PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Hidravlična vezava zalogovnika in peč na drva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ssasapo
Zdrava pamet pravi da je razlike 20m3 drv (v desetih letih al koliko že). Jaz tej zgodbi ne verjamem. Toliko drv (2m3)celo zimo ne porabim za ogrevanje vode.
Hanzi,
cca 15-20% energije za štiričlansko družino.
Bajta dodatno izolirana z novimi 15 cm izolacije na prejšnjih 5 cm. Prejšnjo (blago) zimo za kurjavo šlo 6 m3 drv. Poleti mi SV greje drug medij. In se mi je*e za vse zdravopametne prihranke zaradi vezave povratka bojlerja na vrh zalogovnika. Bom sedaj verjetno že četrtič ali petič napisal, da če bi na tem bila kakšna večja vrednost, prihranek, bi to delal celi svet, bilo bi po vseh knjigah, navodilih, instrukcijah. Skratka bila bi energetska inovacija, recimo ji inovacija 21 stoletja na področju centralnega ogrevanja. Nič ne rečem, poleti za zgolj ogrevanje SV je zadeva dobra, ker ni treba greti celotnega hranilnika. Pri kurjenju sistema za ogrevanje hiše pa ne vidim nobene večje prednosti vezave povratka bojlerja na vrh hranilnika. No glavno, da smo potem vsi drugače misleči pocarji, šalabajzerji, neznalice, ne znamo misliti z svojo glavo, stopiti ven iz zaplankanih okvirjev, smo za Luno in celo za Marsom. Zgolj zaradi drugačnosti in drugačnega mišljenja??? Nekdo, ki razmišlja na tak in se do drugih obnaša na enak način, je ne le za Uranom in za Plutonom, je celo za Erido in Ceresom.
Jao, pa boli te k.... za to. Un vse to nabija k to mora pocet, da se fila pa to. Sicer pa mejte se, Banja luka rastura ;-)
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Citat:Torej, moje zapise vsi le ne vidijo kot nekaj slabega, kajne Hanzi, Arbajter, Polde&com.
Saj ne da, jih vidim kot slabe, sem že napisal, da v primeru ogrevanja le sanitarne vode preko poletja vidim prednost tvojega priklopa v hitri odzivnosti segrevanja bojlerja SV. Vse lepo in prav, le tisti tulci in monterji klim nekako niso "legli" v tisti post, potem rabiš pa le še iskrico. Toliko z moje strani.
40C je dovolj tako za bojler kot za radiatorje kadar ni mraz in kadar se ne valjamo po banjah. Ko se valjamo po banjah niti 60 po črpalki ni dovolj , kaj šele da bi termosifonsko cakal. In največja poraba je zvečer, ko je običajno tudi zalogovnik najbolj segret.
1 2 3
Iskanje po temi