Objave: 547
Teme: 22
Ocena:
8
Nič ne dodajaš.Tole bo še veselica.Odreži vogalnik na višino police poštemaj omet in vgradi police .Seveda ti tukaj ne uide še popravilo kar bo odletelo viška.Popravljat boš moral itak v vsakem primeru ker tudi če delaš polico od vogala do vogala najbrž nimaš špalete 90 Stopinj.Polic pa najbrž ne boš rezal pod kotom.
Reskiraj eno žago z finimi zobci počrtaj zgornji rob police ter poreži omet.Vogalnik moraš odrezat z flexom ker ti bo drugače vse razpokalo.Običajno gredo police v špaleto cca 3 cm L,D.Je pa to stvar okusa.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Se okna naj mi nekdo zrihta po 100 evrov nam3sto po tristo pa sem na konju. (1×1,5 in 1x1,8m vsakih po cca 10 kosov.
Objave: 16684
Teme: 48
Ocena:
49
Okna ti jaz zrihtam, ampak vesel jih ne boš. Da pa se.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
49
Zakaj bi bil pa naravni kamen drugačen od ostalih?
Fleksarco v roke in režeš.
Mene bolj zanima, kateri kmet je delal omete in ni niti na to opozoril? A so bili tako svinjsko poceni?
Mogoče pa so prej kebab cvrli, zdaj pa omete delajo. Kebab je trenutno iz mode.
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Ocena:
49
Ne, ne, ne.
Jaz moram poznati vse, od takrat, ko bager začne kopati, do takrat, ko se firnk obesi.
Očitno pa enim res ni treba popolnoma nič. Lep šiht.
Arhitektu ni problem zrisati okna do zidu v kotu, čeprav bo tam 25 cm fasade.
Če ga pa jaz tako naredim, ga lahko kvečjemu požrem kasneje.
Ker jaz pa to moram vedeti.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Dogovori se z ometačem da zrihta. Če bodo police prej, mora ometač loviti linije. Če bo omet prej, vprašanje kako bo z dolgimi linijami in če je več oken skupaj. En se bo zgovarjal (in klel) drugega. Če dela eden oboje boš lažje prišel do dobre izvedbe ki bo dobro zgledala. Pa na nasvet malarja ki bo to obdeloval na koncu ne pozabi! Če izvedba ni vsaj 99.5% točno narejena... je bolje da greš v klasiko.
Objave: 210
Teme: 16
Ocena:
2
Najprej bo potrebno dodati stirodur ker je polica tanka zob za polico pri oknu pa precej debelejši. Polica rabi za montažo cca 5mm (neke vrste purpena). Nato pride omet skupaj s senčno fugo (ne pozabite mrežice) in potem police. Omet gre tudi na špalete in polico potem poravnate do špalete. Najbolje, da ti jih pride izmerit in tudi vgradit direktno iz helopala in boš imel najbolje narejeno. Kot pa je predhodnik omenil ne pozabite na kitanje in naj tisti, ki bo kital predhodno pogleda stene in pove koliko na debelo se bo kitalo, da ne bodo na koncu police bolj noter kot je zid. Jaz bi pri sebi senčno fugo dal vgraditi tistemu ki bo kital. Pazi!: daljše police se raztezajo in krčijo tako, da jih ne smete zadelati ampak obvezno kitati ker bo drugače pokalo. Drugače pa pokličite na helopal in vam bodo najbolje svetovali. Jaz jih imam vgrajene s 1cm previsom.