro in zanesljivo službo, v katero bo z veseljem hodil.
Ne verjamem, da je kolega tebe čakal, da mu to poveš.
Malo dolgo bi bil doma.

Tebi pa želim čim več bralnega razumevanja.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Bi kdo imel kake novice v zvezi z wvterm? Na kotlu LT 20 imam napako T5 - err
Gre za temperaturno tipalo dimnih plinov, iz tehnične dokumentacije razvidno naj bi šlo za tipalo tipa pt1000. Kotel je sicer v garanciji, poskušam preko uradne poti dobit material in popravilo ampak =? Če ne bi šlo bi kupil tipalo kar sam in naredil priklop na dva konektorja, ne zgleda preveč zapleteno. Seveda je to samo backup scenarij. So pa trenutno otroci brez tople vode, in sem malce nestrpen glede popravila.
Hvala vsem za kak feedback
Pozdravljeni,

Ravno danes sem šel v akcijo za nadomestnimi deli za mojo TR20. Pa najdem info da je podjetje v stecaju ipd. Tako da sem našel g Stojana Iliča ki je delal v razvoju v WV termu in dobil od njega nekaj informacij.
Potem pa sem našel naslednjika ki naj bi nadaljeval   z izdelavo peči. To je podjetje Metallum Zorman. Jaz sem se obrnil na njih in so mi potrdili informacije. Sedaj čakam njihovega serviserja da vidimo kaj in kako naprej

Lp, martin
Pozdravljeni.

Tudi jaz bi rabil nekaj reči za moj TR25. po 10 letih je prišel čas za menjavo rešetke in šamota pod njo. Je kaj novega v zvezi z možnostjo nabave... kako je s temle Metallumom... se kaj dogaja...?

Hvala in lp
Evo, sem preveril danes.

Drži, Metallum Zorman je prevzel zadevo. Rezervni deli so na razpolago....

Upam, da ta podatek razveseli še koga

LP
(9.9.2019 ob 10:46)pubi2cv Napisal: Evo, sem preveril danes.

Drži, Metallum Zorman je prevzel zadevo. Rezervni deli so na razpolago....

Upam, da ta podatek razveseli še koga

LP

Zdravo,

super, da so deli končno na voljo. Tudi samo bom verjetno "na zalogo" nabavil komplet potrošnega materiala. Pošljejo po pošti?

LP Blaž

(20.8.2019 ob 11:01)nadloga Napisal: Bi kdo imel kake novice v zvezi z wvterm? Na kotlu LT 20 imam napako T5 - err
Gre za temperaturno tipalo dimnih plinov, iz tehnične dokumentacije razvidno naj bi šlo za tipalo tipa pt1000. Kotel je sicer v garanciji, poskušam preko uradne poti dobit material in popravilo ampak =? Če ne bi šlo bi kupil tipalo kar sam in naredil priklop na dva konektorja, ne zgleda preveč zapleteno. Seveda je to samo backup scenarij. So pa trenutno otroci brez tople vode, in sem malce nestrpen glede popravila.
Hvala vsem za kak feedback

https://seltron.si/index.php/seltron-reg...XZN_0xuJaQ

Tole tipalo bi moralo ustrezati. Če je kotel še v garanciji, pa po moje kontaktiraj kar podjetje Wink
(21.8.2019 ob 23:25)MartinI Napisal: Pozdravljeni,

Ravno danes sem šel v akcijo za nadomestnimi deli za mojo TR20. Pa najdem info da je podjetje v stecaju ipd. Tako da sem našel g Stojana Iliča ki je delal v razvoju v WV termu in dobil od njega nekaj informacij.
Potem pa sem našel naslednjika ki naj bi nadaljeval   z izdelavo peči. To je podjetje Metallum Zorman. Jaz sem se obrnil na njih in so mi potrdili informacije. Sedaj čakam njihovega serviserja da vidimo kaj in kako naprej

Lp, martin
Na garancijo pozabi tako kot jaz, Crknila lambda in belimo štrajka in kaj zdaj? Novi prevzemniki teh garancij na njihove kotle ne priznavajo, a reference pa še vedno imajo ane? Vse drugo ja, ko pa treba kaj narediti za stranke pa izgovori češ WVtem je šel v stečaj, ja ja  sej vemo. Zato pa sem si rekel NIKOLI več Slovenskega proizvoda.
Kar se tiče tipala - znano je, da je na WVtermu elektronika in tipala od Seltrona - mogoče poskusiš pri Seltronu uveljavljati garancijo? Za njihove krmilnike vem da niso preveč komplicirali.
(12.9.2019 ob 10:16)sbor Napisal: Kar se tiče tipala - znano je, da je na WVtermu elektronika in tipala od Seltrona - mogoče poskusiš pri Seltronu uveljavljati garancijo? Za njihove krmilnike vem da niso preveč komplicirali.

Pozdravljeni!

Morda po enem letu oživimo WVterm težave z nabavo rezervnih delov ter težave z obratovanjem?
(25.9.2020 ob 11:24)Dreber Napisal:
(12.9.2019 ob 10:16)sbor Napisal: Kar se tiče tipala - znano je, da je na WVtermu elektronika in tipala od Seltrona - mogoče poskusiš pri Seltronu uveljavljati garancijo? Za njihove krmilnike vem da niso preveč komplicirali.

Pozdravljeni!

Morda po enem letu oživimo WVterm težave z nabavo rezervnih delov ter težave z obratovanjem?
Pa dajmo Smile

Kar se mojega GT tiče (tole bo tretja sezona), deluje zadovoljivo. Trenutno poleg mešanih listavcev kurim še žagane  5x4 letve, ostanke starega ostrešja. Po navadi vsaj polovico naklade predstavljajo remeljni. Opaziti je, da ima regulacija nekoliko več dela z lovljenjem nastavljene vrednosti preostalega kisika. (precejšnje nihanje med 5-7%). Menim, da v nakladalni komori zaradi zelo suhih (in tudi precej majhnih) kosov prihaja do pretiranega gorenja, peč pa v tem primeru ne more predelati takšne količine lesnega plina. Med gorenjem ne prihaja do sopihanja ali detonacij, v nakladalni komori pa tudi ni kaj več katrana.

Sem pa opazil še nekaj: Ko sem nekaj dni nazaj na hitro počohal izmenjevalec, in na hitro pregledal še ostale dele, sem opazil, da je potrebno namazati tudi zračno loputo. Zadevo sem očistil in namastil, tako da se sedaj premika res gladko. Je da defitnitivno opaziti zračnost med loputo in kvadratno palico (os), s katero je povezana z belimo motorjem. Loputa ima v centru kvadraten izrez, preko katerega je nasajena na os. In tu je čisto majhna razlika v dimenzijah, ki pa pri malenkostnem obrati belimo motorja pomeni, da se loputa, naprimer v enem koraku motorja, še ne premakne. (zračnost je "obodni") smeri.

Je pri vaših kotlih isto? Po moje to ne bi smelo predstavljati težave, saj v primeru, da če obrat belimo motorja, ne spremeni parametrvo izgorevanja, elektronika preprosto samo še enkrat malenkostno zavrti motor...
1 2 3 4 5
Iskanje po temi