PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MikMik Napisal:A ti sploh veš kaj pišeš? Te sedaj priklopljene TČ delajo recimo največ 3 mesece ti pa že po tako kratkem času pričakuješ zapise o nedelovanju, napakah...

Če bi bilo res kar pišeš, potem bi bilo zapisov, vprašanj..., veliko manj. Tema bi imela le nekaj strani in zgodba bi bila zaključena. Kot kaže le ni tako in to ni to. Wink

Pregovor, "Ko mačku stopiš na rep, zacvili.", pa drži tudi v tem primeru.

Če ti ne bi bil bebec kot si, bi iz 200 in nekaj strani razbral, da je večinoma govora o nabavi in lastnostih same TČ, v zadnjem delu pa o montaži (glede na to, da se ljudje v veliki meri sami lotevajo vsaj določenega dela montaže). Koliko strani od teh 200+ pa je o tehničnih težavah s samo TČ?
Koliko časa sedaj v povprečju delujejo te TČ?
remi se strinjam s tabo in lepo objasnjeno.
Franci ti pa zopet v temo o TČ .... tlačiš in smetiš neko švasanje z ogledali itd. Remi je lepo opisal sistem v oblaku a ti rineš v temo čisto neke X stvari.
Če nočeš razumeti in ne poznaš sistema se raje ugrizni v jezik in bodi tiho!
Še en, ki bere po diagonali? Fery je odgovarjal Fantocciju...

In se strinjam: ko pogledaš našo kurilnico oziroma sistem ti je hitro jasno, da je noter ogromno znanja in izkušenj mojstrov, ki so resnično še bili mojstri. Danes je delo (vsaj po mojem mnenju) veliko lažje. In s tem ni nič narobe. Je pa dejstvo, da je nekak tak, kot je Fery rekel: če nimaš ene leve roke (desno pa na hrbet zvezano), hkrati pa ti deluje vsaj ena sinaptična povezava, si lahko danes mojster (za marsikaj).
Črne cevi so bile včasih na pol zastonj, baker pa drag kot zlato.
To je edini razlog zakaj so se centralne delale iz železnih cevi.
Kaj ima to z vezavo in izvedbo? Razlika je samo, da se včasih krivilo in varilo, danes se zlaga in lepi ali lota.
Zakaj se več ne dela s črnimi cevmi? Ker je grdo in traja nekajkrat dlje kot z bakrom, cena bakra je pa tudi vsaj 10 x nižja kot pred 40 leti.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Pa se ena razlika je, danes so kurilnice, pa naj bo v njej TC ali kotel na drva, vec ali manj del hise, v katero vstopamo direktno iz bivalnih prostorov, zato je prav da so narejene kot treba. In ja slike od @zdravepameti so prav vsecne za pogledat. Kljub temu, da je danes montaza oz instalacija lazja kot pred leti, pa zal se kar nekaj monterjev niti priblizno ne dosega tega standarda. Od soseda daikin, ki so mu ga montirali pred 7-8 leti v novo bajto je tak primer. Ce bi to videli, bi vsakega od vas srat pritisnilo Smile
Ne spomnim se teme oz. naslova kjer je eden uporabnikov zelo nazorno in v drobovje naštudiral TČ zrak - voda in naredil nek povzetek, da je ta TČ rabila zalogovnik.
Pa mislim da je bila inverter.
Na to nas dostikrat opozarja zdravapamet kot na marsikaj drugega.
Se pa strinjam z popson31 glede izgleda, in res pri zdravipameti je to narejeno TOP.
Pa nisem njegova stranka.
sassapo Napisal:Črne cevi so bile včasih na pol zastonj, baker pa drag kot zlato.
To je edini razlog zakaj so se centralne delale iz železnih cevi.
Kaj ima to z vezavo in izvedbo? Razlika je samo, da se včasih krivilo in varilo, danes se zlaga in lepi ali lota.
Zakaj se več ne dela s črnimi cevmi? Ker je grdo in traja nekajkrat dlje kot z bakrom, cena bakra je pa tudi vsaj 10 x nižja kot pred 40 leti.

Po mojem je največja razlika v tem, da se zaradi zahtevnosti dela vsak šalabajzer v starih cajtih ni lotil centralne. Pa verjetno so bile še kakšne druge formalne ovire, zakaj nekdo, ki je še včeraj (metaforično) prodajal mobitele, danes ne more kar centralne montirat.

Danes pa...

Pa da ne bo pomote: tudi jaz cenim estetiko izdelkov zdravepameti. Moti me bolj kaj drugega.

Sašo, ti recimo izhajaš iz tega, da za vsak budget obstaja tehnična rešitev. Izhodišče zdravepameti pa je, da je vse razen njegovih dostignoč krš. Pa, da bi to vsaj za sebe zadržal. Pol pa še to vsesplošno prcanje, samohvala, itd.
Ne Gradim, nisem videl, popolnoma nič nisem videl.
Niti jih nisem enih 10 osebno naredil iz nule ali temeljito predelal, niti nisem imel v lasti 1,5 megavatne kotlovnice.

Nič od tega, prav imaš.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
GRADiM Napisal:Danes se ogromno dela s črnimi in inox cevmi, po hišah pa ne iz razlogov, ki jih je navedel sassapo.

V čemu je catch, da se nekaj pove, obenem pa stavek zastavi v skrivnosten odgovor, da spet nekdo rabi vprašat, zakaj.
Po hišah se jih ne dela, zato ker sem ti jaz povedal. Lego program, brzina je vrlina.

Drugje se jih uporablja zaradi pritiskov. In vročine. Skratka varnosti.
V glavnem.
csamo001 Napisal:Po mojem je največja razlika v tem, da se zaradi zahtevnosti dela vsak šalabajzer v starih cajtih ni lotil centralne. Pa verjetno so bile še kakšne druge formalne ovire, zakaj nekdo, ki je še včeraj (metaforično) prodajal mobitele, danes ne more kar centralne montirat.

Danes pa...

Pa da ne bo pomote: tudi jaz cenim estetiko izdelkov zdravepameti. Moti me bolj kaj drugega.

Sašo, ti recimo izhajaš iz tega, da za vsak budget obstaja tehnična rešitev. Izhodišče zdravepameti pa je, da je vse razen njegovih dostignoč krš. Pa, da bi to vsaj za sebe zadržal. Pol pa še to vsesplošno prcanje, samohvala, itd.

Tu pa se precej motiš. V starih cajtih je vsak bil zidar, saj ni bilo problem iz desk zbiti korito in nekje dobiti kelo (zidarsko žlico). Veliko težje pa je bilo dobiti npr. opremo za varjenje, da bi lahko delal centralno. Elektrike pa se itak ljudje bojijo še danes. Po drugi strani pa ni bil noben problem za službe. Če si imel kakšno "boljšo" službo (npr. mesar, trgovec z gradbenim materialom ...) si precej obrtniških del kar kompenziral. V drugih službah pa se je tudi kaj dobilo v službi- od materiala do brezobrestnih kreditov za gradnjo. Torej ni bilo nobene potrebe, da bi se mazal s švasanjem črnih cevi, če sem lahko bil med tem, ko se nekdo ukvarja z mojo centralno v sindikalnem apartmaju kje na Jadranu.

Danes pa se službe dobijo težje. V službi ni več veliko bonitet ampak ampak veliko nalog. O kreditih lahko le sanjaš. Pol pač ljudje iščejo lažje poti. Orodja je polno in je relativno poceni. Tako lahko nabaviš opremo za press sistem cevi za nekaj 100€. Pol je pač le od hitrosti dela odvisno, koliko fitingov boš stisnil na uro in s tem koliko boš zaslužil.
GRADiM Napisal:Odgovor:

Večina tehnoloških inštalacij, inštalacij ogrevanja in parovodov se dela z jeklenimi cevmi ki so spojene z varjenjem.

[img]httpsunichr("58")//emojisunichr("46")slackmojisunichr("46")com/emojis/images/1453406830/264/success-kidunichr("46")png?1453406830[/img]
Hmmm.
GRADiM Napisal:Odgovor:

Večina tehnoloških inštalacij, inštalacij ogrevanja in parovodov se dela z jeklenimi cevmi ki so spojene z varjenjem.

Ampak zopet in samo zato ker je CU v večjih premerih še vedno hudo drag. Najpogostejši in najcenejši CU fiting (dvojno koleno) stane v dimenziji 28mm 1€ v dimenziji 54mm 15€.
Parovodi se danes izvajajo večino z inox materialom, ker je trajnejši od železa.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2 3 4 5
Iskanje po temi