Fantje hvala za pomoč. Temo bom temeljito prebral in naštudiral. Serviserja pa potrebujem, da mi vse to preveri če deluje in da mi razloži stvari, na kaj morem pazit. Osnovo za študirat ste mi dali. Vremensko postajo dobim v četrtek, če bom pri času bom poskusil ta vikend izmerit temperature. Res je, te dneve je pri nas zelo mrzlo. en dan je bilo celo -9 zjutraj ob 7 uri+burja tudi naredi svoje. Drugače ponavadi je zjutraj okoli nule. Temperaturo na TČ pa mi ni problem spremenit, sem pogledal v navodila, vendar ko je priklopljena na grelce, lahko nastavim na 43,46,50..stopinj pa je voda v bojlerju vedno 60 stopinj. Za vikend ali naslednji teden vam napišem ostalo, morem pa res naštudirat in potem sledijo vprašanja. Hvala vam še enkrat za trud

Super ste

Mimogrede kako bi zgledala idealna izolacija podstrešja v moje primeru?
Kakšnen je optimalni procent vlažnosti prostorov?
Glede žarnic trenutno imamo varčne, kaj led pokurijo še manj? V spalnici imam 7w led in je čisto dovolj za 20 m/2. Gospodinske aparate hladilnike, skrinje,pralne stroje in sušilne, klime imamo velika večina vsaj A razred. Glede vode pa lahko povem koliko je znašala prejšnja položnica. Likamo pa ne. Imamo dvotarifni števec, porabimo pa vsak mesec približno isto MT in VT.
Glede serviserja pa bom dal da mi pregleda tisto kar mi je napisal zdravapamet:
Namignil je že timi jaz bom le podrobno razložil kje iskati krivca za porabo. Ves moj komentar bo vezan na shemo spodaj.
Napake išči:
1. Nepovratni ventil na solarnem sistemu. Če ta ne deluje ti 24/7 ohlaja sanitarno vodo preko kolektorjev.
2. Cirkulacijska obtočna črpalka ti deluje 24/7 in ti bojler neprestano ohlaja.
3. Izredno slabo izolirane cevi št. 1,2,3,4 (glej shemo). Če cirkulacijske črpalke nimaš potem imaš lahko odprt ventil na cevi cirkulacije.
4. Istočasno delovanje TČ elektro, grelca in kolektorjev lahko sistem postavi v stanje, ko se vse skupaj ohlaja na kolektorjih. Nekatere regulacije niso dovolj pametne in se ujamejo v zanko.
Če pa je kdo iz okolice Izole in Lucije pa lahko pride mimo pa kakšno rečemo pa neki popijemo

Lp Boris.