Objave: 5058
Teme: 8
Ocena:
3
Zeleno-rumena, ki pride iz stene v šalterju skupaj z dovodnobnulo in fazo, prekineš in ni nikamor naprej zvezana. Rumeno-zeleni vodnik iz šalterja do luči (senzorja) pobarvaš na obeh koncih s črno in ga priklopiš v šalterju na dovodno fazo-črno. Saj si tudi tako narisal.
Sent from Xtouch using Tapatalk
Objave: 14
Teme: 2
Ocena:
0
ok zeleno pred šalterjem bom prekinil in jo povezal na črno v šalter. Na teni pa tole povezal s črno od senzorja.
Če mi prav logika deluje bo senzor imel nase vezano črno, ki bo ob zaznavi gibanja spostil tok preko rdeče v črno od luči in luč zasveti.
A je ok razmišljanje, če bom preklopil šalter in spostil tok po šalerju direktno do luči, pa bo luč skoz svetila.
Označeno z bunkicami (spoji žic) - recimo rdečo od senzorja in črno iz stene lahko skupaj povežem v sponko od luči na črno a ne.
Mogoče delujem malo glup ampak nočem kr neki probat in da skurim kake varovalke. Rajš sem ziher.
Objave: 50
Teme: 10
Ocena:
0
9.11.2019 ob 20:12
(*Zadnja sprememba objave: 9.11.2019 ob 20:13 uporabnik Fopi.)
Da si sposodim temo. Imam reflektor na senzor, a mi ta zelo slabo lovi. Senzor je PIR in mi lovi komaj nekje na 2 m. Res je da je usmerjen v "hodnik" med hišo in garažo, širok cca 1 m.
A je res da PIR senzorji ne delajo dobro, če se oseba premika direktno proti senzorju? A lahko kdo priporoča dober senzor (Theben , Steinel, Braytron....?)
Bi se splačalo razmisliti o HF senzorju?
Hvala.