(25.9.2020 ob 11:24)Dreber Napisal: (12.9.2019 ob 10:16)sbor Napisal: Kar se tiče tipala - znano je, da je na WVtermu elektronika in tipala od Seltrona - mogoče poskusiš pri Seltronu uveljavljati garancijo? Za njihove krmilnike vem da niso preveč komplicirali.
Pozdravljeni!
Morda po enem letu oživimo WVterm težave z nabavo rezervnih delov ter težave z obratovanjem?
Pa dajmo
Kar se mojega GT tiče (tole bo tretja sezona), deluje zadovoljivo. Trenutno poleg mešanih listavcev kurim še žagane 5x4 letve, ostanke starega ostrešja. Po navadi vsaj polovico naklade predstavljajo remeljni. Opaziti je, da ima regulacija nekoliko več dela z lovljenjem nastavljene vrednosti preostalega kisika. (precejšnje nihanje med 5-7%). Menim, da v nakladalni komori zaradi zelo suhih (in tudi precej majhnih) kosov prihaja do pretiranega gorenja, peč pa v tem primeru ne more predelati takšne količine lesnega plina. Med gorenjem ne prihaja do sopihanja ali detonacij, v nakladalni komori pa tudi ni kaj več katrana.
Sem pa opazil še nekaj: Ko sem nekaj dni nazaj na hitro počohal izmenjevalec, in na hitro pregledal še ostale dele, sem opazil, da je potrebno namazati tudi zračno loputo. Zadevo sem očistil in namastil, tako da se sedaj premika res gladko. Je da defitnitivno opaziti zračnost med loputo in kvadratno palico (os), s katero je povezana z belimo motorjem. Loputa ima v centru kvadraten izrez, preko katerega je nasajena na os. In tu je čisto majhna razlika v dimenzijah, ki pa pri malenkostnem obrati belimo motorja pomeni, da se loputa, naprimer v enem koraku motorja, še ne premakne. (zračnost je "obodni") smeri.
Je pri vaših kotlih isto? Po moje to ne bi smelo predstavljati težave, saj v primeru, da če obrat belimo motorja, ne spremeni parametrvo izgorevanja, elektronika preprosto samo še enkrat malenkostno zavrti motor...