PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Kopalniška oprema Kako se obnesejo termostatske armature?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bosces, preberi še moj post na prvi strani. Pipa je sedaj stara slabih 22 let, pa še kar deluje (jaz je ne uporabljam več, ker sem se preselil v hišo, ki ima tudi vse armature termostatske, uporablja pa jo sin, ki je ostal v stanovanju). Torej popolnoma brez strahu, kar se tiče kamna.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Pozdravljeni!

Tudi midva se odločava termostatske armature da ali ne in sva se že kar navdušila, potem pa naju je prodajalec malo prestrašil, da pač crkujejo zaradi vodnega kamna in nečistoč v vodi in da je priporočljivo imeti v hiši na vodovodu kakšen filter za nečistoče in proti vodnemu kamnu... zdaj pa nisva sigurna, ali nama je hotel kaj takega prodati (filter ipd.) ali dejansko prihaja do okvar zaradi vodnega kamna, tako kot je napisal bosces oziroma če imate tisti s termostatskimi armaturami kakšne strašne filtre in mehčalce vode, recimo gremlin, ki mu dela že tako dolgo brez težav...
Sicer sva pa s štajerskega konca, kjer je voda tudi precej trda.

Hvala za odgovore in lep pozdrav!
ok...nisem sel brat celotne teme glede tega....sam se nisem odlocil za termostatsko...sam imam eno cev za dovod tople vode....to kar ste rekli da ce nekdo odpre eno pipo s toplo vodo.....bos ti imel manj tople vode kot ce bi bila tista zaprta....ok, to se strinjam...

samo recimo ko ti zmanjka tople vode v bojlerju...kaj ti pomaga termostatska armatura....kko ti bo vzdrzevala toploto vode, ce pa tople vode ni vec??...iz tega razloga sem se jaz odlocil za navadno armaturo Smile

LP
Tajči, jaz nimam (in nisem imel) nikjer nobenega mehčalca ali filtra. Voda pa je 'spod hribov. Edini filtri so tisti na priključkih tople in hladne vode, ki so bili priloženi pipi.

Dariooo, če tople vode v bojlerju ni, bo iz pipe tekla pač samo hladna - jaz tukaj ne vidim nobenega problema.

Sicer pa po želji, vsak se odloči sam.

Škoda je le, da če imaš več kot eno kopalnico, v eno montiraš klasično, v drugo pa termostatsko pipo. S tem vržeš stran denar za nabavo in montažo klasične pipe. Ko enkrat uporabiš termostatsko.....

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Pri nas imamo Armalovo termostatsko pipo cca 5 let, voda v naših krajih je trda.
Tudi nas so opozarjali, da bodo težave in moram reči, da je to res. Pri nas se je dogajalo, da pipa tople vode zaradi kamna skoraj ni več spuščala skozi in smo se tuširali z mlačno vodo Smile. Na srečo se je Armal zavedal tega problema in so se po enem letu, ko topla voda skozi pip skraj več ni pritekla, samoiniciativno prišli počistit celo pipo. Čez kaki dve leti, ko se je spet nabralo, smo jo odmontirali sami in nesli na (zastonj) čiščenje, zdaj pa že kar nekaj časa ni težav. Morda se že malo težje nastavi hladna voda, a to ni tak problem.

Me pa jezi ena druga stvar: takrat, ko smo mi kupovali, je bila na razpolago samo neka iberminimalistična kvadrasta oblika, ki ima od zgoraj ravno površino, s katere voda (ki kaplja s tuš ročice, ki je seveda namontiran cca meter nad pipo) ni mogla sama odtekati. Tako se na zgornji strani vedno nabirajo kapljice vode, ki zaradi trdote puščajo grde madeže. Kapljice padajo s tuša zelo pogosto, tako da je pipa čista ravno 3 minute po tistem, ko jo temeljito sčistimo. A očitno so tudi to pri Armalu ugotovili in na novih modelih popravili obliko.

Sicer pa je termostatska pipa zakon. Kljub našim težavam bi jo dala povsod, kjer se tušira.

LP Nikita
(feb. '17)
Pozimi ostajajo viški tople vode v bojlerju, vodo za pralni in pomivalni stroj pa segrevamo na elektriko.
Kakšne termostatske pipe uporabljate za ta namen ?
Meni je Hansgrohe termostatska crknila po 5,3 letih (izven garancije) in je menjava kartuše približek ceni pipe. Vzrok domnevno vodni kamen. Sedaj imamo klasično pipo in ne zaznamo nobenih kolobocij. Ebemtiš - še petdeset let nazaj so se pri vodnjakih umivali (karikiram). Še mal pa bomo iskali koga, ki nam bo še ženo poštimal - da bomo ja čimbolj komot ;-)
Daj preberi, kaj sploh piše.
Uporabi termostatski ventil za bojler.
Ta je še najbolj trpežen.

Kaj takega

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.instal.si/index.php?id=6101&c=254">http://www.instal.si/index.php?id=6101&c=254</a><!-- m -->
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
če si z lj ti šenkam firštovega.bil v uporabi 2 leti.
sem gledal najprej pri [url=httpunichr("58")//firstunichr("46")si/en/p_ventili/t-mix/]Firštu[/url], a zgleda, da ne gre pod 45°C, za pralni stroj pa mora biti 30°C . Zaenkrat kaže, da bo tisti od Ika primernejši.
Saj jih imaš cele kopice.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
<!-- m --><a class="postlink" href="http://first.si/STRANI/h-TM200.html">http://first.si/STRANI/h-TM200.html</a><!-- m -->

tole mam na lagerju (30-60C).
Pozdravljeni,

Da malce obnovim tole temo, bi imel eno vprašanje glede nabave ali ne termostatske armature.

Glede na to, da pri novogradnji za celotno vodovodno napeljavo za 2 kopalnici (2x tuš, 1x banja, 3 x umivalniki) načrtujem vzporedno instalacijo s stalno toplo vodo, ali je to dovolj učinkovito nadomestilo za termostatske armature?

Po domače, ali mi bo (ob sprotnem delovanju primarnega grelnika vode) zagotavljalo vedno enako temperaturo, ali je za komot tuširanje (saj veste, se našamponiraš, potem pa skačeš, dokler se temperatura vode ne prilagodi :-) kljub temu potrebna še termostatska armatura.

Kolikšna je sploh cenovna razlika med eno takšno spodobno "navadno" in termistatsko armaturo. Pri šestih napravah v obeh kopalnicah zna biti kar velika razlika in se mi investicija v dodatno vodovodno zanko izide.

Lp
Odsvetujem nakup termostatske armature, kakor tudi izvedbo cirkulacije.
@alenvprekršku: Lahko prosim malo bolj objasniš :?: .

Lp
1 2 3 4 5
Iskanje po temi