PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Tlak v sistemu ter ekspanzijski posodi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hruške pa japke...
Ustavite se malo
Kakšna sanitarna voda, govora je o ogrevalni vodi.. sanitarna je bila malo nazaj...
@Stesta: zadnji zapis pred mojim je bil o?
Že tisti ( pravzaprav tudi en prej) je glede na tematiko v temo brcnu..
Še dobro, da se ti držiš tematike.
Ampak tle se res nekaj skače iz sanitarne na ogrevalno pa na malo expanzijo pa na velko itd...cela zmeda...če izhajamo iz prvega posta se je vprašanje nanašalo na ogrevanje, radiatorje, ane?

Tudi jaz imam problem tlaka v sistemu...ogrevalnem, da se razumemo...ko je peč hladna je tlak nekje 0,4 bara, ko se segreje pa seže tudi do 2,5... pa spuščam zrak na expanziji pa preveč pade pa je slišat pretakanje u sistemu potem, pa dolijem vodo pa mi butne na varnostni ventil ko se segreje, pa dodam zrak v exspanzijo pa je spet tlak pol previsok, pa prezračim radiatorje pa je pol ko se shladi prenizek...ni da ni

Sumim sicer en radiator v kleti, ki se je poscal in je sedaj zaprt ampak tam je edina točka kjer bi lahko vleklo zrak v sistem...ehh ne vem več, čista jeba
Bo treba najprej malo preračunati in potem dolivati, spuščati. Je večja verjetnost, da bodo boljši rezultati.
- Višinska razlika med raztezno in najvišjo točko vode sistema?
- Količina vse vode v sistemu?
- Velikost raztezne?
- Željena (dejanska) max temperatura vode?
- Pritisk varnostnega tlačnega ventila vode (pri katerem pritisku vode ti varnostni spusti)?
Nimam časa - sem v penziji!
bk9105 Napisal:Super reklama o preverjenih izvajalcih, al nekako tako se hvalijo pri Merkurju.
mgermo: koliko pa sploh imaš višinsko razliko med najnižjo in najvišjo točko ogrevalnega sistema? Koliko je maksimalni obratovalni tlak tvojega kotla?

Višinska razlika nekje 4m..pač eno nadstropje. Tlak 2.5bara - Centrometal l25.

No podobno imam kot robertinho123 pa bom odgovoril Žerjavarju.
Višinska med raztezno in najvišjo točko manj kot 2m.
Vode: zalogovnik 1500l, bojler 200l, + voda v ceveh.
Raztezna: 150l
Temp vode 85 stopinj.
Spusti pri 3 bara.
Ali ti še vedno ni jasno, da ti je mojster zmontiral premajhno ekspanzijsko posodo?
Prej bi rekel nedelujočo ali nenapolnjeno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
@Fery, bi se strinjal s tabo.. verjetno je kaka brezvezna dubioza, in si je z opisi, kot jih daje lastnik, težko pomagati..

150 litrov le ni tako malo!
Podoben pojav je bil pri kolegu, ko je bila expanzija čist polna,
( duša izdihnila)
resda ni bilo zalogovnika ampak vseeno.
Zakaj ne morem napumpat ekspanzije. Niti iz nje ne pride ne zrak ne voda. Najptej probal z nozno pumpo, potem kompresor 8 barov, ne gre skozi.
Mori me to ker je premalo pumpana ali celo nic, in je p9lna voda in bo enkrat tisto konzolo iz stene potegnil.
Ekspanzija mislim da 24l, t
Za sanitarno.
Si poskusil odviti sredico ventilčka?
Koliko pa imaš tlak v sistemu?
Poizkusi zapret glavni ventil, ter odpret eno pipo da pade tlak. Potem bi moglo iti napumpati. Če pa še sedaj ne bo šlo potem pa, kot je predhodnik napisal poizkusi odviti ventilček, seveda če imaš ustrezni ključ.
Evo, odvil ventilcek,iz njega ni prisel ne zrak ne voda, zaprl glavni ventil, odprl vroco in mrzlo pipo, probal s kompresorjem napolnit, pa ni uspelo. Nic jasno. kot bi meh bil prazen in zlepljen. Drugace si ne predstavljam, imam premalo pameti.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi