PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Omarica za optiko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fery, ponudnika (aktivna, priključena) ne kable zvlečene. Potem takem imam jaz 48 fiber, ki sem jih dal zakopat, ko smo delali javno razsvetljavo v tejle vukojebini. Pa sem še vedno na tistem usranem bakru, ki preko 25 M/s ne pogleda, razen morda dvakrat v letu, ko se mu Marija prikaže.
... priklop par dni nazaj

Priložene datoteke
.jpg   rsz_img_20190430_180847.jpg (Velikost: 241,93 KB / Prenosi: 360)
@pomagač Cevi so sicer res velike in to obe, ampak kot kaže od viška glava ne boli Big Grin
Ma ja, sem jaz tudi eno enkrat tako dal in ko sem kabel vlekel sem se tolkel, ker bi ga v manjši cevi lažje vlekel, se je zvijal ko feder tudi zato ker nisem imel "foršpan" dovolj velik, žal. Na koncu rešil. Ampak če je omarica sam za komunikacijo, dovod in potem dalje, potem ne pretiravat.

Ok za to omarico, če ni odveč bi lahko poštemal toliko, da bi zadaj spravil recimo 2cm XPS in še prej ometal zadaj, potem ko se posuši pa zastaviš in navrtaš luknje za pritrditev te omarice. Tako sem jaz naredil in dal ploščo okrog večjo za 15-20cm, kasneje bo to še fasada prekrila, za omarico bo pa vsaj 2cm izolacije.

Pa če se vrnem na cevi, ko si že pri štemanju jih lahko še bolje vdelaš v steno in tudi omečeš luknje in tako zminimaliziraš vidne cevi zunaj dokler ni fasade.
E, vidiš, tule si zapisal veliko resnice o težavah velikih cevi. Prva, v katero (običajno laiki) trčijo je ravno ta, z foršpanom oziroma njegovo neustreznostjo. Ko se tisti beli teflonski foršpani v velikem roru (32mm pa več) zvijajo v obliki vzmeti in je dostikrat po nekih 8 ali 10 metrih konec veselice. In ko ne pomaga nobeno mazanje. Tam pomaga le fiberglas foršpan, ki skozi take cevi zleti kot metek. A ga je treba plačat 400 ali pa vsaj 200 ojrov. Pomaga pa (100%) sesalec in nitka z cofkom na koncu. In štiri roke. Eden tisti ror sesalca drži na cevi, drugi na nasprotnem koncu spušča tisti cvirn z cofkom. V parih sekundah bo skozi. Nato pa nanj navežeš dreto ali špago, pa na to ali kabel ali pa foršpan, odvisno koliko "težav" se pričakuje. In ravno iz tega razloga (katerikrat) sovražim tisti "od viška ne boli glava", pa tisti "daj raje dva". Pa popolnoma nepotrebno metanje debelih rorov v zid. Če pa že - kabel takoj noter in šele nato v zid. Ok. Od omarice pa "na dole" se strinjam s ta-debelimi. Nikakor pa od omarice v hišo. Vsekakor pa bolje dve šestnajske, kot pa tistega konja. Tudi 23-ka težav s foršpanom še ne pozna. Se je pa vsekakor dobro pomeni z bodočim "dobaviteljem" internetnih paketkov, ker se (včasih) zna zgodit, da bodo ti prihajali tudi od strehe navzdol. Ne nujno iz zemlje navzgor. Tudi v današnjih wifi cajtih.

Z kablom, ko je enkrat foršpan skozi ne sme biti težav. Sploh, ko ga nažlajfaš s kremo za roke. Leti sam. In ne z milnico. Je dobra zgolj kratek čas, čim pa se malce "zasuši" pa zagrabi kabel.

Pa še namig za ta-lene: Omarico se pred fasado pripravi lahko tudi brez izolacije zadaj. Mora pa biti omarica kasneje vgrajena v fasado kot se to dela. V dno omarice zvrtaš tri, štiri luknjice in skozi njih pihneš purpen. Odpade igranje z natančnim rezanjem debeline podložne izolacije. Pa nizko ekspanzijski purpen je treba imet.
Ne štekam, arbajter.
Zakaj pa bi imel 2 optike priklopljene v privat hiši?
To je pa vseeno malo prevelik luksuz.
Ok, jaz imam 2 Netflixa, ampak to je še nekako.
Dve optike?

Priklopita pa oba naslednji dan, če to misliš. Samo mošnjo odvežeš in je.
Ali pa, na Telekomovo optiko T-2. Ali pa A1...
Na oni drugi optični kabel, pa dostavi samo Inatel.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Saj ne rabi bit vzporedno aktivnih več optik, ampak kak ponudnik lahko ima svojo žnoro in če ni škrjanček jo ne rabi dajat drugim v najem.
Ravno včeraj sem bil na obisku. Na bajti dve optiki, a nobena priklopljena. V tretji omarici baker, nanj vse laufa. Potem še omarica za štrom; cela zb(i)rka omaric na novi fasadi. Čakajo še plin, menda bodo spet kopali...
Ko postaviš tisti dve prosto stoneči omari se naj zguzijo v njih kakor vedo in čjo. To je tudi prednost teh omar.
1 2 3
Iskanje po temi