sstane Napisal:Zdravapamet, da kronovšek dostopi do mojega stroja prek oblaka je dovolj da mu povem identifikacijsko številko (ki jo itak ima) ne rabi gesla (preverjeno).
Še enkrat pa (zadnjič), zadeva mi je res všeč bil sem pozitivno presenečen nad uporabnostjo in enostavnostjo daljinskega nadzora. Res je kul ko v vsakem trenutku preko telefona pogledaš (nastaviš) TČ. Kakšna škatla mi stoji za hišo me je zanimalo samo prvi mesec sedaj po dveh letih jo niti ne opazim več v kurilnico hodim poredkoma pa še takrat ne zaradi TČ. Telefon pa večkrat uporabim da pogledam če je vse v redu ali da preverim porabo.
Nekateri kot izgleda iščejo dlako v jajcu in se jim ne da dopovedati da TČ ni bančni račun.
Ne morem se znebiti občutka da če bi oblak podpirala naprimer Estia ali Daikin bi bila zadeva pa OK, SUPER, BOŽANSKO.
Sigurno pa bo šel razvoj tudi pri ostalih ponudnikih TČ v to smer.
Lastniki tujih TČ na tem segmentu krepko zaostajate.
Sicer pa prepričanih ne prepričaš!
Če mene misliš, bom še enkrat povedal svoje mnenje, da je
SUPER
da Kronoterm uporabnikom omogočajo web dostop do svojih TČ.
Za nekoga je to dlaka v jajcu, vendar sem pač tak, da bi rad vedel še kaj več, kot samo, kako je to vse OK in ni nobenih tveganj in še veliko večja neumnost, kako se TČ-modem? poveže v oblak prek UTP kabla :oops:
No vmes je eden končno povedal, da
gre za mrežno kartico in ne modem -kar je bilo že po prvem postu več ali manj jasno, samo sem hotel, da se tako napiše iz prve roke.
Še enkrat modul ima torej funkcijo mrežne kartice -in modul ni modem,
povezat v internet pa se je potrebno preko svojega modema.
Pa še to: ja zelo vesel bi bil, če bi imel tak web dostop pri svoji Daikin HT - pa ga pač nimam.
Ni pa to pomembmo za vsakega in najbrž ne niti za večino.
Vsekakor BRAVO Kronoterm :wink:
-brez javnega dostopa (vpogleda) do vsaj ene TČ, pa zaenkrat niste naredili vsega, kar bi lahko
-je pa to samo moje dobro-namerno mnenje.
Mimogrede, pri bančni kartici moraš samo spremljat promet in prijavit eventuelno zlorabo -banke imajo namreč tudi taka tveganja zavarovana, uporabnik TČ oz Kronoterm pa gotovo ne.