Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Sem ti napisal. Moraš pa prebrati in tudi razumeti :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Sem ti povedal, da pokliči na statistični urad! Tam se ukvarjajo s številkami :wink:
Od kje misliš naj jaz dobim tele tvoje procente :lol:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 706
Teme: 105
Ocena:
0
Vidim, da sem zanetil kar konkretno debato. :-)
1. Berem navodila, precej bolj podrobno, kot nekateri moje vprašanje o možnosti nastavljanja/nenastavljanja parametrov, glede na temp. in na katerega še vedno nimam odgovora. :-)
2. Tistih 200 l je dejstvo, od kod, ne vem, ampak so. Ne gre za to, kaj sosed ima in bi jaz imel.
3. Prostor, kjer je STČ je v kleti in ga ogreva oljni kotel in da, tam gre toplota praktično v nič - v zgornje štuke gre, ampak brez potrebe. Temp je stalno 23, 24. Torej ni slabo, če bo to TČ porabila bi rekel.
Ok, če povzamem. Bom nastavil na tisto avtomatsko delovanje in pustil teči 24 ur. Poleti pa se pač preklopi na ECO in bo dovolj, kot sem uspel videti v zadnjem mesecu in pol.
Glede na to, da nam je trenutno zmanjkalo le malo vode, po navadi za vikend in da je bila vsa pridelana brez el. grelca, bom zaenkrat poskusil na WDCju ugasniti opcijo dogrevanja vode z oljem. Ker če bom prišel skozi samo s TČ, sem prepričan, da je bolj ekonomično.
V čem se zdaj motim oz. sem "neumen" ker nisem prebral kaj kupujem?
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Sem ti napisal, da si lastim "domačo" zato za tvojo ne vem! Meni VEDNO ogreva na temp. razliki 4stC! Nastavitev urnikov sploh nimam, zato trenutno izklapljam STČ popolnoma iz omrežja z mehansko stikalno uro, ker želim, da vodo ogreva samo med 15 in 20 uro!
Če drugače ne znaš, pa nastavi urnik ogrevanja vode na 00-24! Pa bo ves dan delala na temp. razliki..? Kolikšni ne vem, sumim pa , da na podobni, kot pri meni! :wink: Če pa še vedno zmanjka vode, pa stopinjo ali dve dvigni temp.! Pa je! 8)
P.S. Te 4stC so pri meni "po defaultu"! Sploh ne moreš spreminjat! Predvidevam (vem pa ne), da ima tudi tvoja neko "po defaultu" nastavitev! Prižgi, pusti in spremljaj! Brez urnika!
Ocena:
0
Seveda, to sem prebral.
Ampak, to je ŽELENA temp. vode, ne pa temp. vode., pri kateri se TČ spet vklopi, da ti segreje do želen temp, ki jo podajaš ti s strani 25. Oz. preostanek vode v l, ko se TČ spet vklopi, da dogreje vodo.
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
Toplotna se vklopi, ko pade temperatura za 4 stopinje C pod nastavljeno temperaturo, če imaš sedaj nastavljeno na 48 stopinj C se ti bo toplotna vklopila pri 44 stopinjah C.
P 01 Nastavitev TSV na način Auto 40 do 70 °C 55 °C, pri nastavitvi tega parametra spreminjaš temperaturo od 40 do 70 stopinj C, toplotna se vklopi, ko se voda v TČ ohladi za 4 stopinje C. Parameter P =! nastavi na željeno temperaturo!
Ocena:
0
Jah klinc, to ne drži, zagotovo ne. Vsaj pri programu, kjer greje samo kompresor, zagotovo ne. Tudi pri avtomatskem programu je mislim da ista zgodba.
Namreč, vsakokrat imam primer, ko je recimo polovico vode (ali pa "črtico" čez polovico).
Pride čas, ko se zažene timer, ne pa tudi TČ.
Ne vem pa, kateri senozor gleda. Ker sta dve tipali spodnji in srednji nivo ...
Prepričan sem, da mu lahko nekje reguliraš, na koliko mora pasti temp. (+ kateri senzor gleda ne vem) oz. koliko mora biti manjko vode.
p.s.: Evo, zdajle imam primer. Timer je ON (vem timer, bom izklopil, to mi je jasno, ampak ne vpliva na tole). Vode je malenkost nad pol. Zgornji senzor kaze 35, spodnji 28, želena temp je 46 (to meri SE01). TČ ni vklopljena.
Torej, nekje mora biti zanka. Razlike je namreč v tem trenutku precej več, kot 4 stopinje.
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
Navodila stran 19 SE 01 Temperaturno tipalo zgornjega dela grelnika TSV °C nastaviš na maximalno željeno temperaturo.
Ocena:
0
Jaz bi rekel, da je tole tisto, kar iscem:
When producing domestic hot water, the display indicates the number
of baths available and the level to which the tank is filled (quantity of
hot water available).
4 The number of baths is calcuated based on a domestic hot water
temperature of 40°C.
4 The level to which the tank is filled is calculated according to the
set point temperature.
4 Set the 2 parameters, P18 and P19, according to the
appliance model.
¼See chapter: "Modifying the installer parameters", page
52
In potem je P18:
P 18 Water volume contained in the DHW tank (x 10 l) 6 - 255 - default:27
Mogoče je to mišljeno, koliko mora biti še vode, ki ima temp. tako, kot si nastavil, preden se ponovno vklopi TČ?
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Vklopi STČ, brez timerja in samo kompresorsko delovanje, ter nastavi temp. na npr. 45st. Toči toplo vodo na pipi tako dolgo, da začne STČ z delovanjem!
In "voila" imaš temp. razliko! Ni ravno jedrska fizika! :wink: